Wellnesshotel Elberesidenz langs Elberadweg weer als nieuw

Het Duitse Bad Schandau, gelegen in het knappe decor van het Nationale Park Sächsische Schweiz, heeft er dankzij de renovatie en heropening van Elberesidenz een fonkelnieuw 5-sterren thermenhotel bij. Bovendien ligt deze bijzondere verblijfplaats binnen handbereik: langs de bekende fietsroute Elberadweg.

Moderne renovatie
Tussen de cultuursteden Dresden en Praag ligt Bad Schandau. Hier kent ook het wellnesshotel Elberesidenz zijn thuis dat in 2013 zwaar getroffen werd door de hoge waterstand van de Elbe waardoor een volledige renovatie noodzakelijk was. Het modern comfort in combinatie met de monumentale bouw van het hotel zorgen voor een bijzondere ambiance.

De rotspartijen in Sächsische Schweiz. © Andreas Lichtenau

De rotspartijen in Sächsische Schweiz. © Andreas Lichtenau

Saksisch Zwitserland
De ligging van Elbresidenz, in het hart van de Sächsische Schweiz, is ideaal voor actieve tochten in het nationale park vol vergezichten. Al sinds 1617 trekt deze locatie gasten die willen genieten van de schoonheid van de natuur, ontspannen in het water van de thermale bronnen of voor wandelingen in de omgeving met bossen en grillige rotspartijen.

Ideale fietsstop
Het hotel ligt bovendien aan de Elberadweg, de bekendste fietsroute van Duitsland. Dit fietspad is autoluw en egaal zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Een tip: vaar per schip naar Dresden. De Sächsische Dampfschiffahrt onderhoudt een dienst tussen Bad Schandau en het “Florence aan de Elbe”.

Meer info: www.elbresidenz-bad-schandau.net

Coverfoto: © Elberesidenz

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *