E-roadtrip met de Subaru Solterra

E-roadtrip met de Subaru Solterra: op elektrisch avontuur in Zwitserland

Zwitserland, met zijn adembenemende landschappen en pittoreske stadjes, is een paradijs voor roadtrippers. En wat is een betere manier om dit Alpenwonderland te verkennen dan met de milieuvriendelijke en krachtige Subaru Solterra, een volledig elektrische SUV die duurzaamheid en avontuur in perfecte harmonie combineert? Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door Zwitserland en ontdek de voordelen van een E-roadtrip met de Subaru Solterra.

Toen we aan onze E-roadtrip met de Subaru Solterra begonnen, werd het eerste voordeel van reizen met een elektrische auto meteen duidelijk: de fluisterstille rit. Dankzij het serene gezoem van de elektromotor konden we ons volledig onderdompelen in de rust van het Zwitserse platteland. Ook het manoeuvreren op de bochtige bergwegen werd een fluitje van een cent, terwijl het regeneratieve remsysteem de energie van onze afdalingen benutte.

E-roadtrip met de Subaru Solterra

De Subaru Solterra tijdens het opladen.

Efficiënte laadinfrastructuur
Een van de zorgen die veel reizigers hebben bij elektrische auto’s is het opladen. Zwitserland beschikt echter over een goed ontwikkelde oplaadinfrastructuur die niet te vergelijken is met die in België. Tijdens onze reis vonden we steeds voldoende opties om onze wagen op te laden. De kanttekening die we hierbij wel moeten maken, is dat wij niet in het hoogseizoen zijn geweest. In de zomermaanden is de kans groter dat alle laadpalen in gebruik zijn. Het is dus aan te raden om bij het boeken van een hotel meteen te vragen of er ook een laadpaal beschikbaar zal zijn. De meeste hotels, openbare parkeerplaatsen en rustplaatsen hebben snellaadstations, waardoor we ’s nachts konden opladen of tijdens het verkennen van een gezellig dorpje. Eenmaal in Zwitserland hoefden we, dankzij de batterij met een groot bereik van onze Subaru Solterra enkel ’s avonds in het hotel onze auto in het stopcontact te steken. Extra oplaadmomenten waren overbodig.

E-roadtrip met de Subaru Solterra

Milieuvriendelijke verkenning
Zwitserland staat bekend om zijn inzet voor milieubehoud en deze E-roadtrip met de Subaru Solterra sluit perfect aan bij die waarden. De nuluitstoot van de Solterra betekende dat we niets anders dan bandensporen achterlieten. Het omarmen van duurzaam reizen minimaliseerde niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar gaf ons ook een gevoel van voldoening. We droegen bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van Zwitserland zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Veiligheid eerst
Veiligheid staat voorop bij elke roadtrip en de Subaru Solterra blinkt hier echt in uit. Uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder de adaptieve cruisecontrol – die we heel vaak gebruikt hebben – voelden we ons steeds veilig op de soms uitdagende wegen van Zwitserland.

E-roadtrip met de Subaru Solterra

De Subaru Solterra langs het meer van Genève onderweg naar Montreux.

Duurzaam reizen
Toen we onze E-roadtrip met de Subaru Solterra door Zwitserland afrondden, realiseerden we ons dat reizen met de elektrische wagen meer is dan de klassieke autovakantie: het was een keuze voor duurzame verkenning. Met zijn indrukwekkende actieradius, efficiënte laadinfrastructuur en minimale milieu-impact bleek de Solterra de perfecte metgezel voor onze reis door het zeer afwisselende Zwitserse landschap.

Dus medereiziger, als je op zoek bent naar een roadtrip vol schoonheid, avontuur en milieubewustzijn, overweeg dan om Zwitserland te verkennen met een elektrische auto zoals de Subaru Solterra. Omarm het plezier van duurzaam reizen in de natuur in dit Alpenwonderland.

Deze uitzonderlijke ‘materiaaltest’ kwam tot stand in samenwerking met Subaru Benelux zonder enige verplichting of ingeving van de fabrikant en is een oprechte, eerlijke beoordeling!

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *