Knus logeren in The Falstaff op het eiland van Thanet

Tijdens mijn trip op het Britse eiland van Thanet mocht ik de nacht doorbrengen in het bevallige hotelletje The Falstaff in Ramsgate. Een plek waar ik meteen terug naartoe zou gaan, mocht ik in de buurt zijn. De kamers zijn er meer dan huiselijk, de omgeving heerlijk rustig en de kok is een verdwaalde, maar rasechte Antwerpenaar!

De voorgevel van The Falstaff

De voorgevel van The Falstaff

Dubbele woonst
De gevel van het kleine Britse hotel valt amper op tussen de bijna symmetrische huisjes in de Addington Street. Ik moet zelfs twee keer kijken om de smalle deur te vinden die me tot aan de toonbank leidt. Geen stijve receptie hier, maar een knusse ontvangst aan een toog vol lekkers. Ondanks de kleine aanblik werd The Falstaff wel gebouwd in wat oorspronkelijk twee herenhuizen waren omstreeks 1801. Vandaar de dubbele huisnummer (16-18).

De slaap- en badkamer

De slaap- en badkamer

Klein maar fijn
Een smalle trap naar boven, er is geen lift aanwezig, leidt me naar een van de acht kamers die alles heeft wat nodig is: een waterkoker om thee en koffie te maken, een moderne en strakke badkamer met handdoeken, shampoostaaltjes, een haardroger én gratis wifi. De ramen openen nog traditioneel zoals in oude films door ze omhoog te schuiven. Wanneer ik naar buiten tuur op zoek naar de zee – daar, gevonden! – hoop ik stiekem dat ik niet onthoofd wordt.

In het restaurant serveren ze voornamelijk lunch- en brunchgerechten

In het restaurant serveren ze voornamelijk lunch- en brunchgerechten

Verrukkelijke pannenkoeken
The Falstaff beschikt over een eigen restaurant onder leiding van een sympathieke Antwerpse kok. Ik zie hem binnen komen omstreeks 9u, de start van zijn shift, als de koffie nog staat de dompen en de pulp nog in mijn glas fruitsap hangt. In tegenstelling tot grote hotelketens, trekt The Falstaff de huiselijke kaart met ontbijt à la carte om ten volle aan de wensen van de gast te voldoen. Mijn ontbijt op dag één bestaat uit toast met roerei en een croissant met jam maar mijn tweede ontbijt spant de kroon: overheerlijke american pancakes met rode vruchten en slagroom. Zelfs wie geen zoetebek is, likt vingers en duimen af!

Bestellen gebeurt à la carte dankzij een kleine kaart

Bestellen gebeurt à la carte dankzij een kleine kaart

Zorgeloos weekendje weg
De korte tijd die ik in The Falstaff mocht doorbrengen, was genoeg om te weten dat je hier niets te kort komt. En mocht dat wel zo zijn, dan staat de eigenaar er op je meteen te helpen met je vragen. Komt daar nog bij dat de service onberispelijk is. Wie nog even wil doorzakken op café, hoeft niet bang te zijn om niet meer binnen te geraken. Gewoon even de portier van dienst bellen en ze laten je met de glimlach, en knipoog ten gepaste tijden, binnen. Hier een weekend vertoeven staat synoniem met twee zorgeloze dagen. Een plek om te onthouden!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
The Falstaff | 16-18 Addington Street | Ramsgate CT11 9JJ | Verenigd Koninkrijk
Internet: www.thefalstafframsgate.com
Toerisme Thanet | Internet: www.visitthanet.co.uk
Hoe het weekend verlopen is op het eiland van Thanet lees je hier.
Eten en drinken
In het restaurant van het hotel kan je voornamelijk terecht voor ontbijt, lunch en brunch. Enkel op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd.
Meer culinaire adressen op het eiland van Thanet vind je hier.
Openingsuren
Let op: maandag is een sluitingsdag
Dinsdag, woensdag, zondag: 9u30 – 17u
Donderdag, vrijdag, zaterdag: 9u30 – 23u

Foto’s: © The Falstaff

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *