Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

Kampeertest: Vaude Rotstein 450 Donsslaapzak

Voor een meerdaagse hike in Ierland ga ik op zoek naar een slaapzak die aan enkele voorwaarden moet voldoen. Enerzijds moet de slaapzak warm zijn, maar ook lichtgewicht en compact. Anderzijds moet de slaapzak ruim zijn en lang genoeg voor mijn lengte (1,80 m). Aan deze voorwaarden werd ruimschoots voldaan door de Vaude Rotstein 450 donsslaapzak. Ik deel graag mijn ervaring!

Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

Vaude, dat is duurzaam outdoormateriaal
Vaude staat bekend om zijn milieuvriendelijke berguitrusting. Ze maken gebruik van gerecyclede materialen en zorgen ervoor dat alle producten fair en duurzaam geproduceerd worden. De Vaude Rotstein 450 donsslaapzak heeft labels die aantonen dat deze met duurzaam materiaal is gemaakt in een eerlijke werkomgeving. Ook worden alle Vaude-producten klimaatneutraal gecompenseerd. Een outdoormerk met waarden waar we achter staan!

Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

1. Een donsslaapzak voor vroege lente, zomer en herfst
De Rotstein 450 slaapzak is geschikt voor drie seizoenen, afhankelijk van waar je deze gebruikt. Met een comforttemperatuur van rond het vriespunt is dit een warme slaapzak. Deze temperatuur is echter persoonsgebonden en zelf ben ik een echte koukleum. In Ierland waar het ‘s nachts rond de 10°C wordt, vind ik de slaapzak alleszins zeer aangenaam qua warmte!

2. Een slaapzak met ademend vermogen
De slaapzak is gevuld met ganzen- en eendendons van diervriendelijke en gecertificeerde fokkerijen. Dons is een natuurlijk ademend materiaal met een hoge thermische isolatie, waardoor het minder snel ‘te warm’ aanvoelt dan een synthetische slaapzak. Tijdens een kampeervakantie in Duitsland tijdens een hittegolf merk ik inderdaad dat ik tot de ochtend comfortabel kan blijven liggen zonder het te warm te krijgen, heel aangenaam!

3. Bescherming tegen de kou met een minimaal gewicht
Met een gewicht van 1030 gram is de slaapzak extreem lichtgewicht voor de warmte die deze biedt. Exact wat ik zoek in een slaapzak voor trekkings! Een kamer constructie houdt de donsvulling op zijn plaats waardoor er geen koudebruggen kunnen ontstaan. Het materiaal zorgt voor een perfect evenwicht tussen warmte en gewicht!

Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

4. Bewegingsvrijheid zowel in de lengte als de breedte
De donsslaapzak heeft een mummiesnit voor een optimale warmte-efficiëntie. Toch voelt de slaapzak voldoende ruim aan om ‘s nachts te bewegen. Deze slaapzak is zowel geschikt voor vrouwen als mannen en is erg lang, wat zeer aangenaam is voor de grotere mensen onder ons. Bovendien kan met een trekkoord de lengte makkelijk 30 cm ingekort worden zodat de slaapzak voor iedereen goed aansluit! Zelf gebruik ik de feature ook om ervoor te zorgen dat mijn voeten goed in de extra warme voetenbox aan het uiteinde zitten.

5. En dit alles in een kleine verpakking
Warm, lichtgewicht en toch voldoende bewegingsruimte: wat wil je nog meer van een slaapzak voor trekkings? Dat deze compact is, natuurlijk! De slaapzak wordt geleverd in een grote opbergzak van bio-katoen waarin je deze ook kan bewaren. Wanneer ik de waterdichte compressiezak zie die bedoeld is om de slaapzak tijdens trekkings in te steken, denk ik ‘no way, zo klein’. Maar yes way, de slaapzak pakt superklein in en neemt amper ruimte in mijn trekking rugzak. Zo kan ik alle 4 mijn voorwaarden afchecken en de Vaude Rotstein 450 donsslaapzak zeer warm aanbevelen!

Drinkbus van 75 cl ter vergelijking

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Vaude | Internet: Vaude donsslaapzak

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *