Martin’s Brussels EU

Martin’s Brussels EU: ook bijen logeren hier graag

Het viersterrenhotel Martin’s Brussels EU is een buitenbeetje binnen de prestigieuze keten van Martin’s hotels, die meestal gevestigd zijn in prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het is een van de oudste hotels van de groep, waarbij de locatie in de hoofdstad van primair belang was. Tijdens de week zit dit trendy hotel vol met gasten die verbonden zijn met de Europese Gemeenschap. Tijdens het weekend en de vakanties is het een perfecte uitvalsbasis om Brussel te verkennen.

Martin’s Brussels EU

Martin’s Brussels EU: ideaal voor een citytrip Brussel
Martin’s Brussels EU ligt in het hart van de Europese wijk, vlakbij het metro- en treinstation Schuman. Hierdoor is het de perfecte uitvalsbasis om Brussel te verkennen. Met de metro ben je binnen vijf minuutjes in het historische stadscentrum. Kunstliefhebbers gaan er op zoek naar boeiende tentoonstellingen, bewonderaars van art-nouveau, art-deco en andere architectuurstijlen kijken er hun ogen uit, en amateurs van rommel- en andere markten vinden er zeker hun gading.

Tijdens het weekend en de vakanties vind je hier ook ouders en grootouders die hun kinderen en kleinkinderen willen laten kennismaken met de vele hoogtepunten van de hoofdstad. Zo is er het wondermooie historische centrum, het Atomium en bezienswaardigheden als Manneke en Jeanneke Pis. Ook zijn er de kindvriendelijke musea zoals Het Museum voor Natuurwetenschappen met de grootste dinosaurusgalerij van Europa of het Belgisch Stripcentrum in het Tasselhuis, het allereerste art-nouveauhuis ontworpen door Victor Horta.

Martin’s Brussels EU

Alle modern comfort
Martin’s Brussels EU heeft 100 kamers van vier verschillende types. Zelfs de kleinere kamers zijn vaak uitgerust met een bubbelbad, kingsize bed, bureau, zithoek, flatscreentelevisie met kabelzenders en koffie- en theevoorzieningen. Het hotel biedt roomservice, een betalende overdekte parking en parkeerplaatsen aan de voorzijde van het hotel, die gratis zijn in het weekend. Geen zin om de stad in te gaan, dan kan je genieten van het nabijgelegen Jubelpark of een drankje nuttigen op het gezellige terras. Op de bovenste verdieping, van waaruit je een prachtig zicht hebt over Brussel, bevindt zich een health club met sauna en een beperkt aantal fitnesstoestellen.

Martin’s Brussels EU

160.000 bijen logeren op het dak
De grote attractie van het hotel is het uitzicht door een glazen koepel op de bijenkolonies die op het dak logeren. Het is het werk van een plaatselijke imker, die je met een beetje geluk aan het werk kunt zien. De vier bijenkasten – goed voor meer dan 160 000 bijen – leveren jaarlijks meer dan 120 kg honing op. Potjes honing, evenals honingwijn –gemaakt naar een eeuwenoud recept door het plaatselijk Food & Beverage team van het hotel – zijn te koop aan de receptie. De honingwijn wordt in Bistro Martin als aperitief aangeboden, puur of in een cocktail verwerkt.

Groenste hoofdstad van Europa
De bijen hoeven niet ver te zoeken naar voedsel, want Brussel heeft meer dan 8 000 hectare aan parken, tuinen, bossen en zelfs een echt woud. Gemiddeld komt dat neer op 28 m² groene ruimte per inwoner. Daarmee behoort Brussel tot een van de groenste hoofdsteden van Europa. Om dat te illustreren, hangt er in elk van de hotelkamers een grote luchtfoto met telkens een ander uitzicht op een groene oase in Brussel.

Bistro Martin: een hoogwaardige brasserie keuken
Eén van de grote troeven van Martin’s Brussels EU hotel is Bistro Martin, die kan rekenen op een trouw cliënteel, ook buiten de hotelgasten. De opvallende inrichting, een zwart-wit decor met kleuraccenten van metaalgrijs en peperrood, is een eerbetoon aan de films van weleer. De ruimte is gedecoreerd met portretten van filmsterren uit de jaren zestig.

vloeibare honing uit een grote honingraat

De echte magie gebeurt echter in de keuken. Je kan genieten van Belgische klassiekers, bereid met streek- en seizoensproducten van topkwaliteit, aangevuld met exotische creaties. Chef-kok Fabrizzio Iannacci, afkomstig uit Italië met ervaring in diverse restaurants waaronder zijn eigen restaurant, dat hij meer dan acht jaar uitbaatte, laat zich graag inspireren door de lekkernijen uit zijn land. Staat er een bijtje bij een gerecht, dan is het bereid met honing van hun eigen bijenkorven. En bij het luxueuze ontbijtbuffet kan je smullen van de vloeibare honing uit een grote honingraat.

Martin’s Brussels EU

Green Key-label
Net als andere Martin’s Hotels heeft ook Martin’s Brussels EU het Green Key-label ontvangen voor de inzet voor een verantwoorde aanpak van milieubescherming. De criteria van het label vereisen respect voor zowel de natuur als de mens, met specifieke aandacht voor water- en energieverbruik, milieuvriendelijk afvalbeheer en het aanbod van vrijetijdsactiviteiten die de natuur niet schaden.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Martin’s Brussels EU | Internet: martinshotels.com

Tekst: Miet Waes | Foto’s: Frans Oyen

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *