4 toplocaties in Frankrijk voor fietsers en wandelaars

Actieve vakanties laten zich het best beleven op het platteland, met ongerepte natuur en speciale plekjes. Cultureel erfgoed of een authentieke local verstoppen zich achter elke bocht. Niet toevallig beschikt Frankrijk over pareltjes voor wandelaars en fietsers. Reisorganisator SNP Natuurreizen inspireert ons alvast met z’n boeiende rondreizen in bijna vergeten streken!

SNP Natuurreizen staat voor actief, duurzaam, avontuurlijk, voor reizen waarbij je het heft zelf in handen neemt. De individuele reizen in Frankrijk staan symbool voor dit soort vakanties.

In de Ardèche in Frankrijk wonen maar 50 mensen per km² waardoor verloren dorpen makkelijk te vinden zijn.

In de Ardèche in Frankrijk wonen maar 50 mensen per km² waardoor verloren dorpen makkelijk te vinden zijn.

Wandelvakantie in Cantal
Kijk naar foto’s van de Cantal en je krijgt zin om meteen te vertrekken. Het vulkaanlandschap en de stokoude dorpen zijn adembenemend mooi. Hier is de tijd blijven stilstaan. De weinige, meestal oude bewoners, ontvangen wandelaars met open armen. Rust en ruimte zijn de sleutelwoorden van een vijfdaagse vakantie in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Een super rustige reis, onvergetelijke wandelpaden, vanuit een gezellige chambre d’hôte.

Wandelvakantie in Cevennes
In de Franse Cevennes ruikt alles naar het verleden. De natuur verovert wat ooit door mensen is bewoond of bewerkt. Wandelen in de regio betekent terugreizen in de tijd, stappen langs sporen van een eeuwenoude, helaas verdwenen menselijke aanwezigheid. Tijdens een vijfdaagse reis volg je schilderachtige schaapsroutes, over de flanken van de Mont Lozere. Het wordt één grote ontdekkingstocht, door lieflijke dalen naar stroompjes waar je op zijn zomers kunt baden.

Het rijke verleden van Auvergne begeleidt je over kleine wegen en bruggen lang authentieke dorpjes.

Het rijke verleden van Auvergne begeleidt je over kleine wegen en bruggen lang authentieke dorpjes.

Fietsvakantie in de Ardèche
Er wonen maar vijftig mensen per vierkante kilometer in de Ardèche. Inwoners verlieten het gebied vanaf 1900 and counting. Resultaat: de regio werd één groot natuurgebied met hier en daar een verloren dorp. Een uitgelezen biotoop voor de fietsliefhebber die houdt van rust en authenticiteit. De achtdaagse fietsvakantie vormt een kennismaking met een land van goudgele akkers en boomgaarden. Het traject volgt oude spoorwegtracés, de levensaders uit een lang vervlogen tijd.

Fietsvakantie in Auvergne Allier
Voor een kennismaking met Frankrijk pur sang reis je naar de dunbevolkte Allier. Ook hier volg je de sporen van een rijk verleden, door een glooiend landschap en langs dorpen waar alles spreekt over de tijd van toen. Tijdens een achtdaagse reis fiets je over kleine weggetjes, van het ene oude dorp naar het andere, van de ene picknickplaats of stokoude bar naar de andere. Dit is de hemel op aarde voor de recreatieve fietser.

Meer info: www.snp.nl/be

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *