5 x bijzonder genieten van het leven in Ticino

De lucht is er warmer, de bergen wat groener en de Alpijnse naaldbossen veranderen er in mediterrane palmen. Zuid-Europa en in het bijzonder de Italiaans-Zwitserse regio Ticino is een genot voor levensgenieters en rustzoekers. In de vallei, op een berg of aan het meer; er zijn plekken genoeg om volledig te relaxen.

Ticino: het yogapad

Ticino: het yogapad

Sentiero della Yoga – bijzonder yogapad
In hotel Sass da Grüm in Gambarogno aan het meer Lago Maggiore in Ticino komen een aantal energierijke plaatsen samen die yogalerares Sabrina Nussbaum-Berger en haar man het ‘Sentiero dello Yoga’ doopten. De bedoeling is om via het yogapad met de negen zorgvuldig uitgekozen plekken dichter bij de natuur te komen en volledig te ontspannen. Meer info: www.b-yoga.ch

Ticino: op wandel met geitjes en muilezels

Ticino: op wandel met geitjes en muilezels

Wandel op het ritme van de ezel in het Bleniodal
Susanne Bigler en haar team hebben een oase van rust gecreëerd op haar ezelboerderij in het Bleniodal in het noorden van Ticino. Meer dan tien jaar geleden richtte ze Somarelli op en in 2014 besloot de dierenvriendin zelfstandig te worden en zich volledig te focussen op haar boerderij. Zo laat ze haar gasten ontsnappen aan de rush van het leven door hen begeleid mee te laten wandelen met muildieren en ezels. Het zal je verbazen hoe kalmerend het werkt om jezelf over te geven aan het tempo van de viervoeters. Tussen april en oktober gaan er zelfs ook geiten en alpaca’s mee op tocht. Meer info: www.somarelli.ch

Ticino: de molen van Bruzella tussen de overweldigende natuur van Valle di Muggio

Ticino: de molen van Bruzella tussen de overweldigende natuur van Valle di Muggio

Valle di Muggio: een groot museum
De wilde Valle di Muggio met z’n ruige steenlagen is de meeste zuidelijke vallei in Zwitserland. Dit authentieke stukje natuur neemt je honderd jaar terug in de tijd en wordt daardoor beschouwd als een levend openluchtmuseum. Wandel langs kleine dorpjes via steile hellingen, over bruggen of door dichte kastanjebossen. De historische washuisjes en huisjes waar kastanjes gedroogd werden zijn recent nog gerenoveerd en nu het ontdekken waard. De 700-jarige molen van Bruzella aan de rivier Breggia in de vallei is dan weer een van de belangrijkste attracties. Kastanjes, graan en maïs uit de Povlakte werden al omstreeks de middeleeuwen hier gemalen. Meer info: www.mendrisiottoturismo.ch

Ticino: in de weer met geiten melken op Alpe Nimi

Ticino: in de weer met geiten melken op Alpe Nimi

Terug naar de basis op Alpe Nimi
Verscheidene jaren geleden verruilde Pietro Zanoli zijn bureaustoel in Zürich voor een houten melkkruk op Alpe Nimi om de Alpijnse landbouwtraditie, die zijn nonkel al in 1960 beoefende, nieuw leven in te blazen. De boerderij Alpe Nimi bestaat sinds 1742 en ligt op een steile helling op 1375 meter boven het Maggiadal in Ticino die alleen maar bereikbaar is door een pittige wandeling over stenen trappen en bruggen. Maar eenmaal aangekomen wacht het Alpijnse leven je al op: meer dan 150 blatende geiten en grommende varkens ravotten er rond terwijl een bad met ijskoud bronwater je trakteert op een open-air spabeleving. Bovendien geniet je hier van een digitale detox want de mobiele ontvangst is er zo goed als nihil. Meer info: www.ticino.ch

Ticino: het sfeervolle meer Lugano bij valavond

Ticino: het sfeervolle meer Lugano bij valavond

Avondtour op het meer Lugano
De milde zomeravonden van Ticino nodigen uit om buiten te eten. Dankzij een boottour op het meer van Lugano vaar je langs verschillende restaurants direct bij de steigers waardoor het wel heel comfortabel dineren wordt. De eerste twee haltes zijn Grotto San Rocco en Grotto dei Pescatori, aan de voet van de Monte Caprino middenin in de natuur en met een prachtig zicht op de stad Lugano. Een avondtour kost 10 Zwitserse frank per persoon en gaat door op vrijdag en zaterdag tot en met 27 augustus. Meer info: www.lakelugano.ch

Foto’s: © Toerisme Ticino

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *