tweede verblijf aan de Costa Blanca

8 redenen voor een tweede verblijf aan de Costa Blanca

Geweldige stranden, zuiderse temperaturen, een rijke gastronomie en prachtige steden: de Costa Blanca heeft het allemaal. Jaarlijks kopen een aantal Belgen een eigen stek onder de zon. Droom jij ook over een tweede verblijf? Wij geven je 8 redenen om te kiezen voor de witte kustlijn van de Spaanse provincie Alicante!

tweede verblijf aan de Costa Blanca
1. Makkelijk bereikbaar
Met het vliegtuig reis je in een handomdraai naar de Costa Blanca. Wekelijks zijn er meer dan 30 vluchten vanuit België naar Alicante. Zowel TUI fly als Ryanair en Vueling bieden heel het jaar door rechtstreekse vluchten. Wie via Nederland reist, kan terecht in de luchthavens van Maastricht en Eindhoven. Vertrek je toch liever met de auto? Ook dan is het traject België-Costa Blanca best haalbaar.

tweede verblijf aan de Costa Blanca

2. Hier maakt de zon overuren!
Met maar liefst 2.700 uren zonneschijn per jaar staat Alicante helemaal bovenaan de Europese ranglijsten. Ook in de winter heerst er een aangenaam klimaat. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur schommelt rond een aangename 18°C.

tweede verblijf aan de Costa Blanca

3. Uitzonderlijke natuur
De kustlijn van de Costa Blanca telt meer dan 240 kilometer en herbergt enkele van Europa’s beste stranden. Je duikt niet enkel in het hemelsblauwe water van het bekende Playa de Levante in Benidorm, ook op stranden als Playa de La Fossa in Calpe en Playa La Granadella in Jávea is het genieten ten top.

tweede verblijf aan de Costa Blanca

Naast de stranden bots je op fantastische stukken natuur. Onder andere in Calpe, Dénia en Alcoi presenteren uitgestrekte nationale parken je tal van indrukwekkende uitzichten. In Torrevieja spot je dan weer heel wat kleurrijke vogels die boven de roze zoutmijnen zweven. En voor de kust van Tabarca duik je in een sprookjesachtige onderwaterwereld.

Lokale fruit en groentemarkt / culinaire verwennerij / Foto’s: © Alicante Turismo

4. Lokale gastronomie en sterrenkeukens
Een moot verse vis, dagverse lokale groenten en een uitstekend glas wijn: zo ziet een gedekte tafel er in Alicante uit. Veel koks toveren er overheerlijke paella op je bord of serveren je een stuk zuiders varkensvlees. Proef je graag van een traditionele mediterrane keuken met een eigentijdse twist? Schuif dan aan tafel bij een van de vele gastronomische restaurants. Alicante beschikt over maar liefst 11 Michelin-sterren.

5. Belgen helpen je op weg
Is je Spaans nog niet bijzonder vloeiend? Geen nood, want de kans is groot dat je gewoon in het Nederlands een praatje kan slaan. Alicante telt een grote Belgische gemeenschap. Elk jaar kopen heel wat landgenoten er een tweede verblijf. En die landgenoten helpen je graag op weg.

6. Betaalbaar vastgoed
Je hoeft geen miljonair te zijn om de trotse eigenaar te worden van een knappe plek onder de Spaanse zon. De gemiddelde verkoopprijzen liggen er een pak lager dan in België. Voor een goeie prijs tik je er dus een kwalitatieve woning of een volledig uitgerust appartement op de kop. In 2020 gaven buitenlandse kopers gemiddeld zo’n € 154.200 uit voor een tweede verblijf aan de Costa Blanca.

7. Stabiele markt
Die aankoop is meteen een erg slimme investering. De vastgoedprijzen aan de Spaanse kust zitten in de lift. In Alicante zien eigenaars de waarde van hun panden elk jaar stijgen. Wil je jouw geld nog meer laten renderen? Dan is verhuren een verstandige keuze. De Costa Blanca is één van Europa’s populairste vakantiebestemmingen. Het hele jaar door ontvangen de witte stranden toeristen en tweede verblijvers van over de hele wereld.

8. Betrouwbare partners
Een tweede verblijf aan de Costa Blanca aankopen lijkt soms niet evident. Gelukkig kan je in Spanje rekenen op betrouwbare partners. De aan- en verkoop van vastgoed verloopt volgens een set wettelijke regels. Zo neem je verplicht een notaris onder de arm. Die onderzoekt alle documenten en controleert ook de identiteit van de verkoper.

Aan de Costa Blanca begeleiden heel wat vastgoedmakelaars je tijdens je zoektocht en je aankoopproces. Via de vereniging Provia kom je in contact met de meest professionele makelaars en bouwpromotoren. Zij tonen je de beste panden en nieuwbouwprojecten in de buurt.

Via deze link vind je meer tips over zien en doen in Spanje

Beeldmateriaal via PR Provia.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *