Hotel Chetzeron

6 x slapen in een Zwitsers hotel met een uniek verhaal

Slapen in een voormalig kabelbaanstation of wakker worden met zicht op de prachtige bergen en nabijgelegen meren? Zwitserland telt tal van uitstekende hotels met soms een bijzonder verhaal of een magnifieke architectuur. Deze 6 etablissementen werden tot verbazingwekkende hotels omgebouwd met moderne elementen en zonder hun historische karakter te verliezen!

Nomad Design & Lifestyle Hotel: dit voormalig appartemensblok uit de jaren 50 werd volledig omgebouwd tot viersterren stadshotel in het centrum van Bazel en opende de deuren in januari 2016. Het bekoort met zijn moderne architectuur in een huiselijke sfeer: onbewerkt beton ontmoet warm eikenhout. Esthetisch en ambachtelijk topniveau gaan er hand in hand. Het bruisende restaurant “Eatery” serveert gerechten uit de hele wereld.

Nomad Design & Lifestyle Hotel: dit voormalig appartemensblok uit de jaren 50 werd volledig omgebouwd tot viersterren stadshotel in het centrum van Bazel en opende de deuren in januari 2016. Het bekoort met zijn moderne architectuur in een huiselijke sfeer: onbewerkt beton ontmoet warm eikenhout. Esthetisch en ambachtelijk topniveau gaan er hand in hand. Het bruisende restaurant “Eatery” serveert gerechten uit de hele wereld.

Hotel Chetzeron: het vroegere kabelbaanstation midden in het ski- en wandelgebied van Crans-Montana werd omgetoverd in een elegant boetiekhotel met zestien luxueuze kamers, een puristisch vormgegeven restaurant en een geweldig houten terras. Ook een outdoor lounge met ligstoelen nodigen uit tot relaxen in de zon.

Hotel Chetzeron: het vroegere kabelbaanstation midden in het ski- en wandelgebied van Crans-Montana werd omgetoverd in een elegant boetiekhotel met zestien luxueuze kamers, een puristisch vormgegeven restaurant en een geweldig houten terras. Ook een outdoor lounge met ligstoelen nodigen uit tot relaxen in de zon.

Lofthotel: het Lofthotel in Murg bevindt zich in een gerestyled voormalig spinatelier aan de Walensee en biedt een fantastisch zicht over de Walensee en bergketen Churfirsten. Het hotel combineert hoogwaardige regionale materialen, industriële flair, hightech en modern design onder één dak. Op de fietsenzolder, in de Bikerlofts, kan de eigen fiets of scooter worden gestald.

Lofthotel: het Lofthotel in Murg bevindt zich in een gerestyled voormalig spinatelier aan de Walensee en biedt een fantastisch zicht over de Walensee en bergketen Churfirsten. Het hotel combineert hoogwaardige regionale materialen, industriële flair, hightech en modern design onder één dak. Op de fietsenzolder, in de Bikerlofts, kan de eigen fiets of scooter worden gestald.

Hotel Plein Ciel: hotel Plein Ciel in Champéry, gelegen in het Zwitsers-Franse gebied Les Portes du Soleil, was aanvankelijk een kabelbaanstation. Dankzij zijn ligging op 1800 m genieten de gasten van een fantastisch uitzicht over de Dents Blanches en Dents du Midi. Het oergezellige en rustieke hotel is de ideale uitvalsbasis voor wie van mountainbiken en stevige wandelingen houdt.

Hotel Plein Ciel: hotel Plein Ciel in Champéry, gelegen in het Zwitsers-Franse gebied Les Portes du Soleil, was aanvankelijk een kabelbaanstation. Dankzij zijn ligging op 1800 m genieten de gasten van een fantastisch uitzicht over de Dents Blanches en Dents du Midi. Het oergezellige en rustieke hotel is de ideale uitvalsbasis voor wie van mountainbiken en stevige wandelingen houdt.

Hotel Wunderbar: deze voormalige fabriekskantine van de textielfabriek Saurer bekoort met zijn kunstzinnige designconcept. Elke kamer is individueel ingericht en gewijd aan een thema of kunstenaar. In de tuin kan je bovendien ook nog slapen in twee betonnen “droombuizen”. Kunst in de tuin, regelmatige liveconcerten, bier uit de naburige brouwerij, verhalen-voor-het-slapengaan en voetbaden in de tuin maken het er bijzonder aangenaam vertoeven.

Hotel Wunderbar: deze voormalige fabriekskantine van de textielfabriek Saurer bekoort met zijn kunstzinnige designconcept. Elke kamer is individueel ingericht en gewijd aan een thema of kunstenaar. In de tuin kan je bovendien ook nog slapen in twee betonnen “droombuizen”. Kunst in de tuin, regelmatige liveconcerten, bier uit de naburige brouwerij, verhalen-voor-het-slapengaan en voetbaden in de tuin maken het er bijzonder aangenaam vertoeven.

Spenglers Hotel: het design hotel Spenglers in het centrum van Davos beschikt over een eigentijds interieur, zonovergoten kamers en suites en een restaurant voor echte fijnproevers. Heel bijzonder is de voormalige kapel die kan dienen als vergaderruimte of unieke locatie voor evenementen. Het hotelgebouw dateert uit 1882 en werd gesticht door de Duitse dokter Alexander Spengler als sanatorium voor tuberculose patiënten.

Spenglers Hotel: het design hotel Spenglers in het centrum van Davos beschikt over een eigentijds interieur, zonovergoten kamers en suites en een restaurant voor echte fijnproevers. Heel bijzonder is de voormalige kapel die kan dienen als vergaderruimte of unieke locatie voor evenementen. Het hotelgebouw dateert uit 1882 en werd gesticht door de Duitse dokter Alexander Spengler als sanatorium voor tuberculose patiënten.

Nomad Design & Lifestyle Hotel: dit voormalig appartemensblok uit de jaren 50 werd volledig omgebouwd tot viersterren stadshotel in het centrum van Bazel en opende de deuren in januari 2016. Het bekoort met zijn moderne architectuur in een huiselijke sfeer: onbewerkt beton ontmoet warm eikenhout. Esthetisch en ambachtelijk topniveau gaan er hand in hand. Het bruisende restaurant “Eatery” serveert gerechten uit de hele wereld. Hotel Chetzeron: het vroegere kabelbaanstation midden in het ski- en wandelgebied van Crans-Montana werd omgetoverd in een elegant boetiekhotel met zestien luxueuze kamers, een puristisch vormgegeven restaurant en een geweldig houten terras. Ook een outdoor lounge met ligstoelen nodigen uit tot relaxen in de zon. Lofthotel: het Lofthotel in Murg bevindt zich in een gerestyled voormalig spinatelier aan de Walensee en biedt een fantastisch zicht over de Walensee en bergketen Churfirsten. Het hotel combineert hoogwaardige regionale materialen, industriële flair, hightech en modern design onder één dak. Op de fietsenzolder, in de Bikerlofts, kan de eigen fiets of scooter worden gestald. Hotel Plein Ciel: hotel Plein Ciel in Champéry, gelegen in het Zwitsers-Franse gebied Les Portes du Soleil, was aanvankelijk een kabelbaanstation. Dankzij zijn ligging op 1800 m genieten de gasten van een fantastisch uitzicht over de Dents Blanches en Dents du Midi. Het oergezellige en rustieke hotel is de ideale uitvalsbasis voor wie van mountainbiken en stevige wandelingen houdt. Hotel Wunderbar: deze voormalige fabriekskantine van de textielfabriek Saurer bekoort met zijn kunstzinnige designconcept. Elke kamer is individueel ingericht en gewijd aan een thema of kunstenaar. In de tuin kan je bovendien ook nog slapen in twee betonnen “droombuizen”. Kunst in de tuin, regelmatige liveconcerten, bier uit de naburige brouwerij, verhalen-voor-het-slapengaan en voetbaden in de tuin maken het er bijzonder aangenaam vertoeven. Spenglers Hotel: het design hotel Spenglers in het centrum van Davos beschikt over een eigentijds interieur, zonovergoten kamers en suites en een restaurant voor echte fijnproevers. Heel bijzonder is de voormalige kapel die kan dienen als vergaderruimte of unieke locatie voor evenementen. Het hotelgebouw dateert uit 1882 en werd gesticht door de Duitse dokter Alexander Spengler als sanatorium voor tuberculose patiënten.

Bron en foto’s: Toerisme Zwitserland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *