4 zomerse uitjes in Lorraine met z’n twee

Pak je koffers en strijk een weekendje neer in de Lorraine. Geniet er van het unieke uitzicht langs de Route des Crêtes, kruip in huid van een soldaat uit de eerste wereldoorlog, bewonder het schitterende kristal in het Baccaratmuseum of laat je verwennen met een mirabellenmassage. On y va!

Landschap

Het is heerlijk wandelen in door de landschappen van Lorraine

Zuurstof genoeg langs de Route des Crêtes
Om je uitje in schoonheid te beginnen adem je met volle teugen de frisse berglucht van de Lorraine in. De 77 km lange Route des Crêtes slingert zich tussen de dennen door naar het massief van de Vogezen toe. De route ligt tussen 940 en 1.400 meter hoogte en loopt hogerop langs de GR5, de bekende wandelroute door de Alpen. Aan de horizon ontvouwt zich een adembenemend uitzicht: de befaamde blauwe horizon van de Vogezen. Vanop de hoogste top, de Hohneck, maak je een lange wandeling over de hoogvlakte om dan te pauzeren in een authentieke boerderij.

Letterlijk schitterende stukken in het nieuwe Baccaratmuseum

Letterlijk schitterende stukken in het nieuwe Baccaratmuseum

Het nieuwe Baccaratmuseum
Vlakbij het kasteel van Lunéville ontdek je de verfijnde wereld van Baccarat, de kristalfabriek met een wereldwijde reputatie. De vroegere directeurswoning van de kristalfabriek is in oktober 2015 plechtig ingehuldigd als museum. Bezoekers ontdekken er een selectie typische erfgoedstukken. Enkele meesterwerken: de waterkan geschonken aan Charles X, de eerste koning die de fabriek bezocht in 1828, en kroonluchter Zénith in transparant en rood kristal, die fier boven het begin van het parcours troont.

Spektakel verzekerd met de nieuwe klank- en lichtshow over de Eerste Wereldoorlog

Spektakel verzekerd met de nieuwe klank- en lichtshow over de Eerste Wereldoorlog

Gedenkteken van Verdun in klank en licht
Het gedenkteken van Verdun, een historisch trefpunt, is sinds februari 2016 opnieuw toegankelijk voor het publiek, met een nieuwe scenografie en uitgebreid museum. Zodra je binnenkomt beleef je de slag om Verdun in 1916 en treed je in de voetsporen van een soldaat die naar het front vertrekt. Voorts kun je “Des flammes… à la lumière” bijwonen, het grootste klank-en-lichtspel over de Eerste Wereldoorlog in Europa, waaraan ruim 200 Franse en Duitse vrijwilligers deelnemen. En dat nog tot 30 juli, elke vrijdag en zaterdag.

Afsluiten doe je ontspannend: in de wellness van Amnévilles-Les-Thermes

Afsluiten doe je ontspannend: in de wellness van Amnévilles-Les-Thermes

Relaxen in Villa Pompei
Villa Pompei is ideaal voor een zalige kuurpauze met twee en dompelt je onder in de sfeer van het oude Rome, met zijn zuilen en muurschilderingen. Binnen-en buitenbaden, jacuzzi, sauna, warm marmer en hamam; alles bij elkaar ruim 90 installaties, helemaal in het teken van wellness. In het hart van badstad Amnéville-les-Thermes zorgt deze luxespa voor een relaxte noot met een mirabellenmassage, de symbolische vrucht van de Lorraine.

Meer info: www.VoyagesEnLorraine.fr

Foto’s: © M. Gandner – Connaissance de la Meuse | Laurent Parrault | J-C. Kanny – Moselle Toerisme | M. Laurent – CRT Lorraine

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *