Lego Discovery Centre Brussels

Getest en goedgekeurd: Lego Discovery Centre Brussels

Reisreporter Evy en haar kroost trokken onlangs naar het Lego Discovery Centre Brussels in Docks Bruxsel. Ze ontdekten er het gloednieuwe belevingscentrum dat garant staat voor meer dan 3 000 vierkante meter bouw- en speelplezier voor groot en klein.

Vol spanning wandelen we over het gezellige binnenplein van Docks Bruxsel naar het gloednieuwe Lego Discovery Centre Brussels. In het kleurrijke belevingscentrum dat volledig in het teken staat van Lego kunnen families samen op avontuur trekken. En dat is wat we vandaag hopen te beleven: avonturen! We worden verwelkomd en uitgenodigd om onze eigen mini Lego-figuur te maken. Uit miljoenen hoofden, rompen en benen creëren we de grappigste figuurtjes.

Bouw je eigen droomwereld
Samen met onze 3 alter ego’s zijn we klaar om de 11 resterende zones van Lego Discovery Centre Brussels te ontdekken. Hoewel ze Duplo thuis al ontgroeid zijn, leven de kinderen zich volledig uit in het Duplo-park. Vooral het eendjes vissen blijkt een schot in roos. Wat verder ontdekken we de indrukwekkende en kleurrijke Boom der verbeelding waar je elk uur uitgedaagd wordt met leuke bouwactiviteiten. Wij laten onze creativiteit de vrije loop, maar wanneer we wat later Mini World betreden, merken we dat wij slechts klein bier zijn ten opzichte van de Master Builders.

Lego Discovery Centre Brussels

Tijd voor wat actie
Indrukwekkend, dat is het woord waarmee Mini World omschreven moet worden. Met meer dan 1,5 miljoen steentjes staan de allermooiste bouwwerken opgesteld. We flaneren niet alleen langs futuristische gebouwen, ook enkele Brusselse monumenten passeren de revue: het Atomium, het Koninklijk Paleis, het Jubelpark en natuurlijk Manneke Pis. Nadien is het opnieuw tijd voor wat actie. We reppen ons naar het avonturengedeelte, waar we klauteren op de klimmuur en om het snelst het Lego-laserdoolhof doorlopen. Dat ik uiteindelijk de duimen moet leggen voor mijn twee kinderen, vergeet ik liever snel. Na het doolhof lopen we nog even langs de binnenspeeltuin. Kinderen moeten er verplicht sokken aan en op deze zonnige dag hebben wij die natuurlijk niet bij. Gelukkig zijn er meer dan voldoende andere speelmogelijkheden en is deze tegenvaller snel vergeten.

Bouwen en plezier maken met Lego
De Creative Club daagt ons uit om onze – hoe kan het ook anders – creativiteit helemaal los te laten. Hoe onmogelijk het ook lijkt, de Playmakers helpen ons om onze creaties te finetunen. En wie zijn bouwwerken naar een nog hoger niveau wil tillen, kan een workshop volgen bij een van de Master Model Builders. Wij laten ons uitdagen voor een bouwavontuur waarbij we ons zelfgemaakt autootje via een looping over een ravijn laten springen. Voor wie er nog aan zou twijfelen, de focus ligt hier op bouwen en plezier maken met Lego.

Lego Discovery Centre Brussels

Op ruimtemissie met een Lego-raket
Wat later gaan we opnieuw voluit voor de beleving en stappen in de Imagination Express. Het treintje neemt ons mee op een knotsgekke expeditie waarbij we onderweg spelpunten moeten verzamelen. Nadien staat een missie naar de ruimte op onze planning. Tijdens de ruimtemissie bouwen we eerst ons eigen ruimteschip, om het wat later naar het digitale universum te schieten. We leiden ons schip al schietend naar de verschillende planeten en verzamelen zo om het meeste punten.

Mee op achtervolging in Lego-City
We sluiten onze dag af in de 4D-bioscoop. We lopen de kleine bioscoop binnen en ontvangen ons gele brilletje. We zoeken ons een plaatsje uit op de natte stoelen. Zou dit een voorteken zijn? In LEGO City 4D jaagt een ietwat klungelige politieagent ondeugende boeven op in de straten van een metropool. De film wemelt van de 4D-effecten met waterstralen, wind en zo veel meer. Wie na al deze effecten nood heeft aan een pauze, kan terecht in het Lego-café voor een heerlijk kopje koffie of iets fris.

Lego Discovery Centre Brussels

Wij genoten van een steengoede namiddag vol creativiteit en avontuur. Een bezoekje aan Lego Discovery Centre is zeker de moeite, ook voor zij die minder van de gekleurde Lego-steentjes houden.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
LEGO Discovery Centre
| Docks Bruxsel, Lambermontlaan 1, Brussel | Internet: legodiscoverycentre.com/brussels.nl | E-mail: [email protected] | Tickets: vanaf € 22,95 per persoon | Iedere volwassene (vanaf 18 jaar) moet vergezeld worden door minstens 1 kind
Openingsuren | Dagelijks van 10u – 18u (op zaterdag tot 19u)
Toegankelijkheid | LEGO Discovery Centre Brussels is rolstoeltoegankelijk.
Bereikbaarheid
Tram en bus | De tram- en Bushalte Docks Bruxel bevindt zich vlakbij
Parkeren | Parking vlakbij het Docks shoppingcenter

Meer kindvriendelijke tips vind je in onze rubriek: trips met de kinderen.

📌 PIN nu en plan laterLego Discovery Centre Brussels

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *