8 x happen en trappen in het buitenland

In Nederland en België is de formule al ingeburgerd: een fietstocht maken van restaurant naar restaurant om zo een heel menu, van ontbijt tot dessert, te verorberen terwijl je de leukste plekken van de streek passeert. Happen en trappen: een fenomeen dat moeilijk te vinden is buiten de grenzen van de Lage Landen, al komen deze fietsvakanties en -tochten al aardig in de buurt.

Gourmet Bike in de Gomsvallei, Zwitserland
Hier fiets je door een pittoresk landschap van het ene treinstation in Oberwald naar het andere in Fiesch. Ondertussen stop je in drie kwaliteitsvolle restaurants waar een voor-, hoofd- en nagerecht wordt geserveerd. Op het menu? Regionale producten naar de filosofie van de beroemde Zwitserse hotelier uit Goms: César Ritz. De tocht telt 30 kilometer en je bent, al dan niet op je eigen of gehuurde (elektrische) fiets, ongeveer 2 à 3 uur onderweg.

Culinaire fietsvakanties in Duitsland
In en rond de Moezelvallei kun je in Duitsland op culinaire fietsvakantie gaan. In 5 of 6 dagen fiets je langs allerhande bezienswaardigheden, gezellige plekjes en proef je van regionale specialiteiten uit de streek. Het aanbod is veelzijdig: typische Moezelwijnen worden afgewisseld met gourmetgerechten. Fietstochten variëren van 27 tot 55 km.

Fietsen en proeven in de Julische Alpen
De Julische Alpen scheiden Italië met Slovenië en vormen het decor voor een achtdaagse fietstocht door de wonderlijke Sloveense natuur. Je bezoekt een Nationaal Park, verschillende meren en je overnacht in een gezellige berghut. Ondertussen schaaf je je kennis bij over hoe biologische Sloveense wijnen worden gemaakt en proef je van de uiteenlopende typische keuken. Meer info: www.culinaryslovenia.com

Wijn proeven in Slovenië of Frankrijk

Wijn proeven in Slovenië of Frankrijk

Keuzestress in Tirol
Het 920 kilometer lange fietsnetwerk in Tirol biedt je een waaier aan culinaire specialiteiten. De paden in de Oostenrijkse bergregio worden afgewisseld met kalme valleien en stevige hellingen. Onderweg spot je beroemde monumenten, historische paleizen en kastelen en tal van adresjes waar je kan uitblazen en bijtanken. Een tocht langs de rivier Inn beloont je op traditionele gerechten, terwijl je langs de Drau dan weer kan proeven van zoetigheden zoals de Melchermuas pannenkoeken of schnapps. Fietsen op een oude Romeinse weg levert je dan weer maaltijden op geïnspireerd op de Romeinse tijd. Meer info: www.visittirol.be

Zelf koken in Kroatië
In het binnenland van Dalmatië, de kustregio in het zuidwesten van Kroatië ga je per fiets op ontdekkingstocht langs de bergen, talloze rivieren en een wilde natuur. Starten doe je in de stad Split en vandaaruit gaat het richting markt om inkopen te doen voor de lunch van de dag. Zin om de Kroatische natuur te ontdekken terwijl je zelf een lokaal potje kookt? Dan is dit ideaal. De tocht duurt zo’n 5 à 6 uur en kinderen zijn meer dan welkom. Meer info: www.culinary-croatia.com

Proeven van de Loirevallei
6 dagen lang fietsen in la douce France, meer bepaald in de buurt van de rivier Loire met haltes in Blois, Amboise, Chenonceaux en Chitenay: dat is wat deze gastronomische fietstocht voorstelt. Je leert de streek, compleet met middeleeuwse kastelen, kennen en krijgt de kans om de befaamde Franse wijnen te proeven in kwaliteitsvolle restaurants.

Tapas proeven in Spanje

Tapas proeven in Spanje

Fietsen door het groene hart
Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, staat centraal tijdens deze fietsvakantie. Deze achtdaagse trip voert je langs de ongerepte natuur en laat je kennis maken met de kunst en cultuur van de regio. Een aantal dagen staan in het teken van fietsen terwijl je onderweg wordt verwend met wijn- en kaasproeverijen. Andere dagen krijg je dan weer de kans om rond te kuieren in de verschillende stadjes.

Degusteren in Spaanse steden
In zowel Malaga als Barcelona kun je deelnemen aan culinaire fietstochten. Tijdens een drie uur durende trip door Barcelona ontdek je 3 iconische wijken van de stad: Barri Gòtic, La Barceloneta en El Born. Onderweg wordt er gestopt bij cafés, gourmet shops en populaire restaurants die in de smaak vallen bij de locals. In Malaga draait dan alles weer om wijn en tapas. Culturele en historische hoogtepunten wisselen af met haltes aan de markt en in een typische Andalusische wijnkelder.

Foto’s: © Toerisme Zwitserland | Macs Bike | Pavel Berlet

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *