gezinsvakantie in solden

Gezinsvakantie in Sölden: qualitytime op en naast de latten

Twee slapende kinderen op de achterbank: check. Enthousiaste vrienden: check. Skikleding, zonnecrème, Uggs, mutsen: check. De nodige spanning …: check! Want door corona is het al een tijdje geleden dat we nog op de latten stonden. We zijn helemaal klaar voor een winterse gezinsvakantie in Sölden!

Op naar een gezinsvakantie in Sölden
We trekken dit jaar richting Oostenrijk: na ongeveer 900 kilometer arriveren we in Sölden. Het dorp heeft bij aankomst niet meteen de schijn van een skigebied. Met een stralende zon lijkt het er zelfs meer op dat de zomer is ingezet. Maar niet getreurd, wij weten beter! Morgen brengt de skilift ons naar 1.800 meter hoogte en daar ligt de sneeuw er perfect bij. Ideaal om te genieten van meer dan 150 kilometer aan pistes. Zelfs als de sneeuw hier zou smelten, kunnen we nog altijd terecht op de ‘eeuwige sneeuw’ van de gletsjer, waar de pistes gaan tot 3.250 meter.

Vakantie in designhotel
Onze gezinsvakantie in Sölden start in vijfsterrendesignhotel Bergland waar we allervriendelijkst onthaald worden. Het is alsof we in een echt winterpaleis zijn terechtgekomen! Na een welkomstdrankje worden we naar de kamer begeleid, of beter gezegd: twee gekoppelde kamers met twee ruime badkamers, stijlvol ingericht en met een fantastisch zicht op het dorp en de bergen. Zowel de kinderen als wij zijn dolenthousiast, dit belooft veel goeds!

Skiën zonder zorgen
De nacht is muisstil en dat hadden we nodig na de lange rit. Maar bij het ochtendgloren beseffen we weer dat skiën met kinderen net iets hectischer is dan een skitrip met vrienden. Gelukkig wordt het ons door het hotel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt: voor onze skiuitrusting kunnen we terecht in de skishop onderaan het hotel. Skishop Glanzer is langs de straatzijde toegankelijk voor alle bezoekers, maar hotelgasten bereiken de zaak rechtstreeks via de kelderverdieping. Je huurt er niet enkel je ski’s, maar elke avond worden je latten en laarzen hier ook gedroogd zodat je ‘s morgens lekker warme voetjes hebt bij het vertrek! We hebben al onze maten vooraf online doorgegeven waardoor we amper hoeven aan te schuiven. Je hebt trouwens de keuze tussen ‘standard’ of ‘premium’ materiaal. Voor dat laatste betaal je iets meer, maar ontvang je wel het nieuwste skimateriaal.

Zonder stress de piste op
Onze skipassen, de avond voordien besteld, liggen klaar aan de receptie van het hotel. Ook onze lunchreservatie in het restaurant wordt netjes in orde gebracht door de receptioniste. Nu enkel nog de kinderen aangekleed krijgen, zonnecrème smeren, dubbelchecken dat we niets vergeten zijn en hup, richting de skilift. Vanaf het hotel sta je in vijf minuten met de skibus aan één van de twee liften. Wij verkiezen echter de wagen omdat er een ruime gratis parking voorzien is aan de liften: dat bespaart ons weer een hoop gesleur met de ski’s. Sölden beschikt trouwens over de nieuwste en modernste liften, allemaal hoogtechnologische paradepaardjes waarvan de Gaislachkogl het neusje van de zalm onder de skiliften is.

Skiles in de Skischüle Sölden
Onze kleinste telg staat voor het eerst op de latten. We hebben haar ingeschreven in de Skischüle Sölden. Aangezien het schoolvakantie is, hopen we stiekem dat ze er snel een Vlaams vriendje zal vinden. En dat is geen ijdele hoop: al meteen bij de kennismaking heeft ze een ‘nieuwe beste vriend’! We beseffen nu al dat het een emotioneel afscheid zal worden, met traantjes bij zowel dochter als mama. De kindjes worden in de Skischüle in groepjes opgedeeld van hetzelfde niveau. In de loop van de week kunnen ze doorschuiven in functie van hun niveau. Ze skiën van 10 tot 12 uur. Dan kan je samen met je kindje eten of eten ze frietjes met hun klasje. Daarna zijn er nog twee uurtjes les voorzien. De eerste dag oefenen ze vooral op de rollende tapijten maar vanaf de tweede dag gaan ze de echte piste op. Dag na dag verbazen we ons over de grote sprongen die ze maakt. Na de vijfde dag neemt ze zelf al de zetellift en skiet ze rustig de blauwe piste naar beneden. Apetrots is ze! En wij natuurlijk ook.

Op en top genieten na het skiën
Na het skiën gaat het richting zwembad. Hotel Bergland beschikt zowel over een binnen- als een verwarmd buitenzwembad alsook een jacuzzi en sauna. Na het zwembad is het tijd om te douchen en eventjes te rusten of naar de kinderclub te gaan. Dat geeft ons dan weer de kans om rustig te aperitieven.

Tijdens onze gezinsvakantie in Sölden dineren we elke avond in het restaurant van het hotel. Starten doe je met een saladebuffet, gevolgd door soep en/of een voorgerecht. Voor de kinderen is er een apart menu voorzien. We zorgen ervoor dat de kinderen hebben gegeten als wij ons voorgerecht op hebben en dan is het voor hen bedtijd. Daarna kunnen wij genieten van ons hoofdgerecht en dessert. De dag sluiten we af aan de bar.

Charmant dineren op de piste
De volgende ochtenden kijken we al uit naar een heerlijk ontbijt! Een uitgebreid buffet van vers fruit, broodjes, charcuterie, eitjes, pannenkoeken en warme dranken staat dagelijks voor ons klaar. Dit met veel aandacht voor biologische en streekproducten. We zullen telkens stevig op de latten staan!

Eénmaal lunchen we in Gampe Thaya, een klein charmant boerderijtje op de piste, waar resoluut de kaart van biologische streekproducten wordt getrokken. In de zomer staan hier de koeien te grazen en ’s winters gaan die terug op stal in het dorp en wordt de boerderij een restaurant. De natuurlijke producten die hier geserveerd worden, komen dan ook rechtstreeks van de bergen op je bord. Als de zon schijnt, is het er heerlijk genieten op het terras. Maar ook bij slecht weer is het interieur uitermate charmant en authentiek. Reserveren is wel aanbevolen, al kan je dat enkel doen als je fondue bestelt.

Ja, skiën met kinderen is absoluut hectisch. Maar de qualitytime die we ervaarden tijdens onze gezinsvakantie in Sölden, geeft ons de energie die we nodig hebben als gezin!

Ging jij ook al op gezinsvakantie in Sölden of in een ander skigebied?
Zo ja, dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Sölden | Internet: soelden.com
Skischool Sölden | Internet: skischule-soelden.com
Skiverhuur Sölden | Internet: glanzer.at
Toerisme Ötztal | Internet: oetztal.com
Toerisme Tirol | Internet: www.visittirol.nl
Toerisme Oostenrijk | Internet: austria.info/nl
Overnachten
Hotel Bergland Sölden | Internet: bergland-soelden.at
Eten en drinken
Bergboerderij en – restaurant Gampe Thaya | Internet: gampethaya.at

📌 PIN nu en plan later

gezinsvakantie in soldenTekst: © Katrien Houtmeyers
Beeldmateriaal: toerisme Sölden en beschreven partners

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *