wolkenkrabber dubai

5 keer op duizelingwekkende hoogte in Dubai

Wie droomt van pracht en praal, heerlijke wereldkeuken, brede stranden en een prachtige woestijn moet in Dubai zijn. De unieke en adembenemende skyline krijg je er dankzij de meer dan 500 wolkenkrabbers gratis en voor niets bij. Reisreporter neemt je graag mee langs de 5 hoogste gebouwen van wereldstad Dubai.

skyline dubaiHet hoogste uitkijkpunt ter wereld
Het bekendste gebouw van Dubai is de Burj Khalifa. De 828 meter hoge wolkenkrabber heeft niet alleen het hoogste uitkijkpunt ter wereld, het herbergt meteen ook het hoogste restaurant. Vanop de 122ste verdieping van de At. Mosphere dineer je met een onwaarschijnlijk uitzicht over Dubai. Daarnaast herbergt de wolkenkrabber op de 76ste verdieping ook het hoogste zwembad ter wereld. Maar de Burj Khalifa breekt niet enkel hoogterecords, het surft ook mee op de ecologische golf en recupereert jaarlijks zo’n 55 miljoen liter water!

’s Werelds hoogste infinity pool
Voor een extra wereldrecord kan je dan weer terecht in The Address Beach Resort. ’s Werelds hoogste infinity pool is gebouwd tussen twee torens die verbonden zijn door de hoogste luchtbrug ter wereld, opnieuw een wereldrecord. Wil je genieten van een uniek zwembad met een adembenemend uitzicht op Palm Jumeirah en de skyline van Dubai, dan boek je hier best een kamer.

Architecturaal hoogstandje
Liefhebbers van een sterk staaltje architectuur moeten zeker de spiraalvormige Cayan-toren bezoeken. De 306 meter hoge toren ligt vlak naast het water in de jachthaven, draait om zijn as en herbergt in totaal 495 luxeappartementen.

Het hoogste reuzenrad ter wereld
De Ain Dubai is met zijn 250 meter officieel het hoogste reuzenrad van de wereld. Het verslaat daarmee de Singapore Flyer, de Londen Eye en de High Flyer in Las Vegas. Op een hoogte van 250 meter geniet je vanuit een superdeluxe cabine over een 360 graden panoramisch uitzicht op Dubai.

De twee Emirates Towers
Vlakbij de levendige businessdistricten van Dubai vind je dan weer de twee Emirates Towers terug. In de 354 meter hoge Emirates Tower One zijn verschillende coworkingplekken ondergebracht. In de Emirates Tower Two, die zo’n 309 meter hoog is, vind je dan weer verschillende hotels.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Visit Dubai | Internet: visitdubai.com/nl
Beeldmateriaal | Omslagfoto: Hans-Jürgen Schmidt via Pixabay. Andere foto’s: © visitdubai.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *