rondreis in afrika

Op rondreis in Afrika: 3 landen op jouw to-do lijstje

Het continent Afrika is met zijn 30.370.000 km² het grootste continent op aarde. Met maar liefst 54 landen is het niet onlogisch dat je keuzestress ervaart bij je beslissing voor je rondreis in Afrika. Uiteraard zijn er veel landen die zeker de moeite zijn om door te trekken, maar wij geven je alvast onze 3 favorieten!

Warm aanbevolen voor je rondreis in Afrika: Namibië

Namibië ligt in het zuidelijke deel van Afrika aan de westkust. Het is één van de dunst bevolkte landen op aarde, met veel prachtige natuur om te bewonderen. Een rondreis in Namibië, door woestijnen, savannes en draslanden is dus een absolute must op jouw to-do lijstje. Zo is één van de mooiste plekken Sossusvlei. Hier vind je prachtige, indrukwekkende zandduinen terug waar velen opklimmen om er vervolgens terug af te glijden. Neem zeker een kijkje naar Dune 45 als je ooit de kans krijgt om hier te mogen doortrekken. Verder heb je ook Deadvlei. Deze vallei wordt omringd door zandduinen van maar liefst 350 m hoog. Bezoek deze plek vooral tijdens zonsopgang. Het contrast tussen de witte kleivlakte en de bruinrode duinen door de zonsopgang is magisch. Maar Namibië heeft nog meer te bieden dan valleien. Zo kan je ook de 2de grootste canyon ter wereld bezoeken, namelijk de Fishriver Canyon of visrivierkloof. Een uitzicht om U tegen te zeggen. Voor de dierenvrienden is er ook een speciaal plekje, Walvisbaai, waar je een kolonie van flamingo’s kan spotten. Wist je trouwens dat flamingo’s een roze kleur hebben door het voedsel dat ze eten? Naast deze leuke activiteiten kan je er ook de cultuur leren kennen. Zo kan je hier het typisch Afrikaans gerecht ‘boerewors’ eens uitproberen, en meer bijleren over de San, het originele nomadenvolk die nog steeds in het land wonen. Namibië is dus zeker een bezoekje waard tijdens je rondreis in Afrika.

roadtrip zuid-afrika

Waarom Zuid-Afrika niet mag ontbreken

Een buurland van Namibië met veel leuke activiteiten en natuur is het welbekende Zuid-Afrika. Hier kan je met je reisgezelschap gerust enkele dagen spenderen. Zo heb je ongetwijfeld al gehoord over een safari in Zuid-Afrika. Wie de Big Five spotten op z’n bucket list heeft staan, is hier op de juiste plek. Het Kruger Nationaal Park is één van de bekendste wildparken in Afrika, en trekt dan ook veel toeristen aan. Wie weet sta je wel oog in oog met een olifant? Het land heeft niet enkel leuke safari’s te bieden, maar ook mooie natuur. Zo is het beklimmen van de Tafelberg een topactiviteit, dit geeft je een prachtig uitzicht over de hoofdstad, Kaapstad.

Bezoek tijdens je rondreis in Afrika zeker ook andere steden zoals Johannesburg. Hier vind je veel variatie en kan je wat meer bijleren over de Zuid-Afrikaanse cultuur. De stad wordt beschouwd als het financiële centrum van het land. Hier vind je zowel hippe wijken terug, als meer authentieke Afrikaanse buurten. Vanuit Johannesburg moet je ook zeker naar Pretoria. Hier vind je veel leuke musea en kunst terug, ideaal voor de liefhebbers van Afrikaanse kunst. Breng ook een bezoekje aan de befaamde National Zoological Gardens, waar je allerlei leuke dieren zal tegenkomen.

Wat zeker zien en doen in Tanzania

Tanzania ligt in het Oosten en heeft meerdere bijzondere plekjes die niet mogen ontbreken op je rondreis in Afrika. Toch is er één in het bijzonder die je hier moet bezoeken, namelijk de Kilimanjaro. Dit bergmassief is met zijn 5895 meter de hoogste berg in Afrika. Deze beklimmen is dus echt een aanrader. Zo wordt de berg ook wel ‘het dak van Afrika’ genoemd met één van de meest indrukwekkende uitzichten op aarde. Om de Uhuru Peak te bereiken zal je wel enige moed moeten verzamelen, aangezien de tocht wel zo’n 5 tot 9 dagen kan duren. Voor je veiligheid doe je deze tocht best begeleid met behulp van organisaties die weten hoe en wat. We verzekeren je dat het de moeite loont. Verder heeft Tanzania ook fantastische safari’s door het Tarangire National Park en prachtige stranden in Zanzibar aan de kust. Dit alles zorgt ervoor dat ook Tanzania een land is in Afrika dat je echt moet bezoeken. Zien we je binnenkort aan de top van de Kilimanjaro?

Foto’s rondreis in Afrika via Pixabay:

  1. omslagfoto Afrika ©  Julian Hacker
  2. Nacht in Namibië © JPierre Desvigne
  3. Kustweg Zuid-Afrika ©  Albrecht Fietz
  4. Zicht op Kilimanjaro in Tanzania © jmarti20

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *