Foto's

Vier manieren om méér uit je vakantiefoto’s te halen

Van de ene adembenemende plek naar de andere; dat is vaak hoe het eraan toe gaat op reis. Natuurlijk neem je op al die plaatsen ook foto’s. Vroeger moest je nog goed nadenken over de compositie van de perfecte foto: je had maar x aantal afdrukken op een rolletje en de foto moest meteen perfect zijn. Maar, met de digitale fotografie en onze smartphone heeft iedereen een heel scala aan filters en eindeloos veel foto’s in zijn broekzak zitten.

Het is niet moeilijk dat onze foto’s er vaak zo goed als professioneel uitzien. Alleen jammer dat die prachtige reisfoto’s vaak onaangetast in de cloud blijven hangen. Misschien maak je een album, maar veel verder gaat het niet. Zonde! Wij geven je daarom vijf tips om het allerbeste uit je vakantiefoto’s te halen en je herinneringen zo levend te houden.

Foto's

Maak een album
Oké, het is misschien een beetje een open deur intrappen, maar toch willen we deze tip voor alle zekerheid nog even meegeven. Maak een album! Elke vakantie hebben we hetzelfde goede voornemen: deze keer ga ik écht mijn foto’s verzamelen. Toch doen we het bijna nooit. Laat dit dan een duidelijke reminder zijn om het deze keer echt te doen. Je zal er jezelf, je kinderen en kleinkinderen ongelofelijk dankbaar voor zijn.

Foto's

Maak er een kaartje van
Op reis liggen de fotogenieke plekjes vaak gewoon voor het grijpen, het ene al mooier dan het andere. Waarom zou je daar niet handig gebruik van maken? Je hebt het komende jaar waarschijnlijk heel wat feestjes voor de boeg, toch? Ga op reis op zoek naar plekjes die een ideale achtergrond zouden zijn voor een kaartje. Is je neefje binnenkort jarig en is hij een grote voetbalfan? Op jouw zelfgemaakt kaartje staat het stadion van een grote club. Binnenkort de geboorte van een jongen in
de familie? Gebruik de blauwe authentieke tegeltjes van het zomerse dorp waar je logeert als achtergrond van een persoonlijk kaartje. Zo heb je meteen een uniek én persoonlijk kaartje, en een goede reden om reisherinneringen op te halen!

Maak een grote afdruk
Hetzelfde kan je doen met de foto’s voor je huwelijk. De meeste koppels gaan voor de foto’s van hun trouwkaarten op zoek naar een romantische locatie in de buurt. Maar als je een écht originele fotoshoot wil, maak je je foto’s op reis. Het weer is waarschijnlijk prachtig en je kan er redelijk zeker van zijn dat niemand dezelfde locatie heeft voor hun fotoshoot. Een grote afdruk van de mooiste foto is meteen een warme herinnering aan je huwelijk én je reis.

Foto's

Van kop tot puzzel
Niets leuker dan midden in je werkdag plots terug kunnen mijmeren naar je vakantie. Drink je van je koffie, zie je op je kopje een foto van je hele gezin bij die spectaculaire waterval. Ga je naar het toilet? Dan hangt daar een verjaardagskalender met de beste foto’s van je vorige reis. En heb je even niets te doen? Dan maak je toch gewoon die puzzel met 1000 stukken, waar het uitzicht vanuit je hotelkamer op staat? Goed om je letterlijk stukje per stukje terug te brengen naar je zorgeloze vakantietijd!

Nood aan meer tips voor voor mooie foto’s met je smartphone?
Check dan deze tips:

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *