Citytrip naar Lissabon

Citytrip naar Lissabon

Citytrips zijn ideaal voor wie een stad in drie à vier dagen wil verkennen. Je hoeft er niet speciaal vakantie voor te nemen, een verlengd weekend is perfect om er enkele dagen op uit te trekken. Je kan New York bezoeken, maar houd er wel rekening mee dat je toch wat uurtjes kwijt bent aan vliegen. Misschien niet zo ideaal als je maar vier dagen vrij hebt. Het is dus beter om een stad dichter bij huis te kiezen. Heb je al eens aan citytrip naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal, gedacht? In dit artikel lees je waarom Lissabon de geschikte bestemming is voor jouw volgende citytrip.

Ogen tekort

Wie een citytrip naar Lissabon bezoekt, zal ogen tekort hebben. Deze stad is zo veelzijdig en er is voor elk wat wils. In het historisch centrum vind je de Sé kathedraal en aan de rivier Taag vind je Praça do Comércio, een van de mooiste pleinen van Europa, met het standbeeld van D. José I op z’n paard en een indrukwekkende triomfboog. Wist je dat je deze triomfboog kunt beklimmen en zo een prachtig uitzicht van 360 graden hebt over de stad? Een must do! Met de Santa Justa lift kom je in Bairro Alto. Vergis je niet, Lissabon ligt op zeven heuvels wat maakt dat je een stevige beklimming moet doen om het prachtige Castelo Sao Jorge te bereiken of om vanaf een van de vele miradouros – ofwel uitzichtpunten – de stad te bewonderen. Een beetje buiten de stad, zo’n 6 kilometer naar het westen, vind je de wijk Belém, waar je de gelijknamige toren kan bezoeken en iets verderop het imposante beeld Padrão dos Descobrimentos, dat je ook kan beklimmen voor een magnifiek uitzicht. Nog mooier om te bezoeken in deze wijk: Mosteiro dos Jerónimos, het voormalige klooster.

Een citytrip naar Lissabon? Dat is ontspannen met een hoofletter!

Heb je de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon bezocht en vind je het tijd voor wat ontspanning? Groot gelijk! Een aanrader is om iets fris te drinken en lekkers te eten op een van de miradours omdat je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Geen zin om – alweer – die heuvels te trotseren? Neem dan het beroemde gele trammetje 28 dat je door de heuvels van Lissabon voert. Nog een zalige plek om te genieten is aan de Taag. Je vindt er heel wat trendy barretjes waar je rustig iets kan drinken. Mag het wat meer zijn en zou je graag een duik nemen in het water? Als je echt in de Atlantische Oceaan wil zwemmen – opgelet, het water is ijskoud – raad ik je aan om met de trein naar Cascais te gaan en daar een leuk zandstrand uit te kiezen om de namiddag door te brengen.

Citytrip naar Lissabon

Shoppen en uiteten

Je denk er misschien niet meteen aan omdat er zoveel te zien is tijdens citytrip naar Lissabon, maar je kan er naar hartelust shoppen. Rua Augusta moet zowat de belangrijkste winkelstraat zijn. Ook Rua do Carmo en Rua Garrett zijn the place to be voor shoppingliefhebbers. Lekker uit eten is ook geen probleem in deze bruisende stad. Je vindt er heel wat chique rooftop restaurants waar je kan pronken met een halsketting van Tiffany & co om je hals en een Cartier Tank aan je pols. Niemand die raar zal opkijken, Portugezen vinden het net fijn om zich op te tutten en hun mooiste kleren uit de kast te halen voor een avondje uit.

Afbeeldingen via Pixabay | omslagfoto: paleis Sintra van Oleg Shakurov | foto tram 28 van Andrzej | foto brug Lissabon van Walkerssk

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *