Traditioneel werden ze geserveerd als snelle snack in Amerikaanse honkbalstadions. Intussen is de hotdog wereldwijd te verkrijgen aangepast aan de cultuur en smaken van het land. Wij eten ze het liefst met zuurkool of gebakken ajuin, maar dat is lang niet zo overal. Maak je op voor het lekkerste lijstje ooit: 31 wereldse hotdogs.
![Seattle : braadworst, roomkaas, gesneden rauwe jalapeños, gesneden kool en srirachasaus (een pittige chilisaus) © Getty Images](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Seattle.jpg)
Seattle : braadworst, roomkaas, gesneden rauwe jalapeños, gesneden kool en srirachasaus (een pittige chilisaus) © Getty Images
![Sonora, Mexico : een in spek gedraaide worst tussen een halfopen zacht broodje met relish, tomaten, uien, stukjes avocado en mayonaise. © Recipes Hubs](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Sonora.jpg)
Sonora, Mexico : een in spek gedraaide worst tussen een halfopen zacht broodje met relish, tomaten, uien, stukjes avocado en mayonaise. © Recipes Hubs
![Argentinië: chorizoworst tussen een zacht broodje met chimichurri, een typische Argentijnse marinade, en een gepekelde tomaten- en ajuinmix. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Argentinië.jpg)
Argentinië: chorizoworst tussen een zacht broodje met chimichurri, een typische Argentijnse marinade, en een gepekelde tomaten- en ajuinmix. © bimbim101
![Tsjechië: een worst verstopt in een rond, lang broodje afgewerkt met ketchup en mosterd. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Tsjechië.jpg)
Tsjechië: een worst verstopt in een rond, lang broodje afgewerkt met ketchup en mosterd. © bimbim101
![Noorwegen: een lange hotdog tussen een grote geroosterde tortilla met ketchup en mosted. © Measure & Whisk](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Noorwegen.jpg)
Noorwegen: een lange hotdog tussen een grote geroosterde tortilla met ketchup en mosted. © Measure & Whisk
![New York : hotdog in een broodje en afgewerkt met mosterd, zuurkool en ajuinsaus. © Gabriella Bass](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/NewYork.jpg)
New York : hotdog in een broodje en afgewerkt met mosterd, zuurkool en ajuinsaus. © Gabriella Bass
![Memphis: een in spek omhulde worst tussen een broodje met barbecuesaus, gesneden lente-ui en geraspte cheddarkaas. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Memphis.jpg)
Memphis: een in spek omhulde worst tussen een broodje met barbecuesaus, gesneden lente-ui en geraspte cheddarkaas. © bimbim101
![Kansas City: hotdog in een broodje met sesamzaad afgewerkt met zuurkoor en gesmolten Zwitserse kaas.](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Kansas-city.jpg)
Kansas City: hotdog in een broodje met sesamzaad afgewerkt met zuurkoor en gesmolten Zwitserse kaas.
![Japan: geen broodje met toppings maar een half gefrituurd knakworstje in de vorm van een octopus dat dient als garnituur bij een Japanse kinderlunch. © Akindafoodblog](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Japan.jpg)
Japan: geen broodje met toppings maar een half gefrituurd knakworstje in de vorm van een octopus dat dient als garnituur bij een Japanse kinderlunch. © Akindafoodblog
![Denver: een worst tussen een broodje met gesneden rode ajuin, groene chilisaus, zure room en gesneden jalapeños. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Denver.jpg)
Denver: een worst tussen een broodje met gesneden rode ajuin, groene chilisaus, zure room en gesneden jalapeños. © bimbim101
![Griekenland: hotdog tussen een broodje afgewerkt met fetakaas, rode ui, olijven en komkommer. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Griekenland.jpg)
Griekenland: hotdog tussen een broodje afgewerkt met fetakaas, rode ui, olijven en komkommer. © bimbim101
![Cleveland: Kolbász, een gekruide droge varkenssalami uit Hongarije tussen een broodje met frietjes, pikante saus en koolsla.](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Cleveland.jpg)
Cleveland: Kolbász, een gekruide droge varkenssalami uit Hongarije tussen een broodje met frietjes, pikante saus en koolsla.
![Guatemala: een in spek omhulde worst tussen een met avocado ingesmeerde maistortilla met gesneden sla, kool, mayonaise en gesneden ajuin. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Geuatemala.jpg)
Guatemala: een in spek omhulde worst tussen een met avocado ingesmeerde maistortilla met gesneden sla, kool, mayonaise en gesneden ajuin. © bimbim101
![Hawaï: een zoet broodje waarin de hotdog zit verstopt, afgewerkt met ketchup, mosterd en fruitsaus. © rubbahslippahsinitaly](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Hawaii.jpg)
Hawaï: een zoet broodje waarin de hotdog zit verstopt, afgewerkt met ketchup, mosterd en fruitsaus. © rubbahslippahsinitaly
![Korea: een worst met daarrond gesneden frietjes gefrituurd op een stokje en afgewerkt met ketchup. © firstwefeast.com](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Korea.jpg)
Korea: een worst met daarrond gesneden frietjes gefrituurd op een stokje en afgewerkt met ketchup. © firstwefeast.com
![Coney: kleine hotdog in een klein broodje met chili, gesneden ajuin en een hoopje fijn geraspte cheddarkaas. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Coney.jpg)
Coney: kleine hotdog in een klein broodje met chili, gesneden ajuin en een hoopje fijn geraspte cheddarkaas. © bimbim101
![Italië: gefrituurde hotdog in een Italiaans broodje met paprika, ui, frietjes, ketchup en mosterd. © Recipes Hubs](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Italië.jpg)
Italië: gefrituurde hotdog in een Italiaans broodje met paprika, ui, frietjes, ketchup en mosterd. © Recipes Hubs
![Idaho: hotdog tussen een gekookte aardappel en afgewerkt met stukjes spek, bieslook en zure room. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Idaho.jpg)
Idaho: hotdog tussen een gekookte aardappel en afgewerkt met stukjes spek, bieslook en zure room. © bimbim101
![Colombia: hotdog in een broodje met ketchup, mosterd, mayonaise, ananas afgewerkt met gekruimelde chips en hardgekookte stukjes kwartelei. © Simon’s Hot Dogs](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Colombia.jpg)
Colombia: hotdog in een broodje met ketchup, mosterd, mayonaise, ananas afgewerkt met gekruimelde chips en hardgekookte stukjes kwartelei. © Simon’s Hot Dogs
![China: hotdog gebakken in een dumbling broodje en afgewerkt met sesamzaad. © Pinch of Nutmeg](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/China.jpg)
China: hotdog gebakken in een dumbling broodje en afgewerkt met sesamzaad. © Pinch of Nutmeg
![Vietnam: een lange worst tussen een Frans broodje met gepekelde in reepjes gesneden groenten. © Mark Boughton](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Vietnam.jpg)
Vietnam: een lange worst tussen een Frans broodje met gepekelde in reepjes gesneden groenten. © Mark Boughton
![Tijuana: een in spek gedraaide worst met gegrilde reepjes pepers, uien, jalapeños tussen een sponzig wit broodje. © Mark Boughton](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Tijuana.jpg)
Tijuana: een in spek gedraaide worst met gegrilde reepjes pepers, uien, jalapeños tussen een sponzig wit broodje. © Mark Boughton
![Michigan: hotdog in een broodje met op tomaten gebaseerde pikante vleessaus en mosterd. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Michigan.jpg)
Michigan: hotdog in een broodje met op tomaten gebaseerde pikante vleessaus en mosterd. © bimbim101
![Filipijnen: felrode worst met inkepingen geserveerd naast rijst en een spiegelei, zonder broodje. © Matteo Milano](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Filipijnen.jpg)
Filipijnen: felrode worst met inkepingen geserveerd naast rijst en een spiegelei, zonder broodje. © Matteo Milano
![Dodger Dog uit Los Angeles: een lange worst in een al even lang broodje afgewerkt met mosterd, ketchup, gesneden ajuin en relish. © Wikimedia Commons](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/DodgerDog.jpg)
Dodger Dog uit Los Angeles: een lange worst in een al even lang broodje afgewerkt met mosterd, ketchup, gesneden ajuin en relish. © Wikimedia Commons
![Chicago : hotdog tussen een broodje met sesamzaad, gepekelde augurken, selderijzout, tomaten, volledige gepekelde pepers, gesneden ui, groene relish en mosterd. © Jeffreyw](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Chicago.jpg)
Chicago : hotdog tussen een broodje met sesamzaad, gepekelde augurken, selderijzout, tomaten, volledige gepekelde pepers, gesneden ui, groene relish en mosterd. © Jeffreyw
![Brazilië: hotdog in een halfopen broodje met pico de gallo, een Mexicaanse saus, mais, geraspte Parmezaanse kaas, geraspte wortelen, plakjes ham, koriander en fijne frietjes (steppegras). © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Brazilië.jpg)
Brazilië: hotdog in een halfopen broodje met pico de gallo, een Mexicaanse saus, mais, geraspte Parmezaanse kaas, geraspte wortelen, plakjes ham, koriander en fijne frietjes (steppegras). © bimbim101
![Carolina: hotdog tussen broodje met chili, gesneden ajuin en koolsla. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Carolina.jpg)
Carolina: hotdog tussen broodje met chili, gesneden ajuin en koolsla. © bimbim101
![Duitsland: Frankfurter worst met zuurkool, aardappelsalade en mosterd, zonder broodje. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Duitsland.jpg)
Duitsland: Frankfurter worst met zuurkool, aardappelsalade en mosterd, zonder broodje. © bimbim101
![Chili: hot dog in een broodje met gesneden tomaten, zuurkool, geplette avocado en mayonaise. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Chili.jpg)
Chili: hot dog in een broodje met gesneden tomaten, zuurkool, geplette avocado en mayonaise. © bimbim101
![Bagel: hotdog omhuld in gebakken bageldeeg en geserveerd met mosterd. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Bagel.jpg)
Bagel: hotdog omhuld in gebakken bageldeeg en geserveerd met mosterd. © bimbim101
![Seattle : braadworst, roomkaas, gesneden rauwe jalapeños, gesneden kool en srirachasaus (een pittige chilisaus) © Getty Images](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Seattle-300x200.jpg)
![Sonora, Mexico : een in spek gedraaide worst tussen een halfopen zacht broodje met relish, tomaten, uien, stukjes avocado en mayonaise. © Recipes Hubs](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Sonora-300x200.jpg)
![Argentinië: chorizoworst tussen een zacht broodje met chimichurri, een typische Argentijnse marinade, en een gepekelde tomaten- en ajuinmix. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Argentinië-300x200.jpg)
![Tsjechië: een worst verstopt in een rond, lang broodje afgewerkt met ketchup en mosterd. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Tsjechië-300x200.jpg)
![Noorwegen: een lange hotdog tussen een grote geroosterde tortilla met ketchup en mosted. © Measure & Whisk](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Noorwegen-300x200.jpg)
![New York : hotdog in een broodje en afgewerkt met mosterd, zuurkool en ajuinsaus. © Gabriella Bass](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/NewYork-300x200.jpg)
![Memphis: een in spek omhulde worst tussen een broodje met barbecuesaus, gesneden lente-ui en geraspte cheddarkaas. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Memphis-300x200.jpg)
![Kansas City: hotdog in een broodje met sesamzaad afgewerkt met zuurkoor en gesmolten Zwitserse kaas.](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Kansas-city-300x200.jpg)
![Japan: geen broodje met toppings maar een half gefrituurd knakworstje in de vorm van een octopus dat dient als garnituur bij een Japanse kinderlunch. © Akindafoodblog](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Japan-300x200.jpg)
![Denver: een worst tussen een broodje met gesneden rode ajuin, groene chilisaus, zure room en gesneden jalapeños. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Denver-300x200.jpg)
![Griekenland: hotdog tussen een broodje afgewerkt met fetakaas, rode ui, olijven en komkommer. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Griekenland-300x200.jpg)
![Cleveland: Kolbász, een gekruide droge varkenssalami uit Hongarije tussen een broodje met frietjes, pikante saus en koolsla.](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Cleveland-300x200.jpg)
![Guatemala: een in spek omhulde worst tussen een met avocado ingesmeerde maistortilla met gesneden sla, kool, mayonaise en gesneden ajuin. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Geuatemala-300x200.jpg)
![Hawaï: een zoet broodje waarin de hotdog zit verstopt, afgewerkt met ketchup, mosterd en fruitsaus. © rubbahslippahsinitaly](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Hawaii-300x200.jpg)
![Korea: een worst met daarrond gesneden frietjes gefrituurd op een stokje en afgewerkt met ketchup. © firstwefeast.com](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Korea-300x171.jpg)
![Coney: kleine hotdog in een klein broodje met chili, gesneden ajuin en een hoopje fijn geraspte cheddarkaas. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Coney-300x200.jpg)
![Italië: gefrituurde hotdog in een Italiaans broodje met paprika, ui, frietjes, ketchup en mosterd. © Recipes Hubs](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Italië-300x200.jpg)
![Idaho: hotdog tussen een gekookte aardappel en afgewerkt met stukjes spek, bieslook en zure room. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Idaho-300x200.jpg)
![Colombia: hotdog in een broodje met ketchup, mosterd, mayonaise, ananas afgewerkt met gekruimelde chips en hardgekookte stukjes kwartelei. © Simon’s Hot Dogs](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Colombia-300x200.jpg)
![China: hotdog gebakken in een dumbling broodje en afgewerkt met sesamzaad. © Pinch of Nutmeg](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/China-300x200.jpg)
![Vietnam: een lange worst tussen een Frans broodje met gepekelde in reepjes gesneden groenten. © Mark Boughton](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Vietnam-300x200.jpg)
![Tijuana: een in spek gedraaide worst met gegrilde reepjes pepers, uien, jalapeños tussen een sponzig wit broodje. © Mark Boughton](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Tijuana-300x200.jpg)
![Michigan: hotdog in een broodje met op tomaten gebaseerde pikante vleessaus en mosterd. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Michigan-300x200.jpg)
![Filipijnen: felrode worst met inkepingen geserveerd naast rijst en een spiegelei, zonder broodje. © Matteo Milano](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Filipijnen-300x200.jpg)
![Dodger Dog uit Los Angeles: een lange worst in een al even lang broodje afgewerkt met mosterd, ketchup, gesneden ajuin en relish. © Wikimedia Commons](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/DodgerDog-300x200.jpg)
![Chicago : hotdog tussen een broodje met sesamzaad, gepekelde augurken, selderijzout, tomaten, volledige gepekelde pepers, gesneden ui, groene relish en mosterd. © Jeffreyw](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Chicago-300x200.jpg)
![Brazilië: hotdog in een halfopen broodje met pico de gallo, een Mexicaanse saus, mais, geraspte Parmezaanse kaas, geraspte wortelen, plakjes ham, koriander en fijne frietjes (steppegras). © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Brazilië-300x200.jpg)
![Carolina: hotdog tussen broodje met chili, gesneden ajuin en koolsla. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Carolina-300x200.jpg)
![Duitsland: Frankfurter worst met zuurkool, aardappelsalade en mosterd, zonder broodje. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Duitsland-300x200.jpg)
![Chili: hot dog in een broodje met gesneden tomaten, zuurkool, geplette avocado en mayonaise. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Chili-300x200.jpg)
![Bagel: hotdog omhuld in gebakken bageldeeg en geserveerd met mosterd. © bimbim101](https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2016/08/Bagel-300x200.jpg)
Laat een bericht achter