De Provence combineert adrenaline met genieten

Het idyllische beeld van de purperen lavendelweiden waar het romantisch kuieren is kennen we allemaal. Maar wist je dat de Provence zich ook uitstekend leent voor een actieve vakantie? Spring op je fiets, ontdek antieken schatten of glij van een wildwaterbaan, met of zonder kids!

Elektrisch fietsen rond de Mont Ventoux
Een beklimming met de fiets van de legendarische Mont Ventoux met zijn 1909 meter is een uitdaging van formaat. Veel gemakkelijker is de bewegwijzerde toeristische fietsroute rond de Mont Ventoux waarbij je continu mooie uitzichten hebt op de Ventoux en geniet van het sublieme landschap. ‘Le Tour du Ventoux en Vélo’ is 120 km lang, goed voor twee tot vier dagen fietsen, al dan niet elektrisch, en er zijn attractieve etappeplaatsen zoals Sault en Malaucene. Je fietst door wijngaarden, lavendelvelden en dorpjes die als arendsnesten op de heuvels tronen.

Fietsen op de Mont Ventoux

Fietsen op de Mont Ventoux

Kunst en antiek
Slenteren op markten is niet alleen een geliefde activiteit in de Provence, maar ook dé manier om de sfeervolle dorpen en stadjes te ontdekken zoals L’Ile-sur-la-Sorgue, in het hart van de Vaucluse. Deze stad staat bekend voor zijn levendige antiek- en kunsthandel. De Foire Internationale d’Art et Antiquités bestaat al meer dan 50 jaar en van 12 tot 15 augustus vindt de 101ste editie plaats. Er is ook elk weekend een antiek- en brocantemarkt die je beslist moet zien als je in de regio verblijft.

Waterratten kunnen hun hart ophalen in Splashworld

Waterratten kunnen hun hart ophalen in Splashworld

Verkoeling en adrenaline in Splashworld
De zomer kan behoorlijk heet zijn in de Provence en dus is waterpret altijd welkom, zeker als je met kinderen op stap bent. Voor een combinatie van afkoeling en plezier met daar bovenop nog een flink pak adrenaline ga ja naar Splashworld. Zoals de naam doet vermoeden wordt er in dit familiepark behoorlijk gespetterd; op spectaculaire glijbanen met duizelingwekkende loopings, de grootste “lazy river” van Europa en een mega surfsimulator. Er zijn ook ruimtes speciaal voor de kleine kinderen. Splashworld ligt op 15 km van Avignon en wordt op een ecologische manier uitgebaat.

Prikkeling van de zintuigen
Wil je op een speelse en leerrijke manier de wereld van de wijn ontdekken, bezoek dan Maison Camille Cayran (Cave de Cairanne), langs een parcours dat alle zintuigen prikkelt. Het is een interactieve rondleiding die uiteraard wordt afgesloten met een heerlijke wijnproeverij.

Gastronomische adressen genoeg in de Provence

Gastronomische adressen genoeg in de Provence

Eten en verblijven:
1. Camping Airotel La Sorguette: deze milieuvriendelijke camping ligt in een groene omgeving op de oever van de Sorgue. Het is een goede uitvalsbasis om de hoogtepunten van de Provence te bezoeken zoals Fontaine-de-Vaucluse, Les Baux-de-Provence en Gordes.

2. Le Mas des Herbes Blanches: het pas vernieuwde logement van Relais & Châteaux, ligt in Murs, hartje Lubéron. De vakantiegangers genieten van een combinatie van authentieke Provençaalse architectuur en hedendaags comfort. Ontspan in de tuin of aan het zwembad compleet met moderne spafaciliteiten. De 33 kamers en 15 suites bieden een uitzicht op het mooie landschap van de Lubéron.

3. Côteaux et Fourchettes: een geheimtip voor de lekkerbekken, gastronomische hoogstandjes tussen de wijngaarden, creaties van top chef Cyril Glémot. Gelauwerd door Gault et Millau en met een aanbod van ruim 400 wijnen, meestal uit de eigen regio, die je er ook kan kopen.

Meer info: www.provence-toerisme.com

Foto’s: © Johan Luyten | Splashworld | Herbes Blanches | Henry H

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *