Vergeet je winterdip in Nice aan de Cote-d'Azur

Winterdip tegengaan? Zoek de zon op in deze 5 heerlijke steden

Na de gezellige periode van kerstfeesten, lichtjes en mooie kerstbomen in onze woningen, kan in januari of februari al eens een winterdip toeslaan. Maar laten we de moed niet verliezen, want er zijn heel wat steden dichtbij huis waar de zon wél altijd lijkt te schijnen, zelfs in de koudste maanden. Dus, pak je koffers maar in en vergeet vooral die zonnebril niet, want hier zijn vijf steden waar je de winterblues kan verdrijven!

Barcelona, Spanje

1. Barcelona sagrada familia
Ah, Barcelona – de stad van Gaudí, tapas, en natuurlijk, de altijd schijnende zon. Deze Catalaanse parel is gezegend met milde winters en een overvloed aan zonuren en dus ideaal om een winterdip te voorkomen. Wandel over de levendige Ramblas, bewonder de architectuur van de Sagrada Familia en geniet van de zon op de uitgestrekte stranden. Het is moeilijk om in Barcelona niet vrolijk te worden als de zon de stad in een gouden gloed hult en de mediterrane levensstijl omarmt.

Probeer lokale lekkernijen op de markt La Boqueria, ontspan in het Parc de la Ciutadella, en vergeet niet om ’s avonds tapas te proeven in de sfeervolle wijken zoals El Born en Barri Gòtic. Dus, waar wacht je nog op? Boek een gezellig hotel in Barcelona en trek eropuit!

Lissabon, Portugal

2. Lissabon Belem toren
Lissabon, de stad van de zeven heuvels, is een kleurrijke stad die nog meer straalt wanneer de zon hoog aan de hemel staat. Terwijl de rest van Europa zich nog in heel wat dikke lagen moet kleden, kun je in Lissabon genieten van milde temperaturen en de zalige gloed van de Portugese zon.

Wandel door de smalle steegjes van de historische wijk Alfama, waar Fado-muziek de sfeer doet opleven. Neem de iconische gele tram 28 naar de top van de heuvels voor een adembenemend uitzicht over de stad. Proef de beroemde Pastel de Nata bij de Pastéis de Belém en ontdek de kleurrijke street art die de stad siert.

Athene, Griekenland

Ook de Griekse hoofdstad Athene is een ideale vakantiebestemming om je winterdip te vergeten.
In Athene, waar de oude geschiedenis samenkomt met een stralend klimaat, voelt het alsof de zon een permanente gast is. Terwijl je tussen de overblijfselen van de Akropolis wandelt, zul je de winterse kilte snel vergeten. De stad straalt een energie uit die wordt versterkt door de zon die de klassieke architectuur in een warme gloed zet.

Hier vergeet je je winterdip terwijl je geniet van een Griekse salade op een terras met uitzicht op de stad. Of slenter door de historische wijk Plaka en ontdek de levendige markten vol met kleurrijke producten. Athene is niet alleen een stad vol geschiedenis, maar ook een plek waar de zon je verwelkomt, zelfs in de wintermaanden.

Madrid, Spanje

4. madrid
De Spaanse hoofdstad Madrid mag zeker niet ontbreken in de lijst van zonnige steden die een winterdip doen vergeten. Hier schijnt de zon met volle kracht, zelfs als de winter in andere landen zijn intrede doet. De stad bruist van energie en passie, en je voelt overal een leuke energie in de vele hippe barretjes, restaurants en hotels in Madrid.

Verken het Koninklijk Paleis, flaneer door het Retiro Park en bewonder de kunst in het wereldberoemde Prado Museum. Geniet van tapas en wijn in de bruisende wijken La Latina en Malasaña. Geniet van de eerste zonnestralen terwijl je de Spaanse cultuur en gastvrijheid ontdekt.

Nice, Frankrijk

5. nice
De Franse Rivièra staat bekend om zijn glamour en zonovergoten stranden en Nice vormt hierop geen uitzondering. Vlak naast de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee, biedt Nice een aangenaam klimaat dat zelfs in de wintermaanden blijft schitteren.

Wandel over de Promenade des Anglais, en plof even neer in één van de karakteristieke blauwe stoelen aan de azuurblauwe zee. Ontdek de smalle straatjes van de oude stad, waar kleurrijke markten en boetiekjes je verwelkomen. En als je wilt ontsnappen aan de stad, maak dan een korte rit naar het pittoreske dorp Eze, hoog op de heuvels, voor prachtige uitzichten.

Beeldmateriaal ‘Winterdip tegengaan? Zoek de zon op in deze 5 heerlijke steden’: via Pixabay.

  1. Barcelona: afbeelding van Patrice Audet
  2. Lissabon: afbeelding van António Francisco Calado
  3. Athene: afbeelding van Leonhard Niederwimmer
  4. Madrid: afbeelding van Falco
  5. Nice: afbeelding van Leonid Radashkovsky
  6. Omslagfoto Nice / Cote d’Azur: afbeelding van Charlotte

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *