100 procent zen op vakantie dichtbij met Logis

De herfst staat vaak synoniem voor miezerig en koud weer. Ideaal om je terug te trekken, warmere oorden op te zoeken en helemaal te ontspannen. Een spaverblijf met je partner of met vrienden is de beste manier om je batterijen te herladen! Een aantal Logis-hotels helpen je alvast een handje.

Hotel Orée du Bois

Hotel Orée du Bois

1. Vittel – Hotel Orée du Bois
Orée du Bois is een hotel met een uitzonderlijke ligging te midden van het groen, op enkele minuten wandelen van de thermen van Vittel. Voor een relaxte vakantie ligt de keuze voor dit Logis-hotel dus voor de hand. Het hotel onderscheidt zich door zijn eigentijdse architectuur, die perfect past in de mooie natuurlijke omgeving. Je kunt er genieten in het verwarmde binnenzwembad of in het fitness- en balneotherapiecenter, met onder meer algenpakkingen en massages. Er is zelfs een tennisveld. Elke klant kan indien gewenst een dieetmaaltijd reserveren in het gastronomisch restaurant. En van zodra het mooi weer is, is er niets beters dan te lunchen of te dineren op het terras met uitzicht op het schaduwrijke tuintje met zijn fontein.

Spa hotel-restaurant Au Lion d'Or

Spa hotel-restaurant Au Lion d’Or

2. La Petite Pierre – Spa hotel-restaurant Au Lion d’Or
Logis-Spa hotel-restaurant Au Lion d’Or, sedert 1650, is schitterend gelegen met uitzicht op het schilderachtige dorpje La Petite Pierre in de Elzas. ‘Goldener Löwe’ (‘Gouden leeuw’ in het plaatselijke dialect) is een oase van rust en ontspanning. Het hotel onderscheidt zich door zijn gastronomie maar sinds 2002 ook door zijn concept ‘Arbrotherapie’. Deze nieuwe methode om aan je gezondheid te werken, is gebaseerd op wat het bos te bieden heeft: alleen producten van natuurlijke oorsprong. Naast die specifieke verzorging beschikt de spa ook over een verwarmd binnenzwembad, een sauna, jacuzzi en tennisveld. Het stijlvol ingerichte restaurant biedt een panoramisch uitzicht op het kasteel van La Petite Pierre en het bos.

Hotel-Restaurant Chez Julien

Hotel-Restaurant Chez Julien

3. Fouday – Hotel-restaurant Chez Julien
Tussen de Mont Sainte-Odile en het massief van de Donon, in de Bruchevallei in de Vogezen, ontvangt het Logis d’Exception Hotel Julien je met open armen in een heel gezellige sfeer. Hier kom je terecht in een rustgevende omgeving en een harmonieus hotelinterieur met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Je wordt er gretig in de watten gelegd: verwarmd binnenzwembad, hammam, sauna, kneipp, zoutgrot en evenals massages door kinesitherapeuten. Perfect om lichaam en geest te ontspannen na een lange boswandeling.

Hotel Saint-Nicolas & Spa

Hotel Saint-Nicolas & Spa

4. Remich – Hotel Saint-Nicolas & Spa
Hotel Saint-Nicolas & Spa ligt in Luxemburg, op een twintigtal kilometer van de hoofdstad. Praktisch als je eropuit wilt trekken en tegelijk wil verblijven in een heel rustgevende omgeving. Dit hotel ligt immers aan de oever van de rivier, te midden van de wijngaarden. In een vorig leven was het hotel een rustplaats voor schippers langs het jaagpad Rijn-Moezel. Na een geslaagde verbouwing werd het een stijlvol hotel. De helft van de kamers beschikt over een bubbelbad. Het gastronomisch restaurant ‘Lohengrin’ serveert verfijnde Franse gerechten met de beste wijnen. Het allernieuwste in dit hotel is de spa. Overal zijn er kleine ontspanningsruimtes: sauna, hamam, ijsgrot en binnen- en buitenzwembad. Ideaal voor een ontspannende pauze!

Hotel L'auberge

Hotel L’auberge

5. Spa – Hotel L’Auberge
Spa behoort tot het UNESCO-werelderfgoed voor haar erfgoed als 18de-eeuwste waterstad. Het sfeervolle Logis-hotel L’Auberge de Spa bevindt zich in het hartje van het stadscentrum, recht tegenover de thermen. De buitengevel in vakwerk doet niet vermoeden dat de binnenruimtes volledig ingericht zijn volgens het thema water. Hetzelfde geldt voor de comfortabele kamers, die ontworpen zijn om echte momenten van rust en ontspanning te beleven. Het hotel huisvest bovendien een stijlvol restaurant met het interieur van een Parijse brasserie. Velen die ’s avonds naar het casino trekken, laten zich eerst verwennen door de klassieke Franse keuken van dit restaurant, met heerlijke specialiteiten zoals ganzenlever, kreeft, vis en wild. Dit hotel biedt de perfecte combinatie van ontspanning, gastronomie, thermen en historische ontdekkingen.

Foto’s: © Logis

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *