9 tips om Tenerife actief te beleven

Tenerife, het idyllische eiland in Spanje, is een voltreffer in de zomer en ideaal om in één week te verkennen. Het blijft er, zelfs tijdens de nazomer nog lekker warm, dus je luchtige garderobe gaat gewoon mee, net zoals de kids! Die geraken hun energie ongetwijfeld kwijt in de talloze avontuurlijke activiteiten! Dit zijn onze tips!

7. Spot dolfijnen en walvissen De permanente kolonie in de oceaan rond Tenerife telt 500 walvissen en 250 dolfijnen. Boottrips uit de havens van Los Cristianos, Colón en Los Gigantes brengen je dagelijks tot vlakbij de dieren, het hele jaar door.

7. Spot dolfijnen en walvissen De permanente kolonie in de oceaan rond Tenerife telt 500 walvissen en 250 dolfijnen. Boottrips uit de havens van Los Cristianos, Colón en Los Gigantes brengen je dagelijks tot vlakbij de dieren, het hele jaar door.

5. Fiets op verschillende niveaus Fietsers kunnen kiezen om te fietsen op zeeniveau of om de uitdagende bergtoppen te bedwingen. Ook mountainbikers vinden er mooie trajecten, met een netwerk dat het noorden verbindt met het zuidelijke deel van het eiland.

5. Fiets op verschillende niveaus Fietsers kunnen kiezen om te fietsen op zeeniveau of om de uitdagende bergtoppen te bedwingen. Ook mountainbikers vinden er mooie trajecten, met een netwerk dat het noorden verbindt met het zuidelijke deel van het eiland.

1. Ga wind- en kitesurferen El Médano is internationaal gerenommeerd bij wind- en kitesurfers. De condities zijn er perfect want de wind waait voornamelijk aan de oost- en zuidkust van het eiland.

1. Ga wind- en kitesurferen El Médano is internationaal gerenommeerd bij wind- en kitesurfers. De condities zijn er perfect want de wind waait voornamelijk aan de oost- en zuidkust van het eiland.

2. Dompel je letterlijk onder in de zee Tenerife is een paradijs voor een vakantie ‘onder water’. De vaak kalme zee bevat een grote natuurlijke rijkdom. De kustlijn is onder te verdelen in drie gebieden die geschikt zijn om te duiken: de noordkust, de zuidoostkust en de westkust.

2. Dompel je letterlijk onder in de zee Tenerife is een paradijs voor een vakantie ‘onder water’. De vaak kalme zee bevat een grote natuurlijke rijkdom. De kustlijn is onder te verdelen in drie gebieden die geschikt zijn om te duiken: de noordkust, de zuidoostkust en de westkust.

3. Ga op zoek naar lava De indrukwekkende lavatunnel Cueva del Viento vormde zich 27.000 jaar geleden aan de voet van Pico del Teide. Met zijn 16 kilometer lengte is het de langste lavatunnel van Europa. Je kan de tunnel bezoeken onder begeleiding.

3. Ga op zoek naar lava De indrukwekkende lavatunnel Cueva del Viento vormde zich 27.000 jaar geleden aan de voet van Pico del Teide. Met zijn 16 kilometer lengte is het de langste lavatunnel van Europa. Je kan de tunnel bezoeken onder begeleiding.

6. Speel op het strand Iets minder actief, maar daarom niet minder leuk: strandhangen! Tenerife telt meer dan 70 km stranden met een grote diversiteit en zand in alle kleuren. Geniet er van de stralende zon en de onmetelijkheid van de kustlijn. Bovendien behoren de stranden van Tenerife tot de beste van de Canarische Eilanden en 13 ervan zijn bekroond met de Blauwe Vlag van ADEAC omwille van de kwaliteit van het water.

6. Speel op het strand Iets minder actief, maar daarom niet minder leuk: strandhangen! Tenerife telt meer dan 70 km stranden met een grote diversiteit en zand in alle kleuren. Geniet er van de stralende zon en de onmetelijkheid van de kustlijn. Bovendien behoren de stranden van Tenerife tot de beste van de Canarische Eilanden en 13 ervan zijn bekroond met de Blauwe Vlag van ADEAC omwille van de kwaliteit van het water.

9. Vier de fauna en flora Jungle Park Las Aguilla is een fantastische zoo en botanische tuin van 75.000 m², bestaande uit jungle en meer dan 500 dieren. Je ontdekt er het ongelofelijke ecosysteem en de rijke fauna en flora van Zuid-Tenerife terwijl je wandelt door tunnels, langs hangbruggen, watervallen, lagunes en grotten. Een van de hoogtepunten is de roofvogelshow.

9. Vier de fauna en flora Jungle Park Las Aguilla is een fantastische zoo en botanische tuin van 75.000 m², bestaande uit jungle en meer dan 500 dieren. Je ontdekt er het ongelofelijke ecosysteem en de rijke fauna en flora van Zuid-Tenerife terwijl je wandelt door tunnels, langs hangbruggen, watervallen, lagunes en grotten. Een van de hoogtepunten is de roofvogelshow.

4. Wandel de paden plat Wandelen is zeer populair in Tenerife dankzij de meer dan 1.500 kilometer wandelpaden binnen een prachtig natuurdecor. Tussen het Anagamassief en Teno ligt een van de meest indrukwekkende stukken van het beroemde Europese wandelpad E7 (ook wel RT-131 genoemd). Het meer dan 87 km lange pad loopt dwars door het Teide Nationale Park.

4. Wandel de paden plat Wandelen is zeer populair in Tenerife dankzij de meer dan 1.500 kilometer wandelpaden binnen een prachtig natuurdecor. Tussen het Anagamassief en Teno ligt een van de meest indrukwekkende stukken van het beroemde Europese wandelpad E7 (ook wel RT-131 genoemd). Het meer dan 87 km lange pad loopt dwars door het Teide Nationale Park.

8. Ga op avontuur Het Forestal Park is een avonturenpark te midden van de grootste bomen van de Canarische Eilanden die uniek zijn voor het eiland. Er zijn 90 attracties in de hoogte, platformen van 30 meter boven de grond en ziplijnen van honderden meters lang.

8. Ga op avontuur Het Forestal Park is een avonturenpark te midden van de grootste bomen van de Canarische Eilanden die uniek zijn voor het eiland. Er zijn 90 attracties in de hoogte, platformen van 30 meter boven de grond en ziplijnen van honderden meters lang.

7. Spot dolfijnen en walvissen De permanente kolonie in de oceaan rond Tenerife telt 500 walvissen en 250 dolfijnen. Boottrips uit de havens van Los Cristianos, Colón en Los Gigantes brengen je dagelijks tot vlakbij de dieren, het hele jaar door. 5. Fiets op verschillende niveaus Fietsers kunnen kiezen om te fietsen op zeeniveau of om de uitdagende bergtoppen te bedwingen. Ook mountainbikers vinden er mooie trajecten, met een netwerk dat het noorden verbindt met het zuidelijke deel van het eiland. 1. Ga wind- en kitesurferen El Médano is internationaal gerenommeerd bij wind- en kitesurfers. De condities zijn er perfect want de wind waait voornamelijk aan de oost- en zuidkust van het eiland. 2. Dompel je letterlijk onder in de zee Tenerife is een paradijs voor een vakantie ‘onder water’. De vaak kalme zee bevat een grote natuurlijke rijkdom. De kustlijn is onder te verdelen in drie gebieden die geschikt zijn om te duiken: de noordkust, de zuidoostkust en de westkust. 3. Ga op zoek naar lava De indrukwekkende lavatunnel Cueva del Viento vormde zich 27.000 jaar geleden aan de voet van Pico del Teide. Met zijn 16 kilometer lengte is het de langste lavatunnel van Europa. Je kan de tunnel bezoeken onder begeleiding. 6. Speel op het strand Iets minder actief, maar daarom niet minder leuk: strandhangen! Tenerife telt meer dan 70 km stranden met een grote diversiteit en zand in alle kleuren. Geniet er van de stralende zon en de onmetelijkheid van de kustlijn. Bovendien behoren de stranden van Tenerife tot de beste van de Canarische Eilanden en 13 ervan zijn bekroond met de Blauwe Vlag van ADEAC omwille van de kwaliteit van het water. 9. Vier de fauna en flora Jungle Park Las Aguilla is een fantastische zoo en botanische tuin van 75.000 m², bestaande uit jungle en meer dan 500 dieren. Je ontdekt er het ongelofelijke ecosysteem en de rijke fauna en flora van Zuid-Tenerife terwijl je wandelt door tunnels, langs hangbruggen, watervallen, lagunes en grotten. Een van de hoogtepunten is de roofvogelshow. 4. Wandel de paden plat Wandelen is zeer populair in Tenerife dankzij de meer dan 1.500 kilometer wandelpaden binnen een prachtig natuurdecor. Tussen het Anagamassief en Teno ligt een van de meest indrukwekkende stukken van het beroemde Europese wandelpad E7 (ook wel RT-131 genoemd). Het meer dan 87 km lange pad loopt dwars door het Teide Nationale Park. 8. Ga op avontuur Het Forestal Park is een avonturenpark te midden van de grootste bomen van de Canarische Eilanden die uniek zijn voor het eiland. Er zijn 90 attracties in de hoogte, platformen van 30 meter boven de grond en ziplijnen van honderden meters lang.

Meer info: www.webtenerife.co.uk

Bron en foto’s: © Toerisme Tenerife

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “9 tips om Tenerife actief te beleven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *