nausicaa boulogne-sur-mer

Getest: Augmented Reality in Nausicaa Boulogne-sur-Mer

Op amper 3 uur rijden van Brussel ligt Nausicaa Boulogne-sur-Mer, het grootste aquarium van Europa. Sinds kort biedt het een nieuwe baanbrekende beleving waarin je virtueel in het geheime universum van de diepzee duikt.


18 meter lange tunnel
Een bezoek aan Nausicaa Boulogne-sur-Mer is sowieso een must voor iedereen die van de zee houdt. De fascinerende onderwaterwereld van de Volle Zee is hier op spectaculaire manier in beeld gebracht in een bassin van 10 000 m³ met een spectaculaire kloof van 7 meter diep, waarrond je kan wandelen. Je kan ook door een 18 meter lange tunnel lopen, waarmee je letterlijk onder de diepe zee duikt te midden van de meest intrigerende fauna en flora.

Oog in oog met mantrarog van 4 meter
Plots sta je oog in oog met een vier meter brede mantrarog of ben je omringd door een familie haaien (er zijn 12 soorten) die een school sardientjes najaagt. In een apart bassin bevinden zich de speelse zeeleeuwen en wat verder ontdek je de schattige pinguïns. Kinderen verdringen zich dan weer voor het aanraakbassin, waar de roggen die gevoelig zijn voor beweging zich lieflijk laten aaien. Je bewondert er de kleurenpracht van duizenden exotische visjes en wordt betoverd door de mysterieuze kwallen.

Sensibiliseren om milieu te beschermen
Nausicaa Boulogne-sur-Mer wil fungeren als sensibiliseringsorgaan om de Volle Zee, die 60% van onze aardbol bedekt en als maritieme zone van geen enkele staat afhangt, beter te beheren. Je ontdekt hoe koraal groeit en hoe het kan hersteld worden. Je leert er meer over het belang van biodiversiteit, het fragiele evenwicht van ons ecosysteem en de noodzaak om dit natuurlijk milieu te beschermen.

nausicaa boulogne-sur-mer

Spectaculaire ervaring Grand Large
Maar nu heeft Nausicaa Boulogne-sur-Mer er dus een primeur bij. Sinds 4 juni 2022 kan je in het auditorium tegenover de grote vitrine van 100 m² een adembenemende Augmented Reality-ervaring beleven die uniek is in de wereld. Tijdens de Grand Large krijg je een masker opgezet waardoor je denkbeeldig in de diepzee duikt en in interactie treedt met een aantal majestueuze dieren uit de Volle Zee. Door hun omvang kunnen ze niet in het aquarium terecht, maar virtueel maak je kennis met de legerschildpad, de maanvis, de walvishaai, de pijlsnelle pacifische zeilvis en de Breydevinvis die 15 meter kan worden en 20 ton kan wegen. Met deze fantastische reis doorheen het laatste onontgonnen gebied van onze planeet wil Nausicaa ons bewust maken van de kwetsbaarheid van de Volle Zee en haar essentiële rol bij de regeling van het klimaat.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Nausicaa Boulogne-sur-Mer | Internet: nausicaa.nl
Toerisme Pas de Calais | Internet: pas-de-calais-tourisme.com/nl/pas-de-calais-toerisme/
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl
Zien en doen
Grand Large Augmented Reality | Internet: nausicaa.nl/het-aquarium/op-volle-zee/open-zee | De spectaculaire 3D-beleving duurt 10 minuten en is inbegrepen in de toegangsprijs van 30 euro per persoon. De plaatsen zijn beperkt tot 30 personen en je dient bij aankomst je plaats te reserveren.
Overnachten
Evancy appartementencomplex | Internet: evancy.be/vakantieparken/boulogne-sur-mer | Van hieruit is het 10 minuutjes wandelen naar Nausicaa en / of de stad.

Check ook deze tips in de buurt van Nausicaa:

  1. Leven op het ritme van de zee aan de Opaalkust in Frankrijk
  2. Op stap in museumstad Duinkerke

📌 PIN nu en plan laternausicaa boulogne-sur-mer

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *