goedkoop een vakantie boeken

Hoe goedkoop een vakantie boeken?

Nood aan ontspanning? Tijd voor welverdiende rust? Een tripje naar de zon is de ideale manier om je zorgen te laten varen en weer nieuwe energie op te doen het komende najaar. De tijd dat we een vakantie alleen maar konden boeken in een reisbureau is verleden tijd. Maar, het wordt er niet makkelijker op. Hoe jaag je op de beste deals en laagste prijzen. Hoe vind je je weg door het kluwen van promoties en zogenaamde best deals? In dit artikel helpen we hoe goedkoop een vakantie boeken werkt!

Goedkoop een vakantie boeken via online  bookingplatformen

Je vindt online heel wat third party boekingplatformen zoals booking.com en Trivago, waar je een fijne reis kan boeken. Voordelen? De keuze aan hotels en huisjes is eindeloos. Met de filter kan je heel gericht te werk gaan en vind je in no-time een leuk vakantieverblijf. Zwembad, no-kids of net veel animatie of zeezicht? De zoekfunctie houdt rekening met al je wensen. Grote boekingssites maken afspraken met hotels en kunnen daarom vaak kortingen aanbieden. Je volgende vakantie dan maar zonder twijfelen bij een boekingssite plannen? Dit is niet altijd de beste keuze van hoe ‘goedkoop een vakantie boeken’ werkt. De thrill van de ogenschijnlijke topdeals verdwijnt al gauw wanneer de toeristenbelastingen en de annulatieverzekering er plots wordt berekend op de checkoutpagina. Ook vragen de platformen vaak een procentje extra en kan het soms voordeliger zijn om rechtstreeks bij de eigenaar te boeken.

Rechtstreeks bij het hotel

Boekingsplatformen vragen natuurlijk ook een percentage aan de hotels, waardoor de prijzen toch aanzienlijk hoger kunnen liggen dan wanneer je rechtstreeks bij het hotel zelf boekt. Soms lijken er op de grote boekingssites zelfs geen kamers vrij meer te zijn, maar als je naar de website van hotel zelf gaat, blijkt dat niet per se waar te zijn. Hotelkamers worden verhuurd volgens vraag en aanbod, de prijzen schommelen dus aanzienlijk. Vergelijken en zoeken voor je beslist online te betalen is dus de boodschap.

Via de reisagent

Soms is het zelfs zo dat je bij de ouwe, trouwe reisagent het goedkoopste af bent. Je kan er net zoals online, makkelijk met Bancontact betalen, en je krijgt er nog een persoonlijke babbel bij. Fijn om je wat wegwijs te maken in het web van schreeuwerige aanbiedingen en sluwe extra kosten.

Een echt kant-en-klaar stappenplan hoe goedkoop een vakantie boeken werkt, is er helaas niet. Het blijft zoeken, rekenen en afwegen om de betaalbaarste boeking van je hotelletje te vinden. Maar eens dat achter de rug is, heb je je rust wel zeker verdiend.

Beeldmateriaal | Omslagfoto: Bora Bora van Julius_Silver | receptionisten Rodrigo_SalomonHC

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *