Vaude damesrugzak

Wandeltest: Vaude damesrugzak Skomer Tour 36+

Voor een reis naar wandelparadijs Nieuw-Zeeland zoek ik een rugzak voor de vele dagtochten die op het programma staan. Idealiter is de rugzak ook ruim genoeg voor meerdaagse wandelingen. Draagcomfort, functionaliteit en genoeg laadvermogen zijn mijn belangrijkste criteria. Ik mag de Vaude damesrugzak Skomer Tour 36+ rugzak van Vaude testen en deel graag mijn ervaring!

Vaude, een merk met waarden waar we achter staan
Vaude staat bekend om zijn milieuvriendelijke reis- en outdoorproducten. Ze maken gebruik van gerecyclede materialen en zorgen ervoor dat alle producten fair en duurzaam geproduceerd worden. Daarnaast worden alle Vaude-producten klimaatneutraal gecompenseerd. Geen verrassing dat we fan zijn van Vaude, een merk met integriteit en top materialen!

Vaude damesrugzak

Vaude damesrugzak Skomer Tour 36+L
Deze rugzak wordt door Vaude omschreven als een multifunctionele wandelrugzak voor dames. Het is een grote rugzak met uitbreidbaar volume, ideaal voor een- en meerdaagse tochten. Vaude licht twee features van de rugzak uit: het Aeroflex 3D-systeem voor ventilatie van de rug en de Shifting Back Length waardoor de lengte van de rug exact aangepast kan worden voor meer draagcomfort.

1. Comfortabel draagcomfort

Het draagcomfort van de wandelrugzak vind ik uitstekend. De combinatie van het exact verstelbare rugsysteem, de gevoerde heupband en de schouderbanden met voldoende padding maken het wandelen comfortabel. Het Aeroflex 3D-systeem zorgt voor een kleine ruimte tussen de rugzak en het lichaam. Het is een aangenaam gevoel dat zowel mijn kleding als rugzak minder bezweet raken bij een stevige hike.

Vaude damesrugzak

2. Ruim laadvermogen & handige sluitingen

Het laadvermogen van de rugzak is uitbreidbaar tot 42 liter dankzij het in hoogte verstelbare topvak. Dit laat toe om makkelijk kleding en materiaal voor meerdere dagen op te bergen. Zeker bij gebruik van packing cubes. Qua indeling is er naast de klassieke opening bovenaan ook een opening aan de voorzijde met rits. Een groot pluspunt om makkelijk materiaal te kunnen nemen en snel weg te steken!

Vaude damesrugzak

3. Veel en handige pockets

Veel, maar vooral doordachte opbergruimtes vind ik belangrijk bij een goede wandelrugzak. De Vaude damesrugzak Skomer Tour 36+ beantwoordt mijn wens volledig! Het topvak, dat trouwens afneembaar is, heeft 3 verschillende vakjes. Ideaal om kleine losse spulletjes ordelijk op te bergen. Daarnaast zijn er langs de zijkanten twee diepe opbergvakken met rits voor iets grotere zaken.

Diepe mesh-vakken langs weerskanten van de rugzak met extra gespen ter beveiliging vormen een handige plaats om bijvoorbeeld wandelstokken of een drinkfles bij de hand te hebben. Het enige minpunt aan de rugzak vind ik het zakje op de heupriem. Dat is te klein om een smartphone in op te bergen. Voor navigatie en foto’s vind ik het altijd handig om deze snel bij de hand te hebben. Een klein puntje ter verbetering!

Deli ReviewRugzakVaude2024 6

4. Leuke extra’s

  • De rugzak is uitgerust met een vak speciaal om een waterzak te bevestigen. Een groot voordeel voor een dorstige wandelaar zoals ikzelf!
  • De felroze regenhoes zorgt niet alleen voor goede zichtbaarheid in slecht weer, dankzij de trekkoordjes kan je deze omvormen tot een shopping- of waszak.
  • Tijdens een wandeling kan het weer snel omslaan. Aan de schouderband is een lusje voorzien om je zonnebril aan te haken zodat je deze niet steeds moet opbergen in de rugzak. Handig!

5. Ook ideaal als ‘zakelijke’ rugzak

Hoewel de Skomer Tour 36+ ontworpen is als wandelrugzak, doet hij voor mij ook dienst als zakelijke rugzak. In het vak voor de waterzak kan ik mijn laptop veilig opbergen. Dankzij de stevigheid van het rugpaneel voelt dit extra betrouwbaar. De grote zijzakken bieden ruimte voor mijn laders en extra kabels en het hoofdvak met de verschillende vakjes gebruik ik voor portemonnee, pen, externe batterij etc. Ideaal en multifunctioneel dus!

Conclusie Skomer Tour 36+
Ondertussen heb ik met plezier al enkele rugzakken van Vaude mogen testen. De Vaude damesrugzak Skomer Tour 36+ voeg ik graag toe aan mijn lijstje van top-rugzakken. Voor mij voldoet de rugzak met glans aan al mijn criteria (enkel een groter heupzakje zou handig zijn). Ik ben zeer tevreden van dit model en ben zeker dat ik er nog jaren plezier aan ga beleven!

PRAKTISCHE INFO
Meer info over deze Vaude-damesrugzak Skomer Tour 36+ vind je via deze link: Skomer Tour 36+ hiking rugzak dames

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *