Belgen massaal in VS op vakantie

Wie nog inspiratie zoekt voor een reis: volgens reisorganisatie Expedia.be spreken de Verenigde Staten het meest tot de verbeelding bij de Belgen. Het land valt deze zomer erg in de smaak met het meest aantal overnachtingen en maar liefst 7 Amerikaanse steden in de top 15.

Reisorganisatie Expedia.be bracht het boekingsgedrag van de Belgen op basis van haar online reisplatform in beeld. Daaruit blijkt dat deze zomer (reizen vanaf 1 juli tot 31 augustus, en geboekt tussen 1 november 2015 en 31 mei 2016) de Verenigde Staten enorm aan populariteit winnen ten opzicht van vorig jaar.

Amerikaanse droom
Het meeste aantal overnachtingen werd geboekt in het Noord-Amerikaanse land, met op plaats twee en drie respectievelijk Italië en Spanje (inclusief de Canarisch Eilanden). Buurland Frankrijk strandt op een vierde plaats en Thailand vervolledigt de top 5 als eerste bestemming in het Oosten.

Wat stedentrips betreft, trekken de Belgen ook voornamelijk de Amerikaanse kaart. New York staat op de eerste plaats als populairste bestemming, gevolgd door die drie steden aan de Westkust: San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Verder in de top 10 duikt ook nog Miami op. Met Orlando en Washington heeft de Verenigde Staten maar liefst 7 steden in de top 15.

Foto: © Roman Slavik

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *