Onze tips voor een luxueus verblijf in Ierland

Ierland op de planning? Door te besparen op transport kan je je bij elkaar gespaarde budget meer dan ooit besteden aan comfort ter plaatse. Een goedkope reis hoeft namelijk geen budgetreis te betekenen. Vlieg bijvoorbeeld voordelig, maar slaap in een luxueus verblijf. Mogelijkheden genoeg die bovendien ook uniek en aantrekkelijk zijn!

Logeren in een kasteel
Overnachten in een kasteel is een onvergetelijke ervaring. Vele kasteelhotels liggen verspreid over het hele land. Bijvoorbeeld het Ashford Castle Hotel, een exclusief luxehotel op de oever van Lough Corrib. Het kasteel uit de dertiende eeuw ligt in een prachtig park en wordt sinds 1939 uitgebaat als hotel. In het pittoreske dorp Adare, nabij Limerick, staat een ander droomhotel. Adare Manor & Golf Resort is een architectonisch wonder uit de achttiende eeuw, te midden van een licht golvend parklandschap. Ook Castle Leslie in Castlelough en Belle Isle nabij Enniskillen zijn aangewezen verblijfplaatsen voor de bezoeker die wil genieten van het comfort in een sublieme omgeving.

Verblijven in een luxe- of designhotel
Ook dat behoort tot de mogelijkheden. In de hoofdstad Dublin zal Hotel Dylan dankzij vijf sterren je zeker bekoren met zijn charme en perfecte service. In Belfast logeer je in Hotel Malmaison, een schitterend gerenoveerd industrieel gebouw waar erfgoed gecombineerd wordt met smaakvolle hedendaagse architectuur. Liefhebbers van groot comfort en modern design moeten absoluut naar het Lyrath Estate Hotel nabij Kilkenny. Elegantie en correcte service staan hier hoog aangeschreven. Nog meer aanraders zijn het G Hotel in Galway, het Capella Castlemartyr Hotel in Cork en het Merchant Hotel in Belfast.

Wellness en paradijselijk comfort
Bijzonder handig is de nieuwe website www.spaireland.com met een aanbod van de meest luxueuze spahotels en met de mogelijkheid tot online reservering. Voor nog meer paradijselijk comfort kan je ook terecht in de Penthouse suites: Clarence Hotel in Dublin, Aghadoe Heights Hotel in Killarny en The Ritz-Carlton Powerscourt in Wicklow.

Meer info: www.discoverireland.com

Foto: © Toerisme Ierland

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *