Ecologisch overnachten in deze 12 groene hotels

Thuisblijven is natuurlijk het meeste ecologisch, maar een mooie, verre reis doet eens zo veel deugd. Wil je jouw ecologische voetafdruk toch zo klein mogelijk houden? Boek dan je overnachting in een ecologisch hotel of resort. Je betaalt misschien wat meer, maar je krijgt dan ook heel wat luxe en comfort in de plaats!

Whitepod Eco Resort in Zwitserland: deze luxe-iglo’s staan garant voor een unieke en duurzame Alpenervaring. Ze werden gebouwd van een zelfdragend raamwerk zodat een minimum aan bouwmaterialen nodig was. Elke iglo wordt verwarmd door een stoof met hout uit de buurt. Verlichting gebeurt met LED-lichtjes en water haal je uit een lokale bron! © Whitepod Eco Resort

Whitepod Eco Resort in Zwitserland: deze luxe-iglo’s staan garant voor een unieke en duurzame Alpenervaring. Ze werden gebouwd van een zelfdragend raamwerk zodat een minimum aan bouwmaterialen nodig was. Elke iglo wordt verwarmd door een stoof met hout uit de buurt. Verlichting gebeurt met LED-lichtjes en water haal je uit een lokale bron! © Whitepod Eco Resort

The Proximity Hotel in de Verenigde Staten: dit gigantische hotel in North Carolina is veruit het meest ecologische in de Verenigde Staten. Ze verbruiken 40 procent minder energie en 30 procent minder water dan conventionele hotels. 100 zonnepanelen op het dak verwarmen het water en de lift werkt op herbruikbare energie. Het eerste jaar alleen al bespaarde het hotel zo’n 7,5 miljoen liter water! © The Proximity Hotel

The Proximity Hotel in de Verenigde Staten: dit gigantische hotel in North Carolina is veruit het meest ecologische in de Verenigde Staten. Ze verbruiken 40 procent minder energie en 30 procent minder water dan conventionele hotels. 100 zonnepanelen op het dak verwarmen het water en de lift werkt op herbruikbare energie. Het eerste jaar alleen al bespaarde het hotel zo’n 7,5 miljoen liter water! © The Proximity Hotel

Het LeFay Resort in Italië: dit luxehotel aan het Gardameer maakt gebruik van de nieuwste technieken voor hernieuwbare energie. Bovendien ligt het vlak tussen de heuvels vol olijfgaarden, citroentuinen en wijngaarden waardoor er elke dag wel iets kraakvers op je bord ligt. Een betere plek om tot rust te komen in de Italiaanse schoonheid vind je haast niet. © LeFay Resort

Het LeFay Resort in Italië: dit luxehotel aan het Gardameer maakt gebruik van de nieuwste technieken voor hernieuwbare energie. Bovendien ligt het vlak tussen de heuvels vol olijfgaarden, citroentuinen en wijngaarden waardoor er elke dag wel iets kraakvers op je bord ligt. Een betere plek om tot rust te komen in de Italiaanse schoonheid vind je haast niet. © LeFay Resort

Urnatur in Zweden: Urnatur biedt tal van ecologische accommodaties aan pal in de Zweedse natuur. Zo verblijf je in boomhutten of hutten op de begane grond en pluk je verse blaadjes om je eigen thee te maken. De verwarming werkt op zonne-energie of op door stormen afgebroken stukken hout uit het bos. Hier word je één met de natuur! © Urnatur

Urnatur in Zweden: Urnatur biedt tal van ecologische accommodaties aan pal in de Zweedse natuur. Zo verblijf je in boomhutten of hutten op de begane grond en pluk je verse blaadjes om je eigen thee te maken. De verwarming werkt op zonne-energie of op door stormen afgebroken stukken hout uit het bos. Hier word je één met de natuur! © Urnatur

Het Hi Hotel in Frankrijk: dit kleurrijke hotel in Nice in het zuiden van Frankrijk zet alles op alles om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Ze gebruiken ecologische poetsproducten, gerecycleerd papier en je eet er altijd biologisch voedsel. In de douche vind je zelfs een natuurlijke shampoo op basis van bio-extracten en douchegels zonder verpakkingen. Je kan er zelfs fietsen huren voor een milieuvriendelijk tripje door de stad! © Hi Hotel

Het Hi Hotel in Frankrijk: dit kleurrijke hotel in Nice in het zuiden van Frankrijk zet alles op alles om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Ze gebruiken ecologische poetsproducten, gerecycleerd papier en je eet er altijd biologisch voedsel. In de douche vind je zelfs een natuurlijke shampoo op basis van bio-extracten en douchegels zonder verpakkingen. Je kan er zelfs fietsen huren voor een milieuvriendelijk tripje door de stad! © Hi Hotel

Hotel Punta Islita op Costa Rica: al sinds de oprichting in 1994 stond duurzaamheid in dit hotel centraal. Punta Islite beschrijft zichzelf als ‘planeetvriendelijk’ en ‘positief voor gasten’. Het hotel staat erop de dieren en de omgeving te beschermen, nieuwe bossen aan te leggen en steeds lokale werknemers in dienst te nemen. © Punta Islita

Hotel Punta Islita op Costa Rica: al sinds de oprichting in 1994 stond duurzaamheid in dit hotel centraal. Punta Islite beschrijft zichzelf als ‘planeetvriendelijk’ en ‘positief voor gasten’. Het hotel staat erop de dieren en de omgeving te beschermen, nieuwe bossen aan te leggen en steeds lokale werknemers in dienst te nemen. © Punta Islita

The Green House in Engeland: naar verluidt het groenste hotel in heel Groot-Brittannië. Dat imago houden ze in stand door lokaal gemaakte meubels en tapijten te gebruiken. Ze staan erop dat elk houten voorwerp gemaakt is uit oud, gesneuveld hout en dat op het bord van hun gasten enkel biologisch en lokaal geproduceerd eten ligt. Bovendien kreeg het volledige personeel extra uitleg over duurzaamheid om de gasten aan te moedigen zelf rekening te houden met het milieu. © The Green House

The Green House in Engeland: naar verluidt het groenste hotel in heel Groot-Brittannië. Dat imago houden ze in stand door lokaal gemaakte meubels en tapijten te gebruiken. Ze staan erop dat elk houten voorwerp gemaakt is uit oud, gesneuveld hout en dat op het bord van hun gasten enkel biologisch en lokaal geproduceerd eten ligt. Bovendien kreeg het volledige personeel extra uitleg over duurzaamheid om de gasten aan te moedigen zelf rekening te houden met het milieu. © The Green House

Campi ya Kanzi in Kenia: dit Afrikaanse resort kwam tot stand met enkel lokaal hout dat bomen op een natuurlijke manier verloren. Bovendien werkte enkel de lokale Masai-bevolking aan de opbouw. Energie haalt het hotel uit fotovoltaïsche panelen en het water winnen ze uit systemen dat regenwater opvangt en zuivert. © Campi ya Kanzi

Campi ya Kanzi in Kenia: dit Afrikaanse resort kwam tot stand met enkel lokaal hout dat bomen op een natuurlijke manier verloren. Bovendien werkte enkel de lokale Masai-bevolking aan de opbouw. Energie haalt het hotel uit fotovoltaïsche panelen en het water winnen ze uit systemen dat regenwater opvangt en zuivert. © Campi ya Kanzi

Jean-Michel Cousteau Resort in Fiji: Jean-Michel Cousteau, een bekende Franse ontdekkingsreiziger, maakte ook faam als milieubeschermer. Geen wonder dus dat je in dit luxeresort in Vanu Levu, Fiji, enkel gezond en vers kan eten. De biologische tuin staat vol smakelijke vruchten zoals kokosnoot, ananas, mango en guave, allemaal gekweekt op een duurzame manier. Je kan als gast ook een educatief programma volgen waarin je meer leert over de natuur en waarom het zo belangrijk is haar in stand te houden. Het resort wordt verlicht met energiezuinige lampen en gebruikt hout uit erkende lokale bossen. Gekweekte vis zal je trouwens nooit op het menu zien staan. © Jean-Michel Cousteau Resort

Jean-Michel Cousteau Resort in Fiji: Jean-Michel Cousteau, een bekende Franse ontdekkingsreiziger, maakte ook faam als milieubeschermer. Geen wonder dus dat je in dit luxeresort in Vanu Levu, Fiji, enkel gezond en vers kan eten. De biologische tuin staat vol smakelijke vruchten zoals kokosnoot, ananas, mango en guave, allemaal gekweekt op een duurzame manier. Je kan als gast ook een educatief programma volgen waarin je meer leert over de natuur en waarom het zo belangrijk is haar in stand te houden. Het resort wordt verlicht met energiezuinige lampen en gebruikt hout uit erkende lokale bossen. Gekweekte vis zal je trouwens nooit op het menu zien staan. © Jean-Michel Cousteau Resort

Six Senses Con Dao in Vietnam: deze luxueuze familievriendelijke eco lodges zijn het toppunt van duurzaamheid. Ze werden gebouwd met milieuvriendelijke materialen en op zo’n manier dat de eco lodges profiteren van een uitstekend verluchtingssysteem waardoor airconditioning overbodig is. De eigenaars werken enkel samen met leveranciers die hun duurzame visie delen, wat zich vertaalt in zoveel mogelijk plaatselijk eten en samenwerkingen met lokale schooltjes die Six Senses met zuiver water voorzien. © Six Senses Con Dao

Six Senses Con Dao in Vietnam: deze luxueuze familievriendelijke eco lodges zijn het toppunt van duurzaamheid. Ze werden gebouwd met milieuvriendelijke materialen en op zo’n manier dat de eco lodges profiteren van een uitstekend verluchtingssysteem waardoor airconditioning overbodig is. De eigenaars werken enkel samen met leveranciers die hun duurzame visie delen, wat zich vertaalt in zoveel mogelijk plaatselijk eten en samenwerkingen met lokale schooltjes die Six Senses met zuiver water voorzien. © Six Senses Con Dao

Adrère Amellal in Siwa, Egypte: 8 uur van hoofdstad Caïro vind je in de woestijn van Siwa Adrère Amellal, in de bergen gehouwen eco lodges met 39 slaapkamers. Hier gebruiken ze lantaarns en kaarsen om licht te maken en vuurpotten om het warm te krijgen. De lodges werden vervaardigd uit steen, zout, water en klei en versmelten mooi in het rotsachtige landschap. De moderne badkamers en comfortabele bedden buiten beschouwing gelaten lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. © Kiwi Collection

Adrère Amellal in Siwa, Egypte: 8 uur van hoofdstad Caïro vind je in de woestijn van Siwa Adrère Amellal, in de bergen gehouwen eco lodges met 39 slaapkamers. Hier gebruiken ze lantaarns en kaarsen om licht te maken en vuurpotten om het warm te krijgen. De lodges werden vervaardigd uit steen, zout, water en klei en versmelten mooi in het rotsachtige landschap. De moderne badkamers en comfortabele bedden buiten beschouwing gelaten lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. © Kiwi Collection

Het URBN Hotel in China: dit hotel in Shanghai is de eerste klimaatneutrale accommodatie in het land. Hoewel de eerste indruk van het boetiekhotel je niet meteen het gevoel geeft op een ecologische plek te zijn, zit de opbouw wel erg milieuvriendelijk in elkaar. Een tweede blik leert dat het hotel gebouwd werd uit gerecycleerd materiaal en gebruikt maakt van energiezuinige belichting en koelsystemen. © Tempting Places

Het URBN Hotel in China: dit hotel in Shanghai is de eerste klimaatneutrale accommodatie in het land. Hoewel de eerste indruk van het boetiekhotel je niet meteen het gevoel geeft op een ecologische plek te zijn, zit de opbouw wel erg milieuvriendelijk in elkaar. Een tweede blik leert dat het hotel gebouwd werd uit gerecycleerd materiaal en gebruikt maakt van energiezuinige belichting en koelsystemen. © Tempting Places

Whitepod Eco Resort in Zwitserland: deze luxe-iglo’s staan garant voor een unieke en duurzame Alpenervaring. Ze werden gebouwd van een zelfdragend raamwerk zodat een minimum aan bouwmaterialen nodig was. Elke iglo wordt verwarmd door een stoof met hout uit de buurt. Verlichting gebeurt met LED-lichtjes en water haal je uit een lokale bron! © Whitepod Eco Resort The Proximity Hotel in de Verenigde Staten: dit gigantische hotel in North Carolina is veruit het meest ecologische in de Verenigde Staten. Ze verbruiken 40 procent minder energie en 30 procent minder water dan conventionele hotels. 100 zonnepanelen op het dak verwarmen het water en de lift werkt op herbruikbare energie. Het eerste jaar alleen al bespaarde het hotel zo’n 7,5 miljoen liter water! © The Proximity Hotel Het LeFay Resort in Italië: dit luxehotel aan het Gardameer maakt gebruik van de nieuwste technieken voor hernieuwbare energie. Bovendien ligt het vlak tussen de heuvels vol olijfgaarden, citroentuinen en wijngaarden waardoor er elke dag wel iets kraakvers op je bord ligt. Een betere plek om tot rust te komen in de Italiaanse schoonheid vind je haast niet. © LeFay Resort Urnatur in Zweden: Urnatur biedt tal van ecologische accommodaties aan pal in de Zweedse natuur. Zo verblijf je in boomhutten of hutten op de begane grond en pluk je verse blaadjes om je eigen thee te maken. De verwarming werkt op zonne-energie of op door stormen afgebroken stukken hout uit het bos. Hier word je één met de natuur! © Urnatur Het Hi Hotel in Frankrijk: dit kleurrijke hotel in Nice in het zuiden van Frankrijk zet alles op alles om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Ze gebruiken ecologische poetsproducten, gerecycleerd papier en je eet er altijd biologisch voedsel. In de douche vind je zelfs een natuurlijke shampoo op basis van bio-extracten en douchegels zonder verpakkingen. Je kan er zelfs fietsen huren voor een milieuvriendelijk tripje door de stad! © Hi Hotel Hotel Punta Islita op Costa Rica: al sinds de oprichting in 1994 stond duurzaamheid in dit hotel centraal. Punta Islite beschrijft zichzelf als ‘planeetvriendelijk’ en ‘positief voor gasten’. Het hotel staat erop de dieren en de omgeving te beschermen, nieuwe bossen aan te leggen en steeds lokale werknemers in dienst te nemen. © Punta Islita The Green House in Engeland: naar verluidt het groenste hotel in heel Groot-Brittannië. Dat imago houden ze in stand door lokaal gemaakte meubels en tapijten te gebruiken. Ze staan erop dat elk houten voorwerp gemaakt is uit oud, gesneuveld hout en dat op het bord van hun gasten enkel biologisch en lokaal geproduceerd eten ligt. Bovendien kreeg het volledige personeel extra uitleg over duurzaamheid om de gasten aan te moedigen zelf rekening te houden met het milieu. © The Green House Campi ya Kanzi in Kenia: dit Afrikaanse resort kwam tot stand met enkel lokaal hout dat bomen op een natuurlijke manier verloren. Bovendien werkte enkel de lokale Masai-bevolking aan de opbouw. Energie haalt het hotel uit fotovoltaïsche panelen en het water winnen ze uit systemen dat regenwater opvangt en zuivert. © Campi ya Kanzi Jean-Michel Cousteau Resort in Fiji: Jean-Michel Cousteau, een bekende Franse ontdekkingsreiziger, maakte ook faam als milieubeschermer. Geen wonder dus dat je in dit luxeresort in Vanu Levu, Fiji, enkel gezond en vers kan eten. De biologische tuin staat vol smakelijke vruchten zoals kokosnoot, ananas, mango en guave, allemaal gekweekt op een duurzame manier. Je kan als gast ook een educatief programma volgen waarin je meer leert over de natuur en waarom het zo belangrijk is haar in stand te houden. Het resort wordt verlicht met energiezuinige lampen en gebruikt hout uit erkende lokale bossen. Gekweekte vis zal je trouwens nooit op het menu zien staan. © Jean-Michel Cousteau Resort Six Senses Con Dao in Vietnam: deze luxueuze familievriendelijke eco lodges zijn het toppunt van duurzaamheid. Ze werden gebouwd met milieuvriendelijke materialen en op zo’n manier dat de eco lodges profiteren van een uitstekend verluchtingssysteem waardoor airconditioning overbodig is. De eigenaars werken enkel samen met leveranciers die hun duurzame visie delen, wat zich vertaalt in zoveel mogelijk plaatselijk eten en samenwerkingen met lokale schooltjes die Six Senses met zuiver water voorzien. © Six Senses Con Dao Adrère Amellal in Siwa, Egypte: 8 uur van hoofdstad Caïro vind je in de woestijn van Siwa Adrère Amellal, in de bergen gehouwen eco lodges met 39 slaapkamers. Hier gebruiken ze lantaarns en kaarsen om licht te maken en vuurpotten om het warm te krijgen. De lodges werden vervaardigd uit steen, zout, water en klei en versmelten mooi in het rotsachtige landschap. De moderne badkamers en comfortabele bedden buiten beschouwing gelaten lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. © Kiwi Collection Het URBN Hotel in China: dit hotel in Shanghai is de eerste klimaatneutrale accommodatie in het land. Hoewel de eerste indruk van het boetiekhotel je niet meteen het gevoel geeft op een ecologische plek te zijn, zit de opbouw wel erg milieuvriendelijk in elkaar. Een tweede blik leert dat het hotel gebouwd werd uit gerecycleerd materiaal en gebruikt maakt van energiezuinige belichting en koelsystemen. © Tempting Places

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *