Groene wandelparadijzen in Kent

Wandelaars in Kent zijn échte gelukzakken. In de verschillende parken halen ze hun hart op langs gekende en minder gekende bomen, dichte bossen en open velden, grote vijvers en schattige eekhoorntjes. Laat je verrassen door de grote zorg waarmee de Engelsen omgaan met hun rijke natuur.

Vredige dorpjes in Kent
Na onze aankomst in Dover rijden we dieper het graafschap Kent binnen. Je omringt jezelf met die typische vredige countrysfeer door even te stoppen aan een lokaal kerkje. De Engelse grafstenen stralen pure mystiek uit, een bijzondere ervaring. Snuif er de atmosfeer op en kom tot rust in een van de vele sympathieke Engelse dorpjes zoals Biddenden of Cranbrook. Iets verder parkeren we onze wagen op de parking van het natuurdomein Bedgebury. Je betaalt toegang per auto, dus in groep komen is een aanrader.

Kent_Bedgebury2

Groen, groener, groenst in Bedgebury Pinetum.

Groen, groener, groenst in Bedgebury Pinetum.

Grote bomen, grote indrukken
Ik was onder de indruk na afloop van het bezoek aan Bedgebury in Goudhurst, een 20 hectaren groot avontuur voor de hele familie. Het park staat bekend voor zijn National Pinetum met 550 soorten coniferen weerspiegeld in enkele mooie vijvers. Bewandel de fraai aangelegde paden die exclusief zijn voorbehouden voor genietende wandelaars. Je verkent regelmatig nieuwe zeldzame coniferen, die niet veelvuldig worden aangeplant zodat geen enkele soort uitsterft.

Wandelpaden wijzen je de weg terwijl je de hoogste boom van Kent passeert: 75 meter!

Wandelpaden wijzen je de weg terwijl je de hoogste boom van Kent passeert: 75 meter!

Een avontuur voor iedereen
Met bloesems, herfstkleuren of witte sneeuw is het park een lust voor het oog in elk seizoen. Unieke ervaringen zijn vast en zeker binnen handbereik op de rijkelijk georganiseerde evenementen, zoals een popconcert of een lichtfestival in het park. Buiten het exclusieve wandelgebied kan je rondhossen op je (gehuurde) mountainbike, een van de 11 speelpleinen voor kinderen of het avonturenpark Go Ape met attracties voor ieder niveau.

Kies zelf je wandeling
Een bezoek aan Bedgeburry gaat langs keurig aangelegde paden. Voelen je voeten liever de échte natuur, dan kom je in Lullingstone Park aan je trekken. Het park in de buurt van Eynsford heeft 3 wandelingen uitgestippeld, maar eigenlijk is het niet de bedoeling dat je die aflegt. Beter is het rond te dwalen in het prachtige parkdomein. De routewijzers zorgen ervoor dat je de weg terugvindt.  Je wagen parkeer je aan het bezoekerscentrum waar je, net als in Bedgebury, een lekker hapje kan eten.

In Lullingstone Park wandel je langs wel erg bijzondere bomen.

In Lullingstone Park wandel je langs wel erg bijzondere bomen.

Op zoektocht in het bos
In het begin van de tocht in Lullingstone Park herken ik wilde kastanjes, eiken, beuken en hazelaars, een prachtige verzameling aan loofbomen. Wie graag op zoek gaat in het bos kan ook aan geocaching doen: met een gps ga je op zoek naar verstopte briefjes of andere speeltjes voor de kinderen in ons.  Hoe verder we afdwalen langs de zachte aarden paadjes, hoe ouder en indrukwekkender de bomen worden. Enkele exemplaren kunnen gerust dienen als uniek kader voor een trouwfoto.

Eens uit het Lullingstone Park kom je terecht op de Golf Course.

Eens uit het Lullingstone Park kom je terecht op de Golf Course.

Paradijs voor paarden en golfers
Lullingstone Park behoort toe aan de Kent County Council. De natuur mag er zijn gang gaan zolang de rijke diversiteit van het park niet bedreigd wordt. Het park is in trek bij paardenliefhebbers die waar mogelijk een aparte route kunnen volgen. Golfers komen in dit prachtige kader ook aan hun trekken met een korte en lange golf course. Opgelet, de korte route staat wel bekend als een van de moeilijkere in zijn soort.

Herten spotten in Mersham.

Herten spotten in Mersham.

Tussen herten en opvliegende fazanten
Na een overnachting in het Mecure Hotel in Tunbridge Wells rijden we door naar The Mersham Hatch Estate in Ashford. Hoewel dit park eigenlijk privé is, mag je hier vrij rondwandelen  tussen de opvliegende fazanten en schuwe herten. Het hertenpark is ronduit indrukwekkend met een vijver en varens die een prachtig landschap schilderen in de herfst. Maar ook buiten het hertenpark trekken de paden langs een aantrekkelijk decor. Verrassend veelzijdig is hier de afwisseling tussen bos, weide, akker en afgegraasde paden.

The Mersham Hatch Estate in Ashford.

The Mersham Hatch Estate in Ashford.

Aangenaam in Mershem is de afwisseling tussen bos en weidse velden.

Aangenaam in Mershem is de afwisseling tussen bos en weidse velden.

Op stap met een Kent Greeter
Je route kan je zelf uitstippelen. Zogenaamde kissing gates (sluispoorten), of stiles (opstapjes over een hek) zijn er speciaal voor wandelaars en leiden je langs zichten waarvan zelfs de lokale bevolking amper het bestaan kent. Wij ontdekken de geheimen dankzij onze lokale Kent Greeter, die toeristen wegwijs maakt in de streek. Gastronomisch afsluiten kan met lokale producten in The Secret Garden. Het countryside restaurant met zijn geheime tuin is dé plek om te genieten van het échte leven: wandelen, eten en drinken in het groen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Visit Kent | 3 The Precincts | Canterbury
Internet: www.visitkent.co.uk
Kent Country Side Greeter | 28-30 St Peters Street | Canterbury
Internet: Kent greeters
Bezienswaardigheden
Bedgeburry National Pinetum | Bedgebury Road Goudhurst | Kent
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)1580 879820
Internet: www.forestry.gov.uk/bedgebury
Lullingstone Country Park | Kingfisher Bridge | Castle Road | Eynsford
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)1322 865995
Internet: www.kent.gov.uk/kentcountryparks
The Mersham Hatch Estate | Bircholt Court | Brabourne
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)1303 813 278
Internet: mershamhatchestate.co.uk/The-Estate
Eten en Drinken
Bedgeburry National Pinetum | Bedgebury Road | Goudhurst | Kent
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)1580 879820
Internet: www.forestry.gov.uk/bedgebury
Lullingstone Country Park | Kingfisher Bridge | Castle Road | Eynsford
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)1322 865995
Internet: www.kent.gov.uk/kentcountryparks
Secret Garden | Hythe Road, Ashford
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)1233 501586
Internet: www.secretgardenkent.co.uk/
Overnachten
Mercure Tunbridge Wells Hotel | 8 Tunbridge Road | Pembury
E-mail: [email protected] | Tel: +44 (0)844 8159074
Internet: www.mercure.com/nl/hotel-8320-mercure-tunbridge-wells-hotel/index.shtml

Foto’s: © Karel De Rudder

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *