10 handige tips die roadtrippen goedkoper maken

Wist je dat met een all-inclusief formule alle verzekeringen vooraf betaald zijn zodat je ter plaatse geen onverwachte kosten hebt? Deze en 10 andere tips geeft Sunny Cars, specialist in autoverhuur, gratis en voor niks om je roadtrip nog voordeliger te maken.

1. Wees zeker van de timing
Autohuur is altijd per 24 uur. Hou er rekening mee bij het ophalen en inleveren. Kom je bijvoorbeeld om 16u aan in de luchthaven en wil je een auto voor een week huren, boek hem dan vanaf 16u30 tot de achtste dag op hetzelfde uur. Zo betaal je voor zeven volle dagen. Stel dat je de wagen pas om 18u inlevert, dan betaal je door dat anderhalve uur extra niet zeven maar acht dagen huur. Weet ook dat de prijs voor zeven dagen autohuur meestal gelijk is aan die voor vijf dagen.

2. Kies de juiste verhuurlocatie
De prijs van een auto gehuurd bij een kantoor op de luchthaven kan verschillen met de prijs van een huurauto buiten de luchthaven. In het tweede geval brengt een shuttlebus van de lokale huurmaatschappij je naar het kantoor. Maar wist je dat een ritje van hooguit tien minuten je kosten kan besparen, want een balie op de luchthaven is prijziger dan een kantoor vlakbij de luchthaven.

3. Bezoek eerst de stad
Combineer je een stadsbezoek met een rondreis dan heb je de eerste dagen geen huurauto nodig. Huur daarom pas een auto vanaf de dag dat je die echt nodig hebt. Verhuurkantoren vind je overal: in de stad, bij de hotels of bij de stations.

4. Reserveer zo vroeg mogelijk
De algemene regel luidt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. Voeg daarbij dat vroegboekers altijd een wagen naar keuze zullen hebben, ook in het hoogseizoen en op populaire vakantiebestemmingen.

5. Regel tijdig een tweede bestuurder
Het is altijd handig als er ook een tweede bestuurder kan rijden. Zorg daarom dat hij bij de reservering is inbegrepen. Op de meeste bestemmingen kun je voor een servicepakket kiezen inclusief tweede bestuurder. Dat scheelt kosten ter plaatse, die vaak per dag berekend worden.

6. Gebruik gratis one-ways
Wie de auto niet inlevert op de plaats waar hij werd opgehaald moet vaak extra betalen omdat de lokale verhuurder de wagen weer terug moet halen. Die kosten staan vermeld bij de huurvoorwaarden. Maak daarom gebruik van gratis one-ways, onder meer op populaire reisroutes in Amerika.

7. Kies de auto verstandig
Een kleine auto huren is niet altijd de goedkoopste formule. Zo kan een grotere auto met sterke motor zuiniger rijden in berggebieden.

8. Neem je eigen navigatie mee

Een GPS maakt reizen altijd gemakkelijker als je net dat ene hotel of die bezienswaardigheid zoekt. Je kunt bij de auto een GPS-pakket huren maar het is uiteraard goedkoper als je jouw eigen GPS meeneemt. Dat systeem ken je het beste, maar zorg wel dat de buitenlandse kaarten up-to-date zijn.

9. Let op de tankregeling
Sommige verhuurders rekenen te hoge bedragen voor het tanken van benzine bij de inlevering. Kies daarom voor een full-full (FF) of een full-paid (FP) tankregeling. Een FF is erg handig: auto ophalen met volle tank en inleveren met volle tank.

10. Pak je eigen kinderzitje mee

Reis je met kleine kinderen? Dan zijn kinderzitjes verplicht. Neem er eentje mee van thuis want zo bespaar je kosten. Er bestaan handige opblaasbare zitverhogers die weinig plaats innemen in je bagage.

Bron: Sunny Cars

Foto: © Scott Fisher

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *