9 op en top romantische ervaringen in Kent

De Engelse regio Kent biedt heel wat mogelijkheden voor een originele Valentijn. Slaap bijvoorbeeld eens in een kasteel met een slotgracht of in de schaduw van de indrukwekkende kathedraal van Canterbury. Wie het wat traditioneler wilt, kan een boeketje bloemen plukken in een mooie Engelse tuin. Inspiratie gegarandeerd!

Verwen jezelf met een glaasje Engelse bubbels. Op hun wijngaarden, waarvan de grond op die van de Franse Champagnestreek lijkt, produceren de Kentse wijnboeren een waaier van mousserende wijnen. Proef eens Balfour Brut Rose van Hush Heath, English Rose van Chapel Down of Pinot Reserve van Biddenden. Is schuimwijn je ding niet, dan lust je misschien een Kentse wodka of gin van Copper Rivet Distillery of, zonder alcohol, ‘Red Love’-appelsap van Biddenden. © Visit Kent

Verwen jezelf met een glaasje Engelse bubbels. Op hun wijngaarden, waarvan de grond op die van de Franse Champagnestreek lijkt, produceren de Kentse wijnboeren een waaier van mousserende wijnen. Proef eens Balfour Brut Rose van Hush Heath, English Rose van Chapel Down of Pinot Reserve van Biddenden. Is schuimwijn je ding niet, dan lust je misschien een Kentse wodka of gin van Copper Rivet Distillery of, zonder alcohol, ‘Red Love’-appelsap van Biddenden. © Visit Kent

Tijdens de ‘afternoon tea’ op Valentijn serveert The Marquis in Alkham, op een steenworp van Dover, lekkere bubbels: Chalksole Vintage Reserve van Chapel Down. Dankzij de lokale seizoenproducten en adembenemende uitzichten op het schilderachtige landschap is The Marquis ook een uitstekende keuze voor een valentijnsdiner of -lunch. Er zijn zelfs kamers voor een romantisch verblijf. De ‘afternoon tea’ wordt aangeboden vanaf £49 per koppel; lunch: £45 per persoon; diner: £65; twee overnachtingen met ontbijt en één lunch of diner: vanaf £299. © Pixabay

Tijdens de ‘afternoon tea’ op Valentijn serveert The Marquis in Alkham, op een steenworp van Dover, lekkere bubbels: Chalksole Vintage Reserve van Chapel Down. Dankzij de lokale seizoenproducten en adembenemende uitzichten op het schilderachtige landschap is The Marquis ook een uitstekende keuze voor een valentijnsdiner of -lunch. Er zijn zelfs kamers voor een romantisch verblijf. De ‘afternoon tea’ wordt aangeboden vanaf £49 per koppel; lunch: £45 per persoon; diner: £65; twee overnachtingen met ontbijt en één lunch of diner: vanaf £299. © Pixabay

Leer alles over rozen in Godinton House and Gardens en volg een workshop over hoe je je eigen rozen kunt kweken! Reserveer een plaatsje voor de ‘All About Roses’-workshop in Godinton House and Gardens in Ashford en leer alles over rozen van hun expert-hoofdtuinier. De cursus vindt plaats op 18 februari en kost £55 per persoon, inclusief een huisbereide lunch en versnaperingen. Reserveren is noodzakelijk. © Visit Kent

Leer alles over rozen in Godinton House and Gardens en volg een workshop over hoe je je eigen rozen kunt kweken! Reserveer een plaatsje voor de ‘All About Roses’-workshop in Godinton House and Gardens in Ashford en leer alles over rozen van hun expert-hoofdtuinier. De cursus vindt plaats op 18 februari en kost £55 per persoon, inclusief een huisbereide lunch en versnaperingen. Reserveren is noodzakelijk. © Visit Kent

Wat is er meer romantisch en luxueus dan een avond in een kasteel met een slotgracht? Zowel Leeds Castle, dicht bij Maidstone, als Hever Castle nabij Sevenoaks biedt valentijnsarrangementen aan, inclusief een privérondleiding in het kasteel, een receptie, een overheerlijk diner met wijn en live harpmuziek evenals een overnachting met ontbijt. Een unieke kans om in een kasteel te verblijven na de normale openingsuren. Leeds Castle vanaf £555 per kamer, Hever vanaf £205 per persoon. © Visit Kent

Wat is er meer romantisch en luxueus dan een avond in een kasteel met een slotgracht? Zowel Leeds Castle, dicht bij Maidstone, als Hever Castle nabij Sevenoaks biedt valentijnsarrangementen aan, inclusief een privérondleiding in het kasteel, een receptie, een overheerlijk diner met wijn en live harpmuziek evenals een overnachting met ontbijt. Een unieke kans om in een kasteel te verblijven na de normale openingsuren. Leeds Castle vanaf £555 per kamer, Hever vanaf £205 per persoon. © Visit Kent

Beleef de romantiek van de stoomtrein. Stap aan boord van een stoomtrein, leun achterover, relax en geniet samen met je geliefde van een rit doorheen landelijk Kent in het weekend voor Valentijn. Bij Spa Valley Railway drink je een glaasje bubbels terwijl je doorheen de adembenemende landschappen van de High Weald spoort. Een andere mogelijkheid is een diner in het romantische, afgelegen restaurant ‘End of the Line’ in Dungeness na een rit in een van de kleine, maar prachtige stoomtreinen van Romney, Hythe and Dymchurch Railway. © Visit Kent

Beleef de romantiek van de stoomtrein. Stap aan boord van een stoomtrein, leun achterover, relax en geniet samen met je geliefde van een rit doorheen landelijk Kent in het weekend voor Valentijn. Bij Spa Valley Railway drink je een glaasje bubbels terwijl je doorheen de adembenemende landschappen van de High Weald spoort. Een andere mogelijkheid is een diner in het romantische, afgelegen restaurant ‘End of the Line’ in Dungeness na een rit in een van de kleine, maar prachtige stoomtreinen van Romney, Hythe and Dymchurch Railway. © Visit Kent

Verken het valentijnsduivenpad. Trek naar Ightham Mote van de National Trust voor een romantische wandeling in de rustgevende tuinen. Het 700 jaar oude huis is in de wintermaanden gesloten, maar je kunt de tuinen bezoeken van 10u tot 15u30. Op Valentijn worden tortelduifjes aangemoedigd om te wandelen langs het valentijnsduivenpad en er de duiven te spotten. © Visit Kent

Verken het valentijnsduivenpad. Trek naar Ightham Mote van de National Trust voor een romantische wandeling in de rustgevende tuinen. Het 700 jaar oude huis is in de wintermaanden gesloten, maar je kunt de tuinen bezoeken van 10u tot 15u30. Op Valentijn worden tortelduifjes aangemoedigd om te wandelen langs het valentijnsduivenpad en er de duiven te spotten. © Visit Kent

Bereid het perfecte aanzoek voor. Breng in februari je geliefde naar nieuwe hoogtes: beklim de toren van St Peter’s Church in Sandwich. Sla je arm om elkaar heen op de top om samen de schitterende uitzichten over Sandwich te bewonderen. St Peter’s Church wijst er graag op dat dit historische gebouw het perfecte decor vormt voor een huwelijksaanzoek op Valentijn of een huwelijksfeest. De kerk organiseert zelfs een wedstrijd: wie een huwelijksaanzoek doet op de top van de kerktoren, maakt kans de kerk gratis te mogen gebruiken voor de trouwreceptie! © Wikimedia Commons

Bereid het perfecte aanzoek voor. Breng in februari je geliefde naar nieuwe hoogtes: beklim de toren van St Peter’s Church in Sandwich. Sla je arm om elkaar heen op de top om samen de schitterende uitzichten over Sandwich te bewonderen. St Peter’s Church wijst er graag op dat dit historische gebouw het perfecte decor vormt voor een huwelijksaanzoek op Valentijn of een huwelijksfeest. De kerk organiseert zelfs een wedstrijd: wie een huwelijksaanzoek doet op de top van de kerktoren, maakt kans de kerk gratis te mogen gebruiken voor de trouwreceptie! © Wikimedia Commons

Heb je liever wat avontuur? Neem je geliefde dan mee naar Port Lympne Wild Animal Reserve in de buurt van Hythe. Trakteer hem of haar op een verrukkelijk vijfgangendiner in Port Lympne Hotel. Geniet van een glaasje bubbels in Glyn Philpot Bar en dineer daarna in het theatraal ingerichte restaurant. Prijs: £65 per persoon, inclusief een prachtige roos. © Visit Kent

Heb je liever wat avontuur? Neem je geliefde dan mee naar Port Lympne Wild Animal Reserve in de buurt van Hythe. Trakteer hem of haar op een verrukkelijk vijfgangendiner in Port Lympne Hotel. Geniet van een glaasje bubbels in Glyn Philpot Bar en dineer daarna in het theatraal ingerichte restaurant. Prijs: £65 per persoon, inclusief een prachtige roos. © Visit Kent

Cocoon in a romantische cottage voor twee. Wat is er meer romantisch dan een eigen stekje? In Walnut Tree Cottage nabij Faversham kun je cocoonen aan het haardvuur. Het is een van de adresjes voor twee van Mulberry Cottages. Kent and Sussex Cottages bieden ook een reeks cottages aan op maat van koppels, zoals The Hideaway, een afgelegen cottage met een houtkachel op een boogscheut van Deal. © Visit Kent

Cocoon in a romantische cottage voor twee. Wat is er meer romantisch dan een eigen stekje? In Walnut Tree Cottage nabij Faversham kun je cocoonen aan het haardvuur. Het is een van de adresjes voor twee van Mulberry Cottages. Kent and Sussex Cottages bieden ook een reeks cottages aan op maat van koppels, zoals The Hideaway, een afgelegen cottage met een houtkachel op een boogscheut van Deal. © Visit Kent

Verwen jezelf met een glaasje Engelse bubbels. Op hun wijngaarden, waarvan de grond op die van de Franse Champagnestreek lijkt, produceren de Kentse wijnboeren een waaier van mousserende wijnen. Proef eens Balfour Brut Rose van Hush Heath, English Rose van Chapel Down of Pinot Reserve van Biddenden. Is schuimwijn je ding niet, dan lust je misschien een Kentse wodka of gin van Copper Rivet Distillery of, zonder alcohol, ‘Red Love’-appelsap van Biddenden. © Visit Kent Tijdens de ‘afternoon tea’ op Valentijn serveert The Marquis in Alkham, op een steenworp van Dover, lekkere bubbels: Chalksole Vintage Reserve van Chapel Down. Dankzij de lokale seizoenproducten en adembenemende uitzichten op het schilderachtige landschap is The Marquis ook een uitstekende keuze voor een valentijnsdiner of -lunch. Er zijn zelfs kamers voor een romantisch verblijf. De ‘afternoon tea’ wordt aangeboden vanaf £49 per koppel; lunch: £45 per persoon; diner: £65; twee overnachtingen met ontbijt en één lunch of diner: vanaf £299. © Pixabay Leer alles over rozen in Godinton House and Gardens en volg een workshop over hoe je je eigen rozen kunt kweken! Reserveer een plaatsje voor de ‘All About Roses’-workshop in Godinton House and Gardens in Ashford en leer alles over rozen van hun expert-hoofdtuinier. De cursus vindt plaats op 18 februari en kost £55 per persoon, inclusief een huisbereide lunch en versnaperingen. Reserveren is noodzakelijk. © Visit Kent Wat is er meer romantisch en luxueus dan een avond in een kasteel met een slotgracht? Zowel Leeds Castle, dicht bij Maidstone, als Hever Castle nabij Sevenoaks biedt valentijnsarrangementen aan, inclusief een privérondleiding in het kasteel, een receptie, een overheerlijk diner met wijn en live harpmuziek evenals een overnachting met ontbijt. Een unieke kans om in een kasteel te verblijven na de normale openingsuren. Leeds Castle vanaf £555 per kamer, Hever vanaf £205 per persoon. © Visit Kent Beleef de romantiek van de stoomtrein. Stap aan boord van een stoomtrein, leun achterover, relax en geniet samen met je geliefde van een rit doorheen landelijk Kent in het weekend voor Valentijn. Bij Spa Valley Railway drink je een glaasje bubbels terwijl je doorheen de adembenemende landschappen van de High Weald spoort. Een andere mogelijkheid is een diner in het romantische, afgelegen restaurant ‘End of the Line’ in Dungeness na een rit in een van de kleine, maar prachtige stoomtreinen van Romney, Hythe and Dymchurch Railway. © Visit Kent Verken het valentijnsduivenpad. Trek naar Ightham Mote van de National Trust voor een romantische wandeling in de rustgevende tuinen. Het 700 jaar oude huis is in de wintermaanden gesloten, maar je kunt de tuinen bezoeken van 10u tot 15u30. Op Valentijn worden tortelduifjes aangemoedigd om te wandelen langs het valentijnsduivenpad en er de duiven te spotten. © Visit Kent Bereid het perfecte aanzoek voor. Breng in februari je geliefde naar nieuwe hoogtes: beklim de toren van St Peter’s Church in Sandwich. Sla je arm om elkaar heen op de top om samen de schitterende uitzichten over Sandwich te bewonderen. St Peter’s Church wijst er graag op dat dit historische gebouw het perfecte decor vormt voor een huwelijksaanzoek op Valentijn of een huwelijksfeest. De kerk organiseert zelfs een wedstrijd: wie een huwelijksaanzoek doet op de top van de kerktoren, maakt kans de kerk gratis te mogen gebruiken voor de trouwreceptie! © Wikimedia Commons Heb je liever wat avontuur? Neem je geliefde dan mee naar Port Lympne Wild Animal Reserve in de buurt van Hythe. Trakteer hem of haar op een verrukkelijk vijfgangendiner in Port Lympne Hotel. Geniet van een glaasje bubbels in Glyn Philpot Bar en dineer daarna in het theatraal ingerichte restaurant. Prijs: £65 per persoon, inclusief een prachtige roos. © Visit Kent Cocoon in a romantische cottage voor twee. Wat is er meer romantisch dan een eigen stekje? In Walnut Tree Cottage nabij Faversham kun je cocoonen aan het haardvuur. Het is een van de adresjes voor twee van Mulberry Cottages. Kent and Sussex Cottages bieden ook een reeks cottages aan op maat van koppels, zoals The Hideaway, een afgelegen cottage met een houtkachel op een boogscheut van Deal. © Visit Kent

Meer info: www.visitkent.co.uk

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *