toilettas

Op reis: de nodige items voor je toilettas

Je toilettas inpakken kan best een gedoe zijn. Je denkt al snel dat je van alles moet meenemen, maar vaak gebruik je de helft niet eens. Je zou er bijna vanuit kunnen gaan dat je eigenlijk zonder toilettas zou kunnen reizen, omdat je bijna alles wel ergens kunt kopen. Maar het is natuurlijk wel fijn om niet gelijk op je eerste vakantiedag op zoek te moeten naar een winkel. Dus, wat stop je in je toilettas? Hier zijn tips van Beautyplaza voor het inpakken.

Tanden en gezichtsverzorging

Start met de simpele dingen: een tandenborstel, tandpasta en flosdraad voor schone tanden. Neem ook spullen voor je gezicht mee, zoals gezichtsreiniger, crème en lippenbalsem. Je zou optioneel ook een serum mee kunnen nemen voor acne, of een nacht serum om je huid snachts gezond te houden. En draag je lenzen? Dan mag je de lenzenvloeistof en oogdruppels zeker niet vergeten. Pak voor de zekerheid ook een extra bril in.

Lichaamsverzorging

Om de hele dag lekker fris te blijven, moet je zeker deodorant meenemen. Dit kan een roller of een spuitbus zijn. Ook douchegel of zeep, shampoo en conditioner zijn belangrijk om je goed schoon te voelen. Dames moeten ook tampons, maandverband en inlegkruisjes meenemen. Je zou ook kunnen denken aan anticonceptie als dat nodig is.

Haarverzorging en styling

Je wilt ook dat je haar er goed uitziet met shampoo en conditioner. Je zou zelfs kerastase blond absolu mee kunnen nemen als je net je haren hebt onkleurd. Dit product hydrateert, beschermt tegen oxidatie, neutraliseert brassinessen en verheldert blond haar. Neem ook een haarborstel mee om het netjes te houden. Als je je wilt scheren, pak dan een scheerapparaat of scheermesjes in, samen met wat scheerschuim of gel om je huid lekker glad te houden. En als je je haar wilt stylen, vergeet dan niet wat pomade, wax of gel mee te nemen.

toilettas 01

Gezondheid en EHBO

Je toilettas moet alles hebben voor een relaxte vakantie. Stop er wat pijnstillers in, zoals paracetamol, gewoon voor het geval dat. Je kunt ook wat middeltjes tegen diarree, pleisters en verband meenemen voor als je je bezeert. Een muggenspray is ook handig om deze vervelende beestjes op afstand te houden, vooral in landen zoals Indonesië waar je kans hebt op dengue. En natuurlijk mogen de zonnebrandcrème en een lippenbalsem met zonbescherming niet ontbreken. Op die manier kun je je huid beschermen tegen de zon.

Functionele extra’s

Kies een toilettas met handige vakken om je spullen georganiseerd te houden. Kijk naar materiaal zoals leer, canvas of linnen, en zorg dat het waterbestendig is. Extra’s zoals een ophanghaakje of spiegeltje zijn handig voor onderweg. Met deze checklist ben je goed op weg!

Meer tips voor je vakantieplanning vind je hier: reisreporter.be/category/reisplanning/

Beeldmateriaal door Timur Weber: omslagfoto / 2de foto.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *