Roze kerk in Triente in de Alpen Zwitserland

Zomeren in de Alpen, voor elk wat wils

De zomervakantie staat voor de deur! Zoek jij nog inspiratie om je drukke leven even op pauze te zetten? Wandelen in de bergen, lekker eten, een plonsje in het water… Wat als het allemaal op dezelfde locatie kon? Enkele idyllische bestemmingen in en rond de Alpen voor een actieve, ontspannende en vooral verrukkelijke vakantie.

Haute-Savoie in Frankrijk

In het oosten van Frankrijk, boven de Provence, vind je de Franse Alpen. Naast de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, beleef je er ook culinaire hoogtepunten. Je proeft er de heerlijkste kazen gemaakt van alpenmelk. Wie het nog niet warm genoeg heeft, kan zich wagen aan een echte originele kaasfondue. Afkoelen kan dan weer in een van de wondermooie meren. Avonturiers komen aan hun trekken met de beklimming van la Tournette, de 2347m hoge berg die uitkijkt over het gigantische meer van Annecy. Annecy is de hoofdstad van het gelijknamige departement in de streek. In de bruisende stad vind je tal van oude pittoreske gebouwen. Je wandelt er zo door de geschiedenis heen. Of je nu verblijft in een kasteel of op een camping in Annecy, deze streek is heerlijk om te vertoeven!

Italië op niveau

Naast unieke stranden en antieke steden heeft Italië ook adembenemende dorpjes in de bergen. Helemaal in het noorden, op de grens met Zwitserland, vind je verschillende meren tussen uitlopers van de Alpen. Het bekendste meer is het Comomeer. Wie de drukte liever vermijd, trekt naar Lago Maggiore. Combineer er de Italiaanse keuken met een boottochtje naar een van de eilanden, of een zonsondergang tussen de bergen en je waant je in de zevende hemel. Ben je de bergen even beu? In een mum van tijd sta je in Milaan. De ideale afwisseling, een culturele daguitstap vol musea, winkels en aperitivo!

Oostenrijkse hoogten

Heb je het graag wat zwaarder op alle vlakken? Dan zijn de hoge toppen in het Oostenrijkse Tirol jouw ultieme bestemming. Wablieft, Tirol in de zomer? Jazeker! De skipistes zijn leeg en feest in de après-skihut kan je vergeten. In de plaats krijg je kleurrijke wildbloemen, grazende dieren en verkoelende meren met een prachtig uitzicht op hoge bergmassieven. Na een stevige wandeling volgt een stevige traditionele maaltijd. Wat dacht je van ‘Tiroler gröstl’? Een pangerecht met aardappel, spiegelei en rundsvlees. De klassieke schnitzel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Afsluiten kan met de befaamde verscheurde pannenkoek met appelmoes, ‘kaiserschmarrn’. Geloof mij, het smaakt nog beter dan het klinkt!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *