3 x lekker eten op het eiland van Thanet

Wie de pittoreske badstadjes Margate en Ramsgate bezoekt op het Britse eiland van Thanet in het zuidoosten van Engeland, krijgt niet alleen veel authenticiteit en charme op z’n bord, maar ook veel lekkers! Deze 3 adresjes raden we ten zeerste aan!

Royal Harbour Brasserie

Smakelijke visschotels in de Royal Harbour Brasserie. © Mark Wheadon | © Kiënta Martens

1. Royal Harbour Brasserie
Aan het einde van de pier in de haven van Ramsgate vind je dit gezellige restaurant. Het doet wat saai aan langs de buitenkant, maar eens binnen waan je je in een charmant etablissement met Parijse allures. De tafels staan strategisch bij de banken tegen de muur opgesteld zodat elk plekje je het oneindige zicht op de Noordzee oplevert. Tip: kan je niet kiezen tussen al dat lekkers uit de zee, bestel dan een visschotel met calamares, een oester, makreel en gerookte zalm.

Praktisch
End of East Pier | Royal Harbour Parade | Ramsgate CT11 8LS | Verenigd Koninkrijk
Internet: www.royalharbourbrasserie.co.uk

De gourmet burger in BeBeached. © Kiënta Martens

De gourmet burger in BeBeached. © Kiënta Martens

2. BeBeached Café
Deze kleine strandbrasserie in Margate is ideaal voor een degelijke lunch die bovendien weer uitkijkt op de kust want ook deze eetgelegenheid ligt op de pier. Het vriendelijke voornamelijk vrouwelijke koksteam bereidt er frisse gerechten met verse producten. Zo komen hun kazen van plaatselijke kaasmakers uit Dargate, halen ze hun brood bij in Aylesham terwijl hun eieren en vlees dan weer afkomstig zijn van een boerderij in Birchington. Ik mocht er proeven van dat laatste in de vorm van de ‘BeBeached gourmet steak burger’ met Zwitserse kaas, kastanjechampignons en zelfgemaakte, weliswaar Britse, frietjes. Dat smaakte naar meer!

Praktisch
Margate Harbour Arm | Margate CT9 1AP | Verenigd Koninkrijk
Internet: www.bebeached.co.uk

Klasse en sfeer in The Empire Room. © Kiënta Martens | © The Empire Room

Klasse en sfeer in The Empire Room. © Kiënta Martens | © The Empire Room

3. The Empire Room
Wie wil dineren in stijl, is bij The Empire Room aan het juiste adres. Het is wel even zoeken naar dit restaurant want het ligt wat verscholen bij het bijhorende Royal Harbour Hotel. Maar eens je de trap naar beneden gevonden hebt, staat het personeel al klaar voor de ontvangst. Het donkere klassieke interieur met tientallen kaders aan de muur en minstens zoveel boeken in de kasten zorgen voor een warme, chique sfeer. Hier serveren ze uitgebreide menu’s met aangepaste wijnen, goed voor een hele avond degustatieplezier. Tip: probeer vooral een aantal kleine voorgerechtjes. Vooral de gerookte paling gesneden als soldaatjes die je moet soppen in een zacht gekookt eendeneitje smaakt verrukkelijk!

Praktisch
10-11 Nelson Crescent | Ramsgate CT11 9JF | Verenigd Koninkrijk
Internet: www.theempireroom.co.uk

Voor meer culinaire adressen: www.visitthanet.co.uk
Hoe het weekend verlopen is op het eiland van Thanet lees je hier.
Of de slaapplaats in Ramsgate, hotel The Fallstaff, in orde was, lees je hier.

Coverfoto: © Kiënta Martens

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *