5 familievriendelijke hotels met vakantietips in Tirol

De Alpen zijn een topbestemming voor de hele familie. Je kan er wandelen en fietsen in de bergen of vissen en aan watersport doen aan de talrijke meren. Om de familie-ervaring compleet te maken is de juiste slaapplek cruciaal. Van berghut tot vijfsterrenresort: in deze vijf hotels kom je gegarandeerd tot rust.

De wijnkelder in Angerer Alm

De wijnkelder in Angerer Alm

1. Angerer Alm in St. Johann in Tirol
Langs de groene weiden van St. Johann en onder de top van de Kitzbüheler Horn vind je Angerer Alm: de belichaming van een klassieke berghut compleet met uitgebreide keuken en een wijnkelder met maar liefst 6.000 flessen. De plek geeft ook onderdak aan gezellige kamers met tot vier stapelbedden, een balkon met schitterend uitzicht en hier en daar een boerderijdier. Deze verblijfplaats is alleen te voet of per kabelbaan te bereiken en beschikt bovendien niet over een televisiekabel zodat je de hele trip vertier moet zoeken in de natuur.

Vakantietip: in de buurt ligt het Hornpark: het grootste avonturenpark in de Kitzbüheler Alpen met een ziplijn, speeltuin, recreatiemeer en boomtoppaden om de kinderen urenland bezig te houden.

Meer info: www.angereralm.at

De tuin van Pirchner Hof

De tuin van Pirchner Hof

2. Pirchner Hof in Reith, Alpbachtal
Zomer in Pirchner Hof staat gelijk aan veel outdoor activiteiten in de bergen en gezonde, biologische gerechten van regionale en seizoensgebonden producten. De tuin van het hotel is een oase van rust met fruitbomen, een vijver, een wandelpad dat je best met blote voeten betreedt en ‘de tuin van vier elementen’ voor een natuurlijke energieboost. Een gevarieerd spa- en fitnessprogramma is er voorhanden samen met een overdekt zwembad en sauna voor de ultieme relaxatie.

Vakantietip: wandel naar een van de warmste zoetwatermeren in Tirol voor een duik of een glijbaan te nemen, te body-raften of te kajakken. Trotseer er de hoogte op touwen in het magische bos Juppi Zauberwald, rol mee op een Segway of geniet van een indrukwekkende kloofwandeling.

Meer info: www.pirchnerhof.at

Het Schlosshotel Fiss

Het Schlosshotel Fiss

3. Schlosshotel Fiss in Serfaus-Fiss-Ladis
Hoog boven het Inntal in het hart van het mooie Fiss ligt het Schlosshotel. De eens zo witte hellingen in ’s winters meest familievriendelijke skigebied veranderen in de zomer in een grote groene, zonnige speeltuin. De Kids en Teenagers Club van het Schlosshotel neemt kinderen vanaf 2 jaar mee op sleeptouw voor dagen vol plezier. Tieners hebben hun eigen club uitgerust met een pool- en voetbaltafel, consoles en games. Bovendien kan je kroost elke avond een film kijken in de Kids & Teens’ Cinema of genieten van aangepaste wellnessprogramma’s in de familiespa. Maar helemaal te gek is de Splash Waterworld: het 110 m² grote zwembad met een 48 meter lange dubbele glijbaan, waterval, onstuimige baai en peuterbad.

Vakantietip: jonge ontdekkingsreizigers kunnen zich helemaal uitleven in de Thomas C. Brezina’s Adventure Mountains. Een mysterieuze cottage, reuzenslakken en een neergestort vliegtuig zijn aanwijzingen die helpen het raadsel op te lossen. Het avonturenpark van Hög beschikt dan weer over een klimtoren en een skyswing. Je kan er goud zoeken, raften en spelen in de waterdoolhoven.

Meer info: www.schlosshotel-fiss.com

In het zwembad van Singer Sporthotel & SPA

In het zwembad van Singer Sporthotel & SPA

4. Singer Sporthotel & SPA in Berwang
In Berwang, het hoogt gelegen dorp in de Tiroler Zugspitz Arena, bevindt zich een van de meest gastvrije hotels van Oostenrijk dat al aan zijn derde familiegeneratie toe is. Hier slaap je in ruime familiesuites of zelfs appartementen met aparte slaapkamers voor meer privacy. Families ontspannen hier samen in de 10.000 m² grote tuin met verwarmd buitenzwembad en een volledig uitgeruste spa. Ook hier zijn op maat gemaakte behandelingen voor kinderen de norm. Wekelijks op het programma: een begeleide tour met ontbijt en picknick aan het meer.

Vakantietip: ervaar Tirols langste rodelbaan in de zomer, de langste voetgangershangbrug ter wereld of het Kletterwald Bichlbach, bestaande uit maar liefst 5 routes met meer dan 60 beklimmingen.

Meer info: www.hotelsinger.at

De omgeving rond het SPA-HOTEL Jagdhof

De omgeving rond het SPA-HOTEL Jagdhof

5. SPA-HOTEL Jagdhof in Neustift Stubaital
Dit hotel ligt in het charmante Neustift met uitzicht op de Stubaier gletsjer en biedt alle ingrediënten voor een familievriendelijke vakantie: een prachtig landschap, bekroonde gerechten en uitgebreide accommodatie. De Kidz Club amuseert dagelijks je kroost van 4 tot 12 jaar tijdens een professionele opvang terwijl de rest van het gezin kan genieten van de wellnessarrangementen in het 3.000 m² grote spacomplex, begeleide wandelingen of excursies. Achterover leunen met een goed boek in de 5.000 m² grote hoteltuinen terwijl de kinderen ravotten in de speeltuin van het hotel mag ook.

Vakantietip: boek een gastronomische gondel voor een gezellige familiefondue, bewandel de Wilde Wasser Weg en passeer 17 bijzondere landschappen, probeer een tandem of maak een sneeuwman op de gletsjer.

Meer info: www.hotel-jagdhof.at

Foto’s: © Niche Destinations Marketing Deluxe

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *