Even tijd voor jezelf in Klein Zwitserland

Wil je de dagelijkse sleur even ontvluchten? Op zoek naar een verloren plekje, waar je in alle rust de drukte kunt vergeten? Dan raden we Klein Zwitserland in Slenaken aan, dat zowel qua ligging, gastvrijheid, keuken, accommodatie en zeker met hun wellnesscentrum, tot de top behoort.

Er was eens een slager
Het verhaal van Klein Zwitserland begon ongeveer veertig jaar geleden, nadat de plaatselijke slager een hartinfarct kreeg. Te jong om op zijn lauweren te rusten nam hij het pensionnetje Klein Zwitserland over. Het dankt zijn naam aan zijn ligging met adembenemend uitzicht op het gelijknamig stiltegebied in het dal van de Gulp. Om zijn gasten zo goed mogelijk te ontvangen, volgde hij avondonderwijs in gastronomisch koken en verfraaide zelf de zes kamers.

Van pensionnetje tot luxehotel
Mond-aan-mond reclame deed zijn werk en een broer breidde de zaak mee uit. Zijn kinderen zetten nu zijn werk verder met een nieuwe uitbreiding tot 36 kamers en een wellnesscentrum. Onmiddellijk voel je de warmte en de sfeer, die gecreëerd wordt door de mooie, exclusieve bloemen en de vele kaarsen. De ruime kamers, vaak voorzien van het comfort van een suite met (tuin)terras, zijn smaakvol ingericht en voorzien van alle hedendaagse luxe zoals flatscreen, gratis WiFi, minibar, kluis, badjas en pantoffels.

Klein Zwitserland: ruime kamers romantisch en eenvoudig ingericht

Klein Zwitserland: ruime kamers romantisch en eenvoudig ingericht

Klasse en design
Zowel de kamers aan de achterzijde als de lounge en het grote terras bieden het geroemde grandioze uitzicht. De 12 nieuwe kamers zijn trendy ingericht, een Italiaans designbureau zorgt voor een warme, romantische toets. Jacuzzi en inloop regendouche zijn standaard in deze badkamers. Dressingroom en toilet zijn afzonderlijke ruimtes. Een familiekamer met een aparte slaapkamer voor kinderen is een meerwaarde.

Klein Zwitserland: ontspannen gaat volledig aan het zwembad of in de sauna

Klein Zwitserland: ontspannen gaat volledig aan het zwembad of in de sauna

Ontspannen in het wellnesscentrum
Een panoramalift brengt ons naar de wellnessruimte voor een massage en beautyverzorging. In de fitnessruimte testen we de modernste technogym cardio apparatuur uit, waarmee we zelf stroom opwekken. Het zwembad met zicht op de heuvels en een zonneterras heeft een krachtdouche en whirlpool. De sauna, volledig gemaakt door Oostenrijkse werklieden met als pronkstuk een hele grote steen uit de Dolemieten, ademt een ontspannen sfeer uit. Naast de klassiekers is er een Kneippbank en een minder hete dan je zou verwachten bio-sauna met Swarovskykristallen en lichtterapie.

Klein Zwitserland: de verwennerij gaat verder in de keuken met verfijnde gerechten

Klein Zwitserland: de verwennerij gaat verder in de keuken met verfijnde gerechten

Culinaire hoogstandjes
De meeste gasten kiezen voor halfpension met een dagmenu. En dat bestaat uit hoogstandjes met dagverse, regionale en seizoensgebonden producten. A la carte eten kan echter ook. De wijnkaart bevat een verrassende selectie wereldwijnen. Voor wie een lichte kleine hap verkiest, is Wine and Dine een nieuw trendy restaurant. Het hotel biedt arrangementen aan met inbegrip van gastronomische viergangendiners, een behandeling naar keuze uit het wellness- en beautyprogramma, een wandel/fietskaart van Slenaken en omgeving en een shoppingboekje van Maastricht.

Veel te beleven in de omgeving
Vervelen is er niet bij. Wandel- en fietsroutes doorkruisen de natuurrijke omgeving met zijn wijngaarden, riviertjes, watermolens, historische kastelen en pittoreske dorpjes. Het Krijtlandpad is één van de mooiste langeafstandspaden van Nederland, dat langs het hotel loopt. De gasten kunnen alle soorten fietsen huren. In een straal van 40 km zijn er meer dan vijftien golfbanen en in Snowworld kun je dan weer het heel jaar door overdekt skiën. Maastricht, Aken, Luik en Hasselt liggen kortbij. Mogelijkheden genoeg!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Hotel Klein Zwitserland
| Grensweg 11 |  6277 NA Slenaken-NL
Tel. +31 (0) 43 457 32 91 |  Fax +31 (0) 43 457 32 94
Internet: www.kleinzwitserland.com

Foto’s: © Klein Zwitserland

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *