Bordeaux opent groots wijnmuseum La Cité du Vin

Wijnstad Bordeaux heeft er sinds deze maand een bezienswaardigheid bij, eentje om u tegen te zeggen. La Cité du Vin: een gigantisch gebouw aan de oevers van de Garonne, volledig gewijd aan alles wat ook maar iets met wijn te maken heeft.

Architecturale parel
Alleen al de architectuur van het bouwwerk doet je even stilstaan. De imposante toren van 55 meter hoog kan je al van ver zien. De voorgevel is samengesteld uit glazen panelen en geperforeerd aluminium. Het gebouw doet denken aan een knobbelige wijnstok, verankerd in een glazen basis, die symbool staat voor de langsstromende rivier Garonne.

Weet alles over wijn
Wanneer je eenmaal binnen bent, word je overvallen door een gigantische ruimte. De Cité du Vin beslaat maar liefst 13.350 m² verdeeld over 10 verdiepingen. Wat kom je er zoal te weten? Je ontdekt er de verschillende wijngebieden dankzij projecties op de vloer, interactieve wereldkaarten geven je inzicht over de wereldeconomie van de wijn en diverse touchscreens maken je wegwijs naar de productie van wijn en de bewerking van de grond door tuinman en wijnboer.

Proeven met een panorama
Daarnaast vind je ook installaties van enorme wijnflessen die de grote wijnfamilies voorstellen, levendige schilderijen van de maritieme routes die wijn heeft afgelegd, galerijen en audiovisuele composities. Op de zevende verdieping kan je uitrusten in het panoramisch restaurant dat je trakteert op een uitzicht op Bordeaux met de Garonne. De museumshop biedt dan weer een ruim arsenaal aan wijnen van over de hele wereld.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Bordeaux
| Internet: www.bordeaux-tourisme.com
La Cité du Vin | Internet: www.laciteduvin.com/en
150, 134 Quai de Bacalan | 33300 Bordeaux | Frankrijk
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10u – 18u30
Zaterdag en zondag: 9u30 – 17u
Bereikbaarheid
Bordeaux bereik je vanuit Brussel in ongeveer 9 uur met de auto en in 1,5 uur met het vliegtuig.

Foto’s: © La Cité du Vin

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *