fietsprovincie

Limburg, de mooiste fietsprovincie

Limburg, de meest oostelijke provincie van Vlaanderen. Gekend om zijn gastvrijheid, vlaaien en fietsroutes. En die fietsroutes nemen we in dit artikel onder de loep. Welk plekjes mag je zeker niet missen? Limburg wordt niet voor niks het fietsparadijs genoemd. Hieronder maak je kennis met drie fietsroutes die je écht eens gedaan moet hebben.

Langs kastelen in de mooiste fietsprovincie
De eerste fietsroute in Limburg, dé fietsprovincie, brengt je langs enkele prachtige kastelen. We bevinden ons in het uiterste oosten van de provincie, bijna tegen de Duitse grens, in de Voerstreek. Starten doen we aan het wijndomein Crutzberg waar op een zuidhelling van Sint-Martens-Voeren een grote wijngaard staat. Deze heerlijke wijnen moet  je zeker eens proeven, maar misschien niet aan het begin van de fietstocht. Deze tocht brengt je langs een twintigtal burchten en kastelen, de ene al wat groter dan de andere. Toppers op deze route zijn het Kasteel van Beusdael dat omgeven wordt door een gracht met water en de ​​Commanderij van Sint-Pieters-Voeren. Dit kasteel in renaissancestijl is absoluut een bezoekje waard en bevindt zich op een prachtig domein.

Door de bomen, het water en de hei
Wie in Limburg is, kan deze fietsprovincie niet verlaten zonder eens door het water te fietsen. Dat doe je in Bokrijk, waar je door een fietspad in het water van de vijvers van De Wijers fietst. Een unieke ervaring, met het wateroppervlak op ooghoogte en een zwaan die je misschien gedag komt zeggen. Je kan vertrekken vanaf een fietsenwinkel in Hasselt, dan is het slechts een kwartiertje fietsen naar Bokrijk. Een andere bijzondere fietsbeleving vind je in Lommel, waar je kan fietsen door de bomen op 10 meter hoogte. Afsluiten doe je met fietsen door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Daar is vorig jaar een fietsbrug aangelegd midden in het Nationaal Park waardoor je een uniek panoramisch uitzicht hebt.

Door de bloesems
Ben je in de lente in Limburg, dan zal je de prachtige fruitboomgaarden in bloei zien staan. In het lentezonnetje geniet je met een elektrische fiets voor dames of heren van de geurige bloesems langs je fietstocht. Er is een bloesemfietstocht van 60 kilometer waar je drie uur langs de mooiste bloesemlandschappen van Haspengouw rijdt. Deze route brengt je onder andere langs Borgloon, waar je even kan stoppen om het beroemde kunstwerk Reading Between the Lines van Gijs Van Vaerenbergh te bezichtigen. De fietstocht gaat ook langs de zwevende kapel in Sint-Truiden, een kunstwerk van Frits Jeuris.

Meer fietsplezier vind je in onze rubriek: fietsen.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *