Omstreden toeristentaks van kracht op Balearen

Sinds deze maand is de omstreden toeristentaks op Mallorca van toepassing. Wie het populaire vakantie-eiland bezoekt, zal voortaan tot twee euro per persoon en per nacht moeten betalen. Daar komt nog eens tien procent btw bovenop. De taks geldt ook op de eilanden Menorca, Ibiza en Formentera.

Verschillende tarieven
Naargelang de overnachtingsplaats wordt per persoon een nacht tussen 0,50 en 2 euro aangerekend. In het laagseizoen wordt het bedrag gehalveerd. Kinderen en jongeren jonger dan 17 jaar zijn nog vrijgesteld van de taks. Wie ervoor kiest een cruise te boeken die halt houdt op Mallorca, zal ook dan de toeristentaks moeten betalen. In theorie moeten ook vakantiegangers die een privéwoning huren de taks betalen. Maar de meest van die verblijven zijn echter niet als vakantieverblijf aangegeven.

Tegenstand van horeca
De invoering van de nieuwe belasting was in de lente door het parlement van de Balearen in Palma de Mallorca beslist en geldt op alle eilanden die deel uitmaken van de Balearen. De federatie van hoteluitbaters op Mallorca (FEHM) liet al weten niet opgezet te zijn met de maatregelen omdat die de concurrentiekracht van de Balearen schade zou toebrengen.

Foto: © Suleman Sidat

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *