Logeren op het ritme van de Portugese wijngaarden

Beeld je eens in: je opent je ogen en al wat je ziet zijn symmetrische rijen groene wijnstokken die de opkomende zon goud kleurt. Het luxueuze wijnhotel Monverde in het Noord-Portugese Amarante laat je genieten van hun Vinho Verde in een ontspannende sfeer, even helemaal afgezonderd van de rest van de wereld.

Kuieren tussen wijngaarden en proeven van de druiven

Kuieren tussen wijngaarden en proeven van de druiven

Welkom in Wine Experience Hotel Monverde!
De oprit is lang, breed en wacht met een eerste indruk te geven. Pas bij het arriveren aan de receptie overvalt me de rust en kalmte van het gebied waar glooiende heuvels bedekt met fiere wijngaarden me volledig omsingelen. Het domein beslaat 30 hectare, waarvan er 22 instaan voor de druivenproductie van wijnhuis Quinta da Lixa’s mousserende wijnen en hun Portugese wijn Vinho Verde. Het hotel ligt in de regio Amarante die op zijn beurt deel uitmaakt van de Vinho Verde-wijnroute.

Open ruimte
Hoe mooi en betoverend het er buiten allemaal uitziet, binnen oogt het interieur ook indrukwekkend. Eenmaal de receptie voorbij kom je terecht in een grote ruimte. De open bebouwing van de bovenverdieping omarmt het gelijkvloers. Doorheen de plafondornamenten kijk ik naar beneden en krijg ik zicht op het restaurant en de centraal gelegen aperitiefruimte.

De bovenverdieping kijkt uit op beneden

De bovenverdieping kijkt uit op beneden

Zithoeken om te ontspannen of te computeren wisselen elkaar af

Zithoeken om te ontspannen of te computeren wisselen elkaar af

Telkens krijg je een uitzicht op de wijngaarden

Telkens krijg je een uitzicht op de wijngaarden

Puur genieten
Het is nog geen etenstijd en dus wandel ik boven een rondje. Het wordt flaneren van zithoek naar leeshoek tot zelfs werkhoek met de laatste nieuwe Mac-computers. De grote ramen laten veel zonlicht binnen, maar wie het echte buitengevoel wil ervaren, stapt gewoon door de glazen schuifdeuren het terras op. Aperitiefje in de hand, nestelen in de rieten stoelen en genieten van het uitzicht: wijngaarden overal!

Verderop het domein liggen de kamers in een apart gebouw

Verderop het domein liggen de kamers in een apart gebouw

Het uitzicht op het domein vanop het terras

Het uitzicht op het domein vanop het terras

Baden met een uitzicht
In de verte zie ik een moderne stenen blok staan in dezelfde stijl als het hoofdgebouw. Daar ga ik slapen vannacht. 29 kamers en 1 appartement zijn midden op het wijndomein neergezet om de wijnervaring te optimaliseren. De luxekamers met enorm bed en ruime badkamer bieden alle comfort voor een zorgeloze vlucht uit de realiteit. Zelfs vanuit de strakke badkuip, die tussen de badkamer en het slaapgedeelte staat, heb je zicht op de wijngaarden.

Monverde heeft ook een eigen spa

Monverde heeft ook een eigen spa

Relaxen met druivenvelletjes en pittenscrub
Om het idyllische plaatje helemaal compleet te maken, beschikt Monverde over een spa- en wellnesscentrum. Ook hier staat alles in het teken van wijn. Vinotherapie gebruikt alle bestanddelen van de druif, van pit en olie tot zelfs druivenvelletjes en het vruchtvlees, om helemaal te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een rodewijnbad, laat je huid exfoliëren met druivenpitten of laat je masseren met oliën rijk aan kleuren en geuren die doen denken aan de traditionele wijnproductie.

Alle gebouwen zijn verbonden met wandelpaden tussen de wijngaarden

Alle gebouwen zijn verbonden met wandelpaden tussen de wijngaarden

Culinaire verwennerij
Na een relaxerende massage en een duik in het buitenzwembad, worden de benen onder tafel geschoven in het restaurant. Een uitgebreide menu van vis- en vleesgerechten combineert zich uitstekend met smakelijke, witte wijnen. Wie wil kan nog voor een degustief gaan aan de bar, maar daar pas ik voor. Mijn laatste inspanning van de dag bestaat uit een korte wandeling van het receptiegebouw naar de kamer. De koele wind en de sterrenhemel boven de wijngaardgangen leiden me naar een zacht bed. Het is muisstil. Ik ga goed slapen vannacht.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Portugal
| www.visitportugal.com/nl
Toerisme Noord-Portugal | visitportoandnorth.travel
Bereikbaarheid
Vliegtuig
| Vueling | www.vueling.com/nl
Vanaf de luchthaven in Porto vertrek je best met de auto richting Amarante.
Accommodatie
Monverde Hotel
| Quinta de Sanguinhedo | Castanheiro Redondo | 4600-761 Telões – Amarante
Internet: monverde.pt | Prijzen vanaf 99 euro per nacht voor twee personen. Onder voorbehoud.

Foto’s: © Kiënta Martens
Coverfoto: © Monverde

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Logeren op het ritme van de Portugese wijngaarden”

  1. Dag Guido,

   Zelf hebben we geen logies bezocht in Portugal.
   Wel vonden we via Logeren bij Belgen uitbaters in Portugal die een logement uitbaten dat beantwoord op je vraag.

   Houdt ons op de hoogte van je vakantieplannen en ervaring 😉
   Het ReisReporter team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *