10 tips voor een relaxte autovakantie met de kids

Tijdens een autovakantie met de kinderen kan het er op de achterbank soms heftig aan toe gaan! Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is een strakke voorbereiding en het juiste vermaak dan ook geen overbodige luxe. 10 tips brengen raad.

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf
Wacht niet tot je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus. Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor de juiste leeftijd gereserveerd wordt.

2. Neem zonneschermen voor in de huurauto mee
Leuk, zo’n zonbestemming, maar niets is zo vervelend wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geklungel met doeken tussen ramen als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje.

3. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis

Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Lekker fris! Desnoods nog een extra zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

4. Zorg voor het juiste vermaak op een tablet én een tablethouder
De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook aan een tablet-houder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken. Straks willen ze niet meer uitstappen!

5. Huur een auto die groot genoeg is
We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende veiligheidsriemen zijn. Onze tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je altijd goed!

6. Vergeet de hoofdtelefoon niet
Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een hoofdtelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord
Het kan zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als jouw kroost wagenziek wordt, wil je daarop voorbereid zijn. Het zijn trouwens ook perfecte afvalzakken.

8. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto
Kies bij het boeken van je huurauto voor ‘desk at airport’. Zo verlies je geen tijd aan het wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt. Om ook het lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, is het Premium Pakket zeker een aanrader.

9. Creëer een ‘speelzak’ voor onderweg
Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Denk aan: muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succes!

10. Ken de old-school autospelletjes
Als ouder is het van ‘levensbelang’ de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie. ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), ‘Ik ga op reis en ik neem mee’, het tel-spel (wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land of een bepaalde kleur auto) en autobingo niet.

Bron: Sunny Cars

Foto: © Gable Denims

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *