3-D sculpture park

3-D sculpture park: winterwandelen en cultuur snuiven in Verbier

Voor het eerst in haar leven vloog Reisreporter Stephanie deze winter naar Zwitserland. Ze verloor haar hart aan in wit ingeduffelde bergen, magische ijskristallen en een soort van reallife Narnia in de streek Verbier. Tijdens haar winterwandelingen in Verbier werd ze onderweg overdonderd door de kunstwerken in het 3-D sculpture park.

3-D sculpture park
Het beelden park is gemakkelijk te bereiken met de skiliften en is buiten het skiliftpasje dat je moet kopen helemaal gratis. De bedoeling is dat je in La Chaux op 2 260 meter hoogte de lift uitstapt en vervolgens een winterwandeling naar Les Ruinettes maakt. Deze tocht is zo’n tweeënhalve kilometer lang. Onderweg wandel je langs enkele kunstwerken, dit jaar in het thema ‘Klimaatverandering’ met werken door verschillende residerende kunstenaars.

zwitserland verbier 3-D sculpture park

De kunstwerken vestigen elk op hun eigen manier de aandacht op het globale klimaatprobleem. Sommigen, zoals Jonathan Wright, beelden zich een wereld in waarin we ze nooit hadden gemaakt tot wat ze nu is. Anderen, bijvoorbeeld James Capper, gebruiken duidelijk menselijke technologie om in de fragiele wereld zoals ze nu is verder te gaan, onszelf te verbeteren en zelfs oplossingen te ontwikkelen.

zwitserland verbier 3-D sculpture park

Kiki Thompson
Kiki Thompson, bezieler van de 3-D foundation, verhuisde enkele jaren geleden naar Verbier, nadat ze zelf dolverliefd werd op de streek. Nadat ze enkele dagen rondliep tussen de besneeuwde bergen besefte ze dat ze hier een kunstroute wou oprichten. En dat deed ze ook. Elke winter kan je de route tussen La Chaux en Les Ruinettes wandelen. In de zomer is er nog een andere route beschikbaar, die in de winter niet bereikbaar is.

Ondertussen is het 3-D sculpture park een gevestigde waarde in Verbier en een geweldige reden om de streek te bezoeken. Verbier is gemakkelijk te bereiken door het vliegtuig naar de dichtstbijzijnde luchthaven Geneva te nemen en vervolgens op de trein naar Le Châble te springen. Daar kan je de skilift richting Verbier op. Een andere optie is om simpelweg de auto te nemen. Verbier ligt zo’n 800 km (Brussel) à 850 km (Antwerpen) van ons verwijderd. Op 1 à 2 dagen kan je daar met de wagen zijn.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Verbier | Internet: verbier.ch/winter
Val de Bagnes | Internet: verbier.ch/summer/inside/destinations/tourist-destinations/upper-val-de-bagnes/
Bezienswaardigheden
Verbier 3-D Foundation | Internet: Verbier 3-D Foundation – Artist Residency and Sculpture Park in Verbier, Switzerland
3-D sculpture park | Internet: verbier.ch/winter/offers/3-d-sculpture-park-verbier-en-winter

📌 Pin nu en plan laterzwitserland verbier 3-D sculpture park

Over deze auteur

Stephanie is een zero-waste & social media enthousiast die zo bewust mogelijk leeft. Daarom probeert ze zoveel mogelijk groen te reizen. Je komt haar niet tegen in een luchthaven als ze voor de trein of bus kan kiezen. Op haar persoonlijk Instagram account vind je een collage van Stephanie’s leven terug: citytrippen, katknuffelen, floaties en poëzie

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *