natuurlijke zwembaden in malta

Paradijselijk Malta: de 7 mooiste natuurlijke zwembaden

Wie in september nog enkele zonnige dagen wil meepikken, kan daarvoor terecht in de Maltese archipel. Je geniet er van een aangename 25°C en de gemiddelde temperatuur van het zeewater is er zelfs nog 26°C. Malta, Gozo en Comino, de drie eilanden van de archipel, verleiden je met hun idyllische stranden, turquoise baaien en natuurlijke zwembaden. Reisreporter zet de 7 mooiste zwemlocaties op een rijtje.

St. Peter’s Pool – Locatie: Marsaxlokk

St. Peter’s Pool in Marsaxlokk
In Marsaxlokk, in het zuidwesten van Malta, ligt St. Peter’s Pool. Dit is misschien wel het beroemdste en mooiste van de  natuurlijke zwembaden van Malta. Het kristalheldere en turquoise water nodigt zowel de locals als de toeristen uit voor een gezellig dagje in de zon!

natuurlijke zwembaden

The Blue Hole – Locatie: Dwerja, Gozo

The Blue Hole in Dwerja
De Blue Hole, ook bekend als Blue Cave, in Dwerja (Gozo), is vermoedelijk een van de beroemdste duiklocaties in en rond Malta. Het natuurlijke zwembad wordt beschermd door een rand van rotsen en is daardoor de perfecte locatie voor een duik, een partijtje snorkelen of een avontuurlijke freedive.

natuurlijke zwembaden

Blue Lagoon – Locatie: Comino

Blue Lagoon in Comino
Gelegen tussen het eiland Comino en het eilandje Cominotto en op slechts 15 minuten varen van de haven van Mġarr, ligt de Blue Lagoon. Het grootste natuurlijke zwembad van het eiland is een prachtig natuurfenomeen, met een zanderige baai en kristalhelder water. Deze idyllische locatie is vooral zeer populair onder de toeristen.

natuurlijke zwembaden

Qarraba Bay – Locatie: Mġarr

Qarraba Bay in Mġarr
Filmliefhebbers die Malta bezoeken, trekken hoogstwaarschijnlijk naar de Għajn Tuffieħa-baai waar onder andere de film Troy is gedraaid. Maar wie over de verste helling klimt, komt terecht in de minder toeristische baai van Qarraba. Een verborgen paradijs dat zeker de moeite loont!

Bamberin strand – Locatie: Qala, Gozo

Het strand van Bamberin in Qala
De scherpe rotsen en een ongelijke ondergrond maken de wandeling naar het strand van Bamberin best wat uitdagend. Gelukkig kan je het strand ook al zwemmend bereiken vanop het kiezelstrand van Ħondoq Bay. De inham van Bamberin kan worden omschreven als een miniatuurfjord, met aquamarijn water en grotten, perfect om te snorkelen.

natuurlijke zwembaden

Victoriaanse baden – Locatie: Font Għadir in Sliema

Victoriaanse baden in Font Għadir
De prachtige rechthoekige baden in Font Għadir dateren vermoedelijk uit het Victoriaanse tijdperk. Toen vonden de Maltese vrouwen het ongepast om in het openbaar te baden in zee. Om dit probleem op te lossen, werden baden gebouwd met een omranding van natuurlijke rotsen. Er werden zelfs doeken rond gespannen om zo privacy en schaduw te bieden.

natuurlijke zwembaden

Għar Lapsi – Locatie: Siġġiewi

Għar Lapsi in Siġġiewi
Għar Lapsi, een afgelegen strand vlak bij de stad Siġġiewi, is een van de meest unieke kleine baaien. De natuurlijke grot vormt een perfect zwembad met azuurblauw water, perfect om in te snorkelen. Omdat het een beschermd gebied is, is Għar Lapsi erg populair bij de lokale bevolking. Die komt er even zwemmen om daarna een van de geliefde restaurants in de omgeving te bezoeken.

Ging jij ook al eens zwemmen in één van die prachtige natuurlijke zwembaden?
Ja? Laat het ons weten met een reactie hieronder want dan zij we benieuwd naar jouw ervaring.

P.S. Maakte je er prachtige foto’s?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Visit Malta | Internet: visitmalta.com

Beeldmateriaal: © Visit Malta

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *