10 tips voor een goedkope vakantie vanaf Schiphol

Wij Belgen durven soms wel eens grapjes maken over de “gierige Hollanders”. Maar die Nederlanders kennen vaak wel de slimme manieren om een leuke maar ook goedkopere vakantie te organiseren. Daarom deze 10 tips, ons vriendelijk aangeboden door het team op de luchthaven van Schiphol!

1. Niet overlappende (herfst)vakantie
Het is al september, maar niet getreurd, nog minder dan twee maanden tot de volgende (herfst)vakantie! De Nederlandse herfstvakantie valt in de 2de helft van oktober, terwijl de Belgen de 1ste week van november vrij hebben. Dat maakt dat er begin november heel wat interessante aanbiedingen zijn met vertrek vanuit Schiphol. Kijk en vergelijk dus zeker de prijzen van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en touroperators.

2. Ontdek steden vanop de fiets
Nederlanders zijn gekend als fervente fietsers, en ook op reis is de fiets een leuke manier om een bestemming te ontdekken. Steeds meer steden, hotels en kustgebieden bieden de mogelijkheid om fietsen makkelijk te huren.

3. Eet een restaurant verder
Dineren met uitzicht op de Eiffeltoren of lunchen aan de voet van de toren van Pisa betekent ook vaak dat de portefeuille bovengehaald moet worden. Restaurantuitbaters profiteren graag van hun goede locatie en voeren de prijzen al snel op. Als je drie straatjes verder loopt, mis je misschien het uitzicht, maar kun je wel voordeliger eten. En omdat het er rustiger is, kan je nog meer genieten van je maaltijd.

4. Boek op tijd
Op het laatste moment een vakantie boeken, kan heel voordelig zijn. Maar als je specifieke wensen hebt, met je hele gezin op vakantie gaat of aan vakanties gebonden bent, wordt dat een stuk lastiger. Je kan dan beter 6 maanden op voorhand boeken. Het vroegboekseizoen, zoals dat wordt genoemd, is de periode waarin je flinke kortingen kan scoren.

5. Of boek een extreem last minute
Heb je niet kunnen profiteren van het vroegboekseizoen, en ben je niet zo veeleisend? Boek dan extreem last minute. En dan bedoelen we niet zes weken, maar max. 2 of 3 dagen voor vertrek. Lege hotelkamers en lege vliegtuigstoelen: elke organisatie wil dit vermijden, wat resulteert in lagere prijzen. Op Schiphol vind je zelfs last minute desks van enkele touroperators.

6. Boek een reis naar de minder populaire landen en streken
Net zoals het hoogseizoen, zijn ook de populaire landen duurder. Waarom ga je niet naar Oost-Europa, naar Tsjechië of Slovenië bijvoorbeeld, ideaal voor een culturele doevakantie. Of ontdek Alentejo in Portugal. Het is er veel rustiger, je vindt er mooie stranden en unieke pousadas (een luxueus hotel in typisch Portugese stijl) voor een prikje.

7. Parkeer goedkoop
Wist je dat je op Schiphol 8 dagen kan parkeren voor 49,50 euro? Boek je plaatsje op voorhand.

8. Met de tent op stap
Als Nederlanders houden we van kamperen! Waarom koop je geen goedkoop tentje op weg naar Schiphol, en je bent zo klaar voor het avontuur.

9. Tips van locals
Locals kennen altijd de beste adresjes. Snuister het internet af om te zien waar de locals gaan eten, wat ze doen in het weekend, wat hun favoriete winkels zijn… Of ga op stap met een local ‘greeter’ die meestal gratis zijn favoriete plekjes laat zien.

10. Let op wisselkoersen
Kies je vakantiebestemming in functie van de wisselkoers van de lokale munt. Zo is de koers van de Zuid-Afrikaanse rand nog altijd interessant, en de lage Pond is een perfect excuus voor een weekje Schotland. Vanaf Schiphol vlieg je makkelijk naar Kaapstad, Johannesburg, Inverness, Aberdeen of Edinburgh.

Meer info: www.schiphol.nl

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *