Zuid-Afrika voor dummies: mis deze hoogtepunten niet

Bezoek je binnenkort Zuid-Afrika voor het eerst? Dan mag je zeker deze hoogtepunten op je rondreis niet missen. Van safari’s tot adembenemende mooie stranden en een gastvrije lokale bevolking, dit is Zuid-Afrika voor dummies!

1. Johannesburg
Johannesburg is een mooie maar helaas ook wat onveilige bestemming in Zuid-Afrika. Ons advies is daarom ook om bij aankomst een nacht in Johannesburg te slapen en dan door te reizen. Er zijn hier wel toffe wijken en buurten die wel een stuk veiliger zijn, zoals Maboneng. Je wordt er omringd door toffe en creatieve locals en veel verschillende gezellige hotspots in de hoofdstraat Fox Street.

Zuid-Afrika

2. Kruger Park
Het Kruger Park is één van de beste en veiligste plekken in Zuid-Afrika om een safari te beleven. In dit gigantische park spot je niet alleen de ‘Big Five’, ook de giraffe, het nijlpaard, de zebra en de hyena zijn hier thuis. Gezien de grootte van het park is het goed dat je op voorhand bedenkt hoeveel dagen je hier wilt doorbrengen. Gemiddeld brengen bezoekers 2 tot 5 dagen door in het Kruger Park.

3. Swaziland
Wanneer je naar het zuiden reist kom je sowieso langs Swaziland, dus waarom hier niet een overnachting plannen? In Swaziland heb je het Mlilwane Wildlife Sanctuary waar je kunt overnachten in traditionele hutten met betoverende uitzichten over het nationaal park. Wil je liever wat meer luxe? Dan kan je er ook lodges boeken die van alle gemakken voorzien zijn. Extra tip: fiets onder begeleiding van een gids door dit park. Wees maar gerust, er zullen geen tijgers rondlopen die jou kunnen spotten maar jij zelf kunt wel andere dieren spotten zoals impala’s, apen en zebra’s.

Zuid-Afrika

4. Kaapstad
Je kan Zuid-Afrika natuurlijk niet bezoeken zonder een stop in het beroemde Kaapstad. Kaapstad is een erg internationale stad met zo’n 433.000 bewoners uit alle uithoeken van de wereld. Van groene botanische tuinen tot de wonderschone Tafelberg, Kaapstad is voor iedereen een niet te missen hoogtepunt. Beleef culturele activiteiten en natuuractiviteiten en geniet ‘s avonds van heerlijk Zuid-Afrikaans eten. Kaapstad maakt je rondreis door Zuid-Afrika compleet.

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *