De mooiste dorpen van België

Kies je voor vakantie in eigen land, dan kan je dat precies op dezelfde manier aanpakken als een buitenlandse trip. Dat is de aanzet van het boek ‘De mooiste dorpen van België’. Een kijkboek dat één grote uitnodiging is om er vele weekendjes op uit te trekken!

Laat je leiden door de mooiste dorpen van België
Je steeds verrassen met leuke uitstappen die leiden naar minder of onbekende plaatsen. Dat is de uitdaging van onze redactie. Daarom halen we het salonboek: ‘De mooiste dorpen van België’ van onder het stof. Hoewel deze gids al enkele jaren oud is, kan je er nog steeds verrassende en fotogenieke plekken mee ontdekken. Locaties waar je je bijna alleen op de wereld waant. En ja, het boek is nog steeds te koop in de boekhandel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Damme (@visit_damme)

Ontdek dorpjes waar niets is
Vele Vlaamse en Waalse dorpelingen zijn trots op hun woonomgeving en dit kijkboek geeft een impressie van al dat moois dat je in die dorpen kan ontdekken: de sneeuwwitte huisjes in het polderdorp Oosterkerke, een landschapsfoto van de Kalmthoutse heide, een hypermoderne brug in Kanne etc. Je ontdekt dorpjes waar ‘niets’ is: geen winkel, geen school of zelfs geen kerk zoals in Veurs en Soulme. Verneem meer over de geschiedenis van kleine, onbekende dorpjes met weetjes zoals het oudste huis en het meest authentieke snoepwinkeltje!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door I LOVE LIMBURG (@ilovelimburg)

Van vreemde grenskronkels tot kasteeldorpen
Dit boek vermeldt leuke weetjes zoals de vreemde grenskronkels van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, de gerestaureerde vakwerkhuizen in de Voerstreek, de opvallend gele kleur van de Mullemse huizen. Vierkantshoeven vind je bijvoorbeeld niet alleen in Haspengouw en in vele kleine dorpjes staan soms grote kastelen zoals in Modave en Beloeil! Het boek is gebaseerd op de officiële dorpenlijst van Les Plux Beaux Villages de Wallonie en op de laureatenlijst van de ‘dorpenstrijd’ in 2008: een verkiezing destijds georganiseerd door Toerisme Vlaanderen, VRT, Het Nieuwsblad en Uitgeverij Lannoo.

De mooiste dorpen van belgie

PRAKTISCHE INFO

Uitvoering : Hardcover
Aantal bladzijden : 256
ISBN nummer : EAN 9789020993608
Uitgeverij : Uitgeverij Lannoo / De mooiste dorpen van België
Prijs per gids : € 45,99

Klik en ontdek meer tips voor daguitstappen.

Coverafbeelding: © Visit Damme

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *