Citytrip Palermo

Citytrip Palermo: reistips die je moet weten

Al even nood aan een weekendje weg, maar weet je niet meteen naar waar? Dan is een citytrip Palermo een goede keuze. De stad vind je terug op het eiland Sicilië, dat de ideale combinatie van zon, strand en cultuur te bieden heeft. Het relaxen beu? Ga de gezellige straatjes, winkels en restaurantjes verkennen. Volledig onvoorbereid op stedentrip vertrekken, doe je natuurlijk nooit. Lees daarom eerst volgende tips alvorens je in het vliegtuig stapt.

Neem de tijd voor je eerste citytrip Palermo
De inleiding gaf het reeds aan: neem je tijd tijdens het bezichtigen van de stad. De kans dat je een tweede keer in Palermo komt is klein en het eiland heeft enorm veel te bieden. Voldoende dagen in plannen is dus de boodschap, en voor deze stad is de suggestie een halve week. Op die manier heb je veel flexibiliteit in je planning, waardoor je voldoende pauzes hebt om, tussen het bezichtigen door, te genieten van het prachtige weer.

Citytrip Palermo

Stippel niet je volledige route uit
Doe dus even deskresearch om de beste reistijden te weten, maar plan zeker niet de volledige reis op voorhand. Op die manier is de kans groot dat je adembenemende uitzichten mist die je normaal gezien spontaan zou ontdekken. Of misschien wil je plots wel meer tijd doorbrengen in een bepaald deel van de stad, maar laat je strakke planning dat niet toe. Het is wel een goed idee om je vlucht te plannen, om zo stress op en naar de luchthaven te vermijden. Kom je bijvoorbeeld met de auto? Dan kan je gebruik maken van de parking op de luchthaven van Zaventem.

Kies de juiste reistijd
Ben je een echte zonneklopper? Dan ondervind je geen problemen tijdens een citytrip Palermo in de zomermaanden. Ga je al snel lopen zuchten bij 30 graden, dan plan je je trip het best in het voorjaar. Tijdens die periode geniet je nog steeds van een stralende zon, zonder dat je gaat baden in het zweet. Is het dus april of mei? Drop je auto dan op de parking op de luchthaven van Charleroi, en neem de eerste vlucht die je vindt naar Sicilië.

Citytrip Palermo

Ontdek de cultuur
Palermo heeft een enorm aanbod aan cultuur. Het bruist er van indrukwekkende kerken, maar ook van museums die je op een interessante manier leiden door de geschiedenis van de Siciliaanse stad. Zoek je nog een de ideale setting voor een vakantiefoto? Vanop het dak van de prachtige kathedraal heb je een spectaculair zicht. Misschien spot je je slaapplaats wel ergens?

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *