4 herfstige wandelingen in het buitenland

Het indrukwekkend kleurenpallet prikkelt je zintuigen. De fauna en flora laten nog een laatste keer het beste van zichzelf zien voordat Koning Winter het land betreedt. Kortom, de herfst is het ideale seizoen om volop van de natuur te genieten. Dat kan zowel in eigen land, maar nog beter is het buitenland. Hier staan herfstige wandelingen op het programma!

Regio Mullerthal in Luxemburg
Het parcours ‘Drive & Hike Tour’ stelt drie korte wandelingen voor die gecombineerd kunnen worden met trajecten per auto. Geniet op het wandelstuk in Scheidgen (3 km) van de ruime zichten. Het volgende traject leidt naar ‘Kuelscheier’, een indrukwekkende rotskloof vlakbij Consdorf (3,5 km). Daar maakt het pad een lus richting waterval ‘Schiessentümpel’ (1 km) en keert na een passage door het gehucht Mullerthal terug naar het beginpunt.

Wie wat meer kilometers op de teller wilt, kan de Mullerthal Trail bewandelen, een traject van 112 km aan wandelpaden dat langs Luxemburgs Klein Zwitserland komt. De route is verdeeld over drie lussen en loopt langs rivierlandschappen, rotsformaties, kastelen en pittoreske dorpjes. Aan de hand van een twaalftal kwaliteitscriteria werden verschillende overnachtingsmogelijkheden uitgekozen in de streek, elk met zijn eigen specifieke karakter. Bovendien vallen de routes bij gezinnen met kinderen erg in de smaak.

Mullerthal Trail

Mullerthal Trail

Bekroonde wandelingen in Duitsland
Ook onze oosterburen hebben in de herfst heel wat te bieden. Ga naar de Eifel! Rotsformaties van zandsteen, meren, watervallen en bossen kleuren er het landschap en leuke, charmante dorpjes verwelkomen je er graag. Je vindt er wandelpaden voor alle niveaus. Verderop werd de Rennsteig in Thüringen tot een van de mooiste routes van het jaar verkozen. En de nabije Moselsteig werd door het Duitse Wandermagazin bekroond tot mooiste wandelroute. Nog in de buurt loont de Saar-Hunsrück-Steig erg de moeite.

Kastanjewandeling in Ticino, Italië
Verschillende kastanjebossen omringen de meren van Lugano en Maggiore en versieren de rivieren in de valleien van Ticino. In Alto Malcantone, ten zuidwesten van Lugano, kan je de vrucht van dichtbij bekijken tijdens een kastanjewandeling. De tocht is 15 km lang en te doen in 5 à 6 uur. Onderweg geniet je van het betoverende landschap en passeer je gezellige dorpjes. Op verschillende plekken sta je even stil en kom je meer te weten over de wereld van de kastanje. Bovendien komt het wandelpad langs dorpen waar er openbaar vervoer stopt, dus je kunt elk moment delen van de wandeling overslaan. Aan het begin en het einde van de tocht proef je van gerechtjes met de kastanje in Grotto Sgambada. Bekijk ook nog andere wandelingen in Ticino.

Kastanjes kijken in Ticino

Kastanjes kijken in Ticino

Door Oostenrijk, Slovenië en Italië met de Alpe-Adria Trail
De bijna 700 km lange Alpe-Adria Trail kent ondanks zijn naam weinig hoogteverschillen omdat het pittige stukken in de Alpen vermijdt. De tocht bestaat uit 43 etappes, elk zo’n 20 km lang en goed te overbruggen in zo’n 6 uur wandelen. De hele route is bewegwijzerd en leidt je langs plekken in zowel Oostenrijk, Slovenië en Italië. Starten gebeurt in Karawanken in Slovenië om vervolgens te passeren langs Kranjska Gora, de Vršič Pass (de hoogte Sloveense bergpass) en fronten van Wereldoorlog I in Isonzo (Soča).

Foto’s: © Marcel Tuit | Toerisme Ticino | Toerisme Slovenië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *