huttopia frankrijk

Huttopia: dat is logeren aan de mooiste Franse meren!

Glamping- en campingspecialist Huttopia opent 2 nieuwe locaties in Frankrijk en breidt de collectie ‘campings aan het meer’ verder uit. Met Lac de L’Uby in Zuidwest Frankrijk en Lac de Serre-Ponçon in de zuidelijke Alpen, speelt Huttopia in op de vraag naar vakanties in de natuur.

Wie of wat is Huttopia?
Huttopia biedt kampeerplaatsen, safaritenten en bijzondere accommodaties aan midden in de Franse natuur. Wie kiest voor glamping uit het aanbod van Huttopia is verzekerd van een luxe kampeervakantie. Zowel camping Lac de L’Uby als Lac de Serre-Ponçon passen feilloos in de Huttopia-filosofie: prachtig landschap, mooie natuur, ruim opgezet en veel privacy.

huttopia frankrijk

Verborgen parel in de Alpen
Camping Lac de Serre-Ponçon ligt aan het grootste stuwmeer van de Alpen. Het turquoise water en de weerspiegelende bergtoppen vormen een inspirerende omgeving voor allerlei watersportactiviteiten. Maar de plaats die 1.128 meter boven de zeespiegel ligt, biedt ook vele mogelijkheden voor bergwandelingen, mountainbiken, raften of klimmen. Op het 19 ha grote campingterrein zijn gasten welkom met eigen tent, caravan of camper. Tevens is er keuze uit verschillende verhuuraccommodaties, zoals gezellige houten chalets en comfortabele tenten. Het paradepaardje is het mooie natuurlijke zwembad met uitzicht over het meer.

huttopia frankrijk

Zonnig meer in de ‘Campagne’
Camping Huttopia Lac de L’Uby ligt in de zonnige Gascogne, de streek van de gelijknamige wijnen, armagnac, traditionele gastronomie en pittoreske dorpen. Het is de ideale plek om er met het gezin of vrienden op uit te trekken. De regio die bekend staat om zijn traditionele cultuur is een gebied dat de Fransen zouden duiden als ‘terroir’ of ‘campagne’. Een groene rustieke omgeving van bossen, wijngaarden, velden en meren én gezegend met een lekkere keuken. De streek is rijk aan mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten of ontspanning in de thermale baden. De camping heeft een verwarmd zwembad, maar ook een eigen strandje. Veel accommodaties liggen direct aan het meer, voor een frisse duik op elk moment van de dag.

huttopia frankrijk

TIP: fotogeniek in de Savoie
Puur ter info geven we nog graag deze aanrader mee. Eén van onze favoriete Huttopia-bestemmingen is camping Lac d’ Aiguebelette aan het gelijknamige meer. Met een gemiddelde watertemperatuur van 27 graden in de zomer is het waterplezier er erg aangenaam! Dankzij de hoge bergtoppen en het blauwgroene water is het bovendien een zeer fotogenieke locatie in de Franse Alpen. De camping op de glooiende oever van het meer heeft een panoramisch uitzicht over de omgeving.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Huttopia | Internet: europe.huttopia.com/nl
Toerisme Serre Ponçon | Internet: nl.serreponcon.com
Toerisme Hautes Alpes | Internet: hautes-alpes.net/fr/tourisme.html
Toerisme Gers Gascogne | Internet: guide-du-gers.com/fr
Toerisme Occitanie | Internet: visit-occitanie.com/nl
Pays du Lac d’Aiguebelette | Internet: pays-lac-aiguebelette.com
Toerisme Auvergne-Rhône-Alpes | Internet: auvergnerhonealpes-tourisme.com
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl

Beeldmateriaal: © Huttopia

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *