Belg kiest Indian Summer en Spaanse zon dit najaar

Als straks de dagen beginnen te korten en de miezerige regen ons weer bepaalt, trekken de Belgen naar de Spaanse zon of gaan ze hopelijk genieten van de Indian Summer in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van Expedia.be, ‘s werelds grootste online reisorganisatie.

Expedia.be onderzocht de trends en boekingen op haar online reisplatform. Uit de analyse blijkt dat voor dit najaar (reizen vanaf 23 september tot 20 november, en hotelnachten geboekt voor 30 juni 2016) de Verenigde Staten en de Spaanse kust de meest geboekte bestemmingen zijn. De Verenigde Staten staan met vijf steden in de top 10, terwijl Spanje er drie telt met Valencia, Málaga en Tenerife. Enkel Bali in Indonesië en Phuket in Thailand zorgen ervoor dat de lijst niet volledig Amerikaans en Spaans kleurt.

Nazomerse stranden in Bali
Nazomerse stranden in Bali

Amerikaanse cityrip
New York blijft topfavoriet bij de Belgen wat daar zijn voor dit najaar de meeste overnachtingen geboekt. Gokparadijs Las Vegas staat op een tweede plaats, San Francisco in Californië en Orlando in Florida nemen plaats vier en vijf in. Los Angeles, sluit de top 10 af. Belgen zijn trouwens niet de enigen die willen wakker worden in wereldstad New York, want de plek aan de Amerikaanse Oostkust is in alle onderzochte Europese landen de populairste bestemming dit najaar.

Paradijs op aarde
In de ranglijst van voorkeursbestemmingen voor het najaar staat Bali op een derde plaats. Het eiland is bekend om zijn vele tempels, uitgestrekte terrasvormige rijstvelden op bergflanken en de witte stranden met een azuurblauwe zee. Zeker in de periode september tot oktober valt deze bestemming erg in de smaakt, want dan is het daar zomer en is het regenseizoen nog niet bezig. Tip: wie naar Bali gaat, kiest best voor een hotel dicht bij het strand.

Foto’s: © Shutterstock | Corbis

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

cruise_rivages-du-monde_saint-malo-01

DOEN: cruise langs Atlantische havensteden met Rivages du Monde

Tijdens zijn maidentrip voer de World Explorer van cruiserederij Rivages du Monde langs Atlantische havensteden van Portugal, Spanje en Frankrijk. Aan boord geniet reisreporter Bruno van heerlijke culinaire hoogstandjes van sterrenchefs. Eenmaal van boord bezoekt hij bekende en onbekende kuststeden. Met uitstappen van maximaal 4 uur weet hij de beste bezienswaardigheden in elke stad te vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *